torsdag 31 januari 2008

Kolla höger!

Jag gillar enkäter. Är man bara lite fiffig får man exakt de svar man vill ha. Gäller bara att använda huvudet.

Helgens Agenda.

Det är torsdag. Fast jag känner för att vara lite crazy. Helt galen liksom. En hel dag för tidigt!

Fredag- Bjudit hem en kompis. Chilla lite. Ingen lust för AW efter förra helgens uppbokade agenda. Denna helgen får bjuda på lite mer lugn och ro helt enkelt.

Lördag- Bio på förmiddagen. Hej filmfestival!

Söndag- Bio på förmiddagen. Hej filmfestival!

Förkyld och rastlös.


Laddade precis ner The Muppetshow som ringsignal. Nördigt jag vet. Sedan slog det mig att det klär mig perfekt. Jag är en av dem.

onsdag 30 januari 2008

1987.

Igår fick jag en hälsning från en Kenta på Facebook. Kenta kände igen mig från nån Finlandsbåt som jag tydligen åkt 1987. Här tror jag Kenta har filat lite på sanningen. Fy på dig Kenta! Bara för dig Kenta ska jag berätta lite vad jag gjorde 1987.

1987
- började jag sjuan.
- jag hade aldrig smakat alkohol och var inte det minsta intresserad.
- jag hade fyra undulater och var nog lite verksam med min undulatuppfödning.
- var jag skötare på ett halvblod på ridskolan.
- kommer jag inte ihåg vem jag var kär i

Men tack för ett gott skratt ändå!

Snuba.

Här sitter man och andas med öppen mun när näsan är ur funktion. Jag skulle vilja påstå att jag är en liten sexbomb minsan.

Flera beslut.

Miss Beslutsamhetsångest är för sjuk för att vara på jobbet men för pigg för att vara hemma.


Jag jobbar.

tisdag 29 januari 2008

För att citera min sambo.

Fortfarande Top Gear.

"Var tyst en stund och sedan säger du det som är viktigt"

Alltså.

Från noll till hundra.

Blev jag mega förkyld.

Om jag dör är det sista jag gjorde att blogga när B kollar Top Gear.

Största möjliga tystnad,

Nu är det Top Gear och jag är i princip tyst.

I princip.

Biologiska klockor.

Klämtar bland de flesta vännerna. Flera gånger har jag riskerat tinnitus bara att vistas i samma rum. Kling-Klong-Kling-Klong.

Update: Självklart är det inte fel med kling-klong klockorna det är mer det att jag själv missade uppropet och starten av det hela.

Det var bara det.

Jag mår illa.

Inte gravid. Gud förbjude!

Var lite för ivrig med ilastandet av potatismos på lunchen.

Är man feg?

Är man feg om man innerst inne halvönskar att man ska få ett stort NEJ gällande en stor fråga bara för att man inte vet vad man vill. Ett stort NEJ innebär trots allt att man slipper välja och det är valet som är det svåra. När man inte vet vad man vill.


Fortsättning följer snart.

måndag 28 januari 2008

Miss UD goes lite elak.

Snart ska här inhandlas leksakstrummor och leksakstrumpeter till alla små barn inom kompisgänget!

TiddelipomTiddelipom.

Någonstans måste man börja.

Idag får Amnesty en ny medlem. Någonstans måse jag börja. Min hjärtefråga står näst på tur. Det finns en värld bortom Luellaplånböcker . Jag ämnar att besöka den ibland.

Syster.

Idag var jag hos en sjuksyster som gav mig en spruta. Jag behövde nämligen fylla på stelkrampen. Jag klarar fortfarande inte av att titta när hon sticker in nålen i min arm. Stelkrampen kan tydligen göra ont en tid efteråt. Vilket smaskigt blogg-inlägg det vore om jag tappade armen!

Måndag- ej bläddrat fram till ny vecka i filofaxen.

Massage ska vara avslappnande. Poängen går därmed förlorad om de tidiga kollegorna schasar bort en när man kommer till kontoret och säger med bestämndaste rösten att Maria har ringt och du har tid NU! När man sedan springer till massören och får 20 minuter istället för 40 minuter blir det liksom inte samma sak.

söndag 27 januari 2008

Gråta bör man annars dör man.

Den film som inte ger mig tårar i ögonen är ännu inte inspelad. Till och med Rädda Barnens reklamsnutt retar tårkanalerna. Det forma alibiet i form av PMS har spelar ut sin roll. Det är någon slags defekt jag har som verkar vara här att stanna.

Söndag.

Sovmorgon.Promenad. Varm choklad. Städa. Våffelfest för vänner. Arn. Jättemycket popcorn. Sitta still i soffan.

lördag 26 januari 2008

Lördagsplaner.

Kvällen är ju redan spikad men innan dess ska jag ägna mig åt lite grooming av mig själv men även de fyrbenta i familjen. Kloklippning är ett måste och även om det inte jublas av kattrepresentanterna så accepteras det.

fredag 25 januari 2008

After Work.

Hamnade på stearin idag. Måste säga att det är trevligt med service och skönt att få en plats att sitta på. Återvänder gärna dit en annan dag. Imorgon Ritz. Kalas i dagarna tre. Knappast varje helg. Två öl idag med. Gäsp...

Sju Sanningar om Miss UD.


Jag har blivit utmanad från flera håll och kanter.



Det är dags.



1. Jag kan köra häst och vagn.
2. Jag har en tatuering i svanken som jag glömmer bort ibland för att jag så sällan ser den.
3. Jag har liftat runt tre veckor på Nya Zeeland. I särklass min bästa semester någonsin.
4. När jag var sex år övervägde jag att byta ut min mamma till förmån för en hamster ( allergi)
5. Det bästa jag vet är att få andra människor att skratta. Onykter är jag en tvättäkta clown.
6. Jag har det sämsta lokalsinne som skådats.Tyvärr.
7. När jag var liten var jag ganska lik Tjorven i Saltkråkan.






Utmanar alla som vill!

Äkta vara.

Idag är det en engelsman på kontoret som pratar en ljuvlig brittisk engelska. Riktig engelska. De flesta utländska besökare har ett väldigt bra ordförråd. Men så var det detta med uttalet. Jag har så svårt att lysssna på människor som pratar om " dävvälåppment" eller "pråfittabell". Jag hör helt enkelt inget annat än "dävvälåppment" eller "pråfittabell". Trots fin kostym och fräcka power-points.

Helgens Agenda.

Vissa helger gnäller jag över att det är så tomt och osocialt. Inte denna dock.

Fredag- Träna efter jobbet och gå med vändande post tillbaka in till stan för att träffa en vän för en After Work Light. Det lätta är att den blir kort och jag vet inte ens om jag är så sugen på alkhol. Tanten här drack två öl igår och känner av det. Knappt två öl så det så.

Lördag- På kvällskvisten är vi bjudan på middag hos Fröken C för att sedemera gå på någon mingelgrej. Funderar lite på vilka kalas-kläder som kan tänkas passa?

Söndag- Dags att vara unik och gå och se Arn. Det ryktas om besök/husesyn innan bion.

Gårdagen.

Överraskningen var väldigt kulturell och väldigt trevlig.

torsdag 24 januari 2008

En åksjuk Miss UD.

Fallskärmsjägaren är ett under av samlad kunskap. Tjänstereseförsäkringen täcker tydligen kemtvätten för eventuell medpassagerare ifall man mår mycket illa på X2000. Sedan snurrade vi in oss i hur en eventuell uppsåt skulle se ut i det fallet. Ordet vi söker är jobbskadad. Jag skulle precis fråga vad som hade hänt om jag mått dåligt och suttit brevid självaste Vickan men så kom jag på att jag faktiskt hade ett jobb att sköta...

Överraskning.

Idag har B ordnat någon form av överraskning. Kulturell sådan. Klockan halv åtta ikväll. Lite spännande måste jag säga....

onsdag 23 januari 2008

En dag i Stockholm.

Allt ni behöver veta.

1. Jag åkte samma tåg som självaste kronprinsessan! Ni kanske inte tyckte det var så spännande. Jag förbehåller mig rätten att tycka det. Jag är lantis.
2. I den allmännan stressen imorse "slänger-du-soporna-så-larmar-jag" tog jag med mig fel kvot. Rätt kvot skulle vara två vantar och en mössa. Inte två mössor och en vante.
3- Jag mår illa på X2000. Lyckades ändå somna och vaknade av att jag själv snarkade.

tisdag 22 januari 2008

Regler i hushållet.


När Desperate Housewifes går får man inte störa Miss UD.





Å andra sidan får man inte störa B när det är Top Gear.

Note to Self.

Leta upp stockholmkarta tills imorgon. Du hittar INTE i Stockholm även om du tror det. Du hittar från Östermalm till Centralen via Kungsgatan. Bara via Kungsgatan. Så hittar du från Gamla Stan till Reisen. Oftast men ibland frågar du någon. Du hittar även till SATS från Mornington. Fast inte den korta vägen utan den vägen du lärt dig. Till Lisa i Sumpan hittar du med. Det beror mest att hon bor 100 meter från tunnelbanan. Det är tur eftersom hon bor utanför kartan.

Stockholm- onsdag.

Från väst till öst med tåg. Ingen tid för shopping eller annat. Packar mycket lyssna med mig. Ta Ta For Now!

Mer Bloppis.

Fyndar vidare på Bloppis.

Pappa.

Idag var det en utmaning att ta sig till jobbet. Avspärrningar på min vanliga promenadväg. Polisbilar mest överallt. Stillastående spårvagnar. Många bilar. Själv reagerar jag som jag alltid gör. Letar automatiskt med blicken efter pappa. Ränderna går liksom inte ur om man är en polisdotter. Men pappa är ju 40 mil bort och håller ordning i byn i stället.

måndag 21 januari 2008

Gnällspik.

Trött på Shopaholics Pardon my French otroligt kassa service. Det har gått en månad och mina saker har fortfarande inte dykt upp. Wardrobe Stockholm klarar av att leverera på några dagar. Vad är problemet?

Bit ihop.

Kladdkaka till fikat.

Våga vägra.


UPDATE: Just det. Fast jag gick nästan på den själv.

En grej.

Renovering är inte bara tråkigt. Ibland kör vi nämligen lekar i stil med "gissa-vilket-verktyg-jag-håller-i-nu". Jag svarar alltid "en grej"vilket jag ändå borde få en halv poäng för men han som håller i leken verkar vara hård i sin bedömning.

Göteborgshumor- rätt dålig sådan.

Ibland blir fallskärmsjägaren uppdaterad i saker som kanske inte är första prio för en femtioårig man. Fast om man ser det så blir Miss Upsey Daisy ibland uppdaterad i saker som inte är prio för en trettio-och-lite-till-kvinna. Det är ett givande och tagande.


-Fallskärmsjägaren, titta! Jag har de nya skorna på och de går att gå i! Alla som jag köpte gick att gå i! De behöver inte ligga under skivbordet och mogna såsom de italienska skorna gjorde!
- Vad bra då, hörrududu!
- Förresten, de där är de skrynkliga skorna?
- Det är de skrynkliga skorna.
- Men när du har byxorna så ser man ju inte skrynklorna.
- Menar du att jag ska dra upp jeansen så här? *drar upp ovan bootsen*
- Det ser inte klokt ut ju!
- Men nu ser man ju allt!
- Exakt. Jag vill inte visa allt. Jag är väl inte lättfotad eller.

Svårt.

Jag har ett inlägg på gång. Problemet är att det känns lite futtigt att skriva trams just nu. Jag kom av mig lite. Men bara lite.

söndag 20 januari 2008

Köp inte päls.

Häromdagen när jag skulle leta upp Puman på Facebook och jag klickade runt hamnade jag och såg en film. Den är så fruktansvärd. Den är så grym att jag inte ens vill lägga upp den. Somliga av er kanske har sett den redan. Tror nämligen att den har figurerat i mail och säkert en del på Facebook.



Det handlar om pälsindustin.



Man får se hur en man avlägsnar pälsen på ett djur. Det lever fortfarande. Hängande i en krok sprattlar det och han använder sin stora kniv på ett sätt att han får av hela skinnet i en del. Sedan när han är klar slänger han djuret på en hög. Djuret lever fortfarande. Det är så vidrigt så avskyvärt att jag blir så in i helvete arg. Och jag skäms. Över att vara människa. Och vad jag vill göra med den här mannen skriver jag inte här men det kan man nog räkna ut med tolvfingertarmen.



Jag ska surfa runt ikväll och se vad jag kan göra. Jag kan skriva arga inlägg på min blogg och jag kan be på mina bara knän till alla som läser det här att inte köpa päls. Men det måste finnas mer för det här kan bara inte sluta här. I en värld där klimathoten står som spön i backen och barn dör runt om i världen kanske vissa ser det här som banalt. Men vi har alla våra hjärtefrågor och jag inser att jag har valt min fråga.

Filmen igår.

Bra svensk film är riktig bra. Dålig svensk film är riktigt dålig. Kan inte hjälpa men nej tack säger jag. Då var ändå uppdraget hyr en film där vi slipper tänka. Och ändå inte. Inte ens nära godkänt.

lördag 19 januari 2008

Giftasmaterial?

Tapetsering klar. Min uppgift är att komma när B ropar. Annars är jag nog mer funktionell på annat håll. I mitt nästa liv ska jag försöka byta ut min förmåga att snubbla mot att bli mer händig. Propsa på att jag fick min fair-share förra gången. Vi får la se. Det är ju inte ens säkert att det blir en andra gång menar jag. Och om det är någon där ute som undrar om jag är giftasmaterial kan jag berätta för församlingen att jag idag har.

1. rensat avloppet i duschen.
2. rensat kattlådan. Konstaterat att någon katt är dålig i magen.
3. Hittat den skyldige katten och klippt bort lite hår.
4. Gått FEM gånger till pappersåtervinningen. Notera att det är storm i Göteborg. Gick med kartong som vi haft på golvet vid målning. Höll på att lyfta och flyga till Danmark flera gånger.
5. Gått tre gånger till soprummet.
6. Städat kök.
7. Städat badrum.
8. Tvättat.

Och som pricken över I kan berätta att jag snart ska springa iväg och hyra film och köpa pizza.

Tapetsering pågår.


Gårdagens samtal efter några öl

-Men på ditt kalas sedan skulle vi kunna göra Man-in-a-box?
-Det gör vi absolut!
-Det kostar visserligen femhundra spänn om vi gör det.
-Men vi kan moona också för de pengarna!
-Vad säger du ?
-Om du vill kan du få moona med oss?
- Jag kommer dessutom ha en snygg rumpa såsom jag tränar!
-Precis, just nu skulle jag inte heller moona. Men sedan så.

Fortsättning kan tänkas följa.

fredag 18 januari 2008

Pälsmössa.

Enligt B sover jag tydligen med ett stycke katt på huvudet ibland. Grå har utvecklat en taktik där hon pö om pö stjäl kudden och jag flyttar på mig tills jag ligger på en liten kant. Allt detta sker i sömnen och jag vaknar inte ens. En vacker dag kommer hon dock att kväva mig om hon får för sig att omfamna ansiktet istället för bakhuvudet. Grå är klok men så är hon också en katthona.

Helgens Agenda.

Möten hela dagen. Jag som behövde jobba på!

Fredag- Missarna ska träffas för en After Work. Hoppas på att bli uppdaterad mer gällande Miss KYDs Londonresa. Lite backstage liksom. Hoppas på att dricka X antal öl. Så vill jag sitta ner. De nya skorna gör lite ont.
Lördag- Jag och B ska tapetsera den bruna fondväggen i vardagsummmet.
Söndag- Så långt har jag inte tänkt än.

Vad gör ni?

Facebook-dejten.

Vi tog faktiskt vid där vi slutade för tio år sedan. Vissa personer räcker det med att vara ifrån någon månad så har man tappat det. Andra kan det rinna mycket vatten under broarna och ändå så. Jag tror vi kommer att ses igen. Om inte annat för det klingande dalmålet som jag själv har tappat tyvärr. Vi hann ju inte skvallra klart heller!

torsdag 17 januari 2008

Facebook.

Intresset har svalnat rätt rejält. Ignorerar alla quiz, snöbollskrig och fan och hans moster. Fast idag har jag dock en fika-dejt tack vare Facebook. En gammal klasskompis har hittade mig där. Hon bor i Göteborg numera och idag ska vi ta en fika. Försöker minnas hur länge sedan vi sågs. Får fråga henne men spontant säger jag tio år. Mycket vatten under broarna.

onsdag 16 januari 2008

Min kontors-PT

-Du fallskärmsjägaren, jag sprang faktiskt milen igår som jag sade!
-Så bra då!
-Fast jag springer så sakta att jag fick öka hastigheten på löpbandet så att jag skulle hinna springa klart.
-Innan de stängde menade du?
- Mmmm.

Lite senare.

-Fallskärmsjägaren, jag har kommit på en taktik man kan köra när man springer!
-Man skulle kunna gå lite senare till gymet varje gång, så man har mindre tid på löpbandet vilket innebär att jag måste springa lite fortare för att hinna innan de stänger.
-Eller så skulle du kunna binda fast en fläskkotlett på ryggen och låta en pitbull jaga dig?
-Fallskärmsjägaren, jag tror jag går och jobbar nu..
-Gör du det Miss UD.

It ain't over until the fat lady sings.

Trodde ni att det var slut på reashoppingen?

Ingalunda.

Svarta skor. Jag har inga svarta finskor.

Ta-Ta For Now.

Utmanad.

Utmaningen dök upp igår

Lista 5 bloggare som du gärna skulle träffa IRL och varför. Nämn inte nån som du redan träffat.

Det var inte lätt. Men jag gör ett försök.

1. Annie- driven tjej som gett mig diverse tips. Hoppas vi hinner ses under våren när jag dyker upp i huvudstaden.
2. LindaK- superb blogg såklart men även andra gemensamma nämnare IRL.
3. Helena- superb fotograf och ett levande exempel på många järn i elden. Gemensamma kompisar har det visat sig.
4. Mary Lady Luck- Underfundig bloggerska. Mary är klok och har en mix av djup och yta.
5. Peter- Människan är en hel klokbok. Ändå har han kommentarer om stövlar och diverse trams!

Utmanar ovanståene fem men även alla andra som har fem minuter över.

tisdag 15 januari 2008

Goda råd är inte dyra.

Jag är fröken livrem och hängslen. Alltid. Vill helst ha alla möjliga scenarios presenterade. Framlänges. Baklänges. Pro och Contra. Nu är jag starkt behov av ett råd i ett beslut som jag kanske måste ta. Jag vänder mig självklart till de som sitter på kunskapen. Frågar. Vänder. Vrider. Det är så underbart att kunna använda sig av inte en utan flera livlinor i sådan fall. Då är jag så tacksam för råden. Suger åt mig av varje litet ord. Men så finns de ibland personer som ger råd utan att man ens frågat om råd. Där det egentligen bara handlar om att visa sin egen kunskap snarare om att hjälpa. Sådana råd ger jag inte mycker för. Då blundar jag hårt med öronen.

Dolly, påven och Björnen II.

Råd kan även komma i ordstävsform fick jag erfara under lunchen.

"Det är dags att släppa sargen nu Miss UD"

Hoppa och skit så får du randiga ben.

Om en kollega uttrycker sig som så

"Dina nya skor ser lite konstiga ut"


Exakt hur hårt får jag slå honom?

Hissa och Dissa.

Hissar- LindaK för snabb leverans av mitt första Bloppisfynd! Väskan dök upp igår. Vi är fortsatt lika kära!

Dissar- Shopaholic. Var är min Luellaplånbok! Över tre veckor ska det väl inte ta? Mailar idag igen.

måndag 14 januari 2008

Bajsar björnen i skogen?

Älskar ord. Jo och Blygisen har bidragit med några men det finns väl fler? Eller är det bara Dolly och påven som figurerar?



  • Flyter Dolly Parton?

  • Sover Dolly Parton på rygg?

  • Har påven en rolig hatt?

  • Är påven katolik?

Bianco.

Där fick man nästan en orgasm på lunchen. Två par stövlar för femhundralappen. Nypris 2 400 kr. Så sant som det är sagt men mensvärk botas bäst med shopping. Ipren är möjligen billigare.

Tiddelipom!

Ska Miss UD ut på rean på lunchen?

Jag säger bara.

Bajsar björnen i skogen!

Ipren.

Prisa Ipren! Guds gåva till kvinnan.

Amen.

söndag 13 januari 2008

Än så länge.

Har det gått bra att måla sovrummet med öppen dörr och Grå har legat i mitten och tittat på. Vi är så här helt galna jag och B.


Skulle det sluta att gå bra får ni veta inom kort..

Ta Da! Veckans Agenda.

Nu blir det andra bullar minsan.

En osocial helg har passerat. Därför är det på sin plats att socialisera till veckan. Om inget drastiskt händer tänkte jag mig.

  • äta lunch med en fd kollega på tisdag
  • ta en långpromenad med en kompis på onsdag
  • träffa en gammal gymnasieklasskompis som jag återfått kontakten med via Facebook på torsdag.
  • Sist men inte minst träffa Missarna för After Work på fredag.

Kroppsodörer.

Så där. Det är dags nu. Det är bara att ta ett djupt andetag och bita ihop. Det kanske vore en programidé för Fear-Factor? Fast där äter de ju mest saker. Jag ska bara lukta ju. Inte alltid så bara.

lördag 12 januari 2008

Youtube- den eviga följetången.

Istället för att tuffa runt och frottera mig i trashig eurodisco från nittiotalet har jag halkat in på andra stigar idag. Just nu är det Sting som får min uppmärksamhet och slog mig plötsligt att jag faktiskt sett honom live 1996. Det var under de åren jag bodde i Schweiz. Ingen hade hört talas om rökförbud på varken det ena eller andra och i det drogliberala landet låg hashröken tung i Hallenstadium.

Idag kan man rösta.

Första pris är en röd målarlåda i valfri färg.

Utslagsfråga.

Vem blir årets jordgubbsodlare?

fredag 11 januari 2008

Hybris.

Det är fredag och jag ska gå och träna om en liten strax.

Tycker det kan vara värt någon form av applåd. Eller så kan ni hädanefter kalla mig Ers Höghet. Eller Gud går också bra.

The Aviator.


Klockan 22.00 ikväll. Nån som sett filmen? Sevärd?

Helgens Agenda.

Den är tunnare än tunnast. Fast om man har valt själv så är det ju rätt. Som i det här fallet då.

Fredag- träna och sedan ska jag vara ensamvarg. Andra ska på Nöjesguidens fest. När andra kommer hem får andra berätta vilka kändisar som var där.

Lördag & Söndag - En del målning. En del träning. En del jobb. En del "det-här-får-jag-ta-tag-i-nu". Film i någon form kan tänkas.

torsdag 10 januari 2008

En väska.

Sådär jag. Då var man av med Bloppis-oskulden. Paul & Friends ska snart vara på väg till Göteborg. Jag välkomnar med öppna armar.

Januaristress.

Miss UD och en annan kollega i fikarum.

Miss UD - Förlåt vad sade du?

Kollega - Jag pratade inte med dig.

Miss UD - Fast nu var det ju bara jag här så det är ju lätt att tro det?

Kollega(förvirrad) - Det har du rätt i. Jag pratade med mig själv."

Sex.

Minst sex lösenord har jag för diverse program på jobbet. Det finns inte möjlighet att komma ihåg alla och det där med att ha samma till alla fungerar dåligt. Vissa kräver nummer och så har vi giltighetstiden som varierar. Lägg då till alla andra lösenord och koder som figurerar. Räknar man efter är det säkert närmare ett tjugotal. Visserligen försöker jag ha samma på flera men det känns inte heller så bra. Ifallifall någon skulle tjuvbeställa biljetter på TicNet eller vad vet jag.

Här är den!


Låt mig presentera tapeten som blir fondvägg i sovrummet.

Julen är inte över än.

Bilden lånad av Elle såklart!


Om man har en snäll pojkvän så kan Elle dyka upp hela 2008!

onsdag 9 januari 2008

Och fort gick det!

Klart att det inte finns några klara regler när man startar en liten sprintertävling i korridoren med fallskärmsjägaren. Målet var visade sig vara att komma först till printern och när han inte har den grace och hastighet som jag besitter* beslutade han sig för att tackla mig för att själv smaka segerns sötma. Det var annat när man hade sprintertävling med den gravida kollegan i korridoren mot damrummet. Snacka om haren och sködpaddan där.


*alltså ni tror väl inte att jag är varken snabb eller smidig? Jag rör mig som en giraff.

Mina livslögner.

Det är fult att luras. Ändå gör jag det. Lurar en person som borde se igenom det hela. Nämligen mig själv. Rätt ofta faktiskt.

Fem lögner som Miss UD drar för Miss UD.

1. Om man skriver upp allt man tänkt handla på rean på en lång lista rättfärdigar det varenad köp. Även om listan är typ 100 pryttlar. Självklart nästan gratis med.
2. När klockan ringer på morgonen kommer jag gå upp och morgonpromenera. Klockan ställs en timme innan ordinarie uppstigning. Noll promenader senaster halvåret.
3. Det är smartast om B sover närmast sovrummets dörr eftersom eventuella mördare kommer alltid genom dörren och inte fönstret så då kommer B hinna försvara mig.
4. Jag klara av att ta EN godisbit.
5. En vacker dag kommer alla listorna på post-it lapparna ta slut vilket innebär att jag kommer hinna hämta andan i soffan och inte känna dåligt samvete över att göra ingenting.

Det kom ett mail

De som räddade mitt liv kommer till Sverige i juni. Vi har inte sett sedan dess. Äntligen.

Utopi.

Det här fenomenet tom mailkorg är det någon som upplevt det eller är det bara som en slags skröna?

tisdag 8 januari 2008

Kroppsvätskor.

Idag har alla inläggen handlat om svett, blod och saliv. Ville bara ha det sagt.

Dela saliv med andra.

Idag på lunchen såg jag hur mitt vattenglas reducerades utan att jag drack. Inte själva glaset då utan dess innehåll. Jag är trött och bjuder på syftningsfel. Insåg att det var min manliga kollega som drack friskt. Litet kontor -ganska intimt men gränsen går väl strax innan man delar vattenglas. Toppar gör dock den gången när min pappa och jag insåg att vi delade tandborste under någon veckas tid. Det var ett uppvaknande.

Monki.

Någon i församlingen som varit på Monki? Är det bara jag som blir sjösjuk och förvirrad i den affären med alla speglar och sluttande golv. Lustiga huset 2.0.

Hjalp!

Vad ar det for knapp jag har kommit at pa Blogger Engelsk installning. Kan inte andra tillbaka.

Hjalp!

Inställningen var på svenska. Nu är det som det ska igen. Bara det är löst så.

Friskis och Svettis.

Ventilationen är trasig på den anläggningen jag går på.

Gissa om de gör skäl för namnet för tillfället?

Näsblod.

Imorse blödde jag näsblod bara så. Gör det aldrig annars. Med aldrig menas att jag minns att jag gjorde det när jag gick i femman senast. Googlade på orsakerna men jag passar inte in där.

måndag 7 januari 2008

Så lunka vi så småningom.

Det verkar som om det är dags att gå och träna med alla andra som haft det som nyårslöfte. Man är ju sällan ensam där inne så att säga...


Ge fan i löpbanden allihopa!

Brun tapet.


Jag känner att jag har fastnat lite i vinkelvolten gällande renoveringen. Jag loopar på tapeter för tillfället. Brun fondvägg i sovrummet. Vitt i övrigt och turkos som accentfärg.

Fröken Luella.

Om inte Luellaplånboken kommer på posten snart kan den då stanna kvar hos Shopaholic. Det hade varit trevligt att fylla den med blanka kronor och en och annan skrynklig tjuga. Nu finns det snart inte ens några sådan kvar..... Det är januari för Gud skull. Vem har pengar kvar då?

Måndagsmorgon- förtydligande.

Jag slog nyss till min miniräknare.

Måndagmorgon.

Kaffe - check
Kammat mig- check
Loggat in mig- check
Hälsat på chef- check

Bevisligen är jag vaken.

Varför känner jag mig då så osäker?

söndag 6 januari 2008

lördag 5 januari 2008

Klar för dagen.

Så där.

Nu har jag snortat tapetdamm så att det räcker och blir över. Guldkant på tillvaron är vad det är. Om en timme är det dags att styra kosan tvärs över stan för kvällens aktivitet. Middag hos goda vänner. Jag tror till och med att jag ska kamma mig kvällen till ära. Det är ju ändå lördag.

Lördag- tills jag dör.

Jag pillar bort tapet och sandpapprar väggar i ett sovrum.

Vad gör ni?

fredag 4 januari 2008

En katt.

En katt har ibland svårt att bestämma sig om den ska vara

-inne?
-ute?
-eller inne?
-eller gå ut igen.


Men se komma in och bajsa så det luktar troll! Var det så självklart?

Dagens av allt.

Känner mig lite utmanad av Maria.


Dagens humör- fundersam & problemlösningstänk
Dagens mående- rätt pigg .. lite tränigsvärk
Dagens borde- Slutföra allt gällande en viss kund
Dagens frisyr- hästsvans
Dagens klädsel- replaystövlar, grå strumpyxor Åhlens, jeanskjol Benetton, vit tröja beställd från Wardrobe, beige cardigan Thelin
Dagens planer- handla snacks tills middgen imorgon, springa inom nån rea, träffa tjejkompisar för tapas.
Dagens materiella vill ha- Luella plånboken som jag beställt.
Dagens längtan- få klart sovrummet NU
Dagens fundering- fondtapet för sovrummet
Dagens beroende- sugen på getost!
Dagens tråkigaste- rensa mailkorgen
Dagens tidning- bläddrat i GP
Dagens låt- "A piece of me "

Nordanvind.

Ni som inte bor i Göteborg och undrar hur det är här idag.

Jag kan berätta.

Det blåser så kallt att man får huvudvärk.

Med mössan på. Det är viktigt.

Helgens Agenda.

Ingen rast ingen ro.

Fredag- Tapaskväll med flickorna. Länge leve getost!

Lördag- Sovrummet ska förberedas för målning. Tillbaka till kaos igen alltså. Middag och vin väntar när allt är klart? Klart???

Söndag- JobbaJobbaJobba. Fika med Missarna.

Förhoppning om träning både lördag och söndag finnes.

torsdag 3 januari 2008

Två Projekt.

Bilden är lånad från Göteborgsvarvet.
17 maj- Göteborgsvarvet 22 km

Ett projekt.

Bilden lånad av Svenska Triatlonföreningen


15 juni - 400 meter simning - 20 km cykling- 5 km löpning

Dagens Fem.

Förutom att jobba då.

1. Lunch med en f.d kollega.
2. Kontakta ComHem och höra varför den nya datorn är anti internet.
3. Försöka reda ut vilken fondtapet som ska vara i sovrummet.
4. Spinning
5. Styra upp middag/ After Worken imorgon. Var? När? Vilka?

Ny logga.

Jag gillar den!

Tack för hjälpen Miss KYD.

onsdag 2 januari 2008

Bara en vanlig dag sådär.

Ibland känner jag mig som den tråkigaste personen på jorden. Eller i östra Göteborg iallafall. Då gör jag något som inte är så genomtänkt. Häromdagen filade jag mina lösnaglar med fotfilen.
Det är därför det bara är nio av tio kvar. Inte för att det blev så mycket roligare men jag känner mig ändå lite lagom crazy för en stund. En annan gång borstade jag tänderna med tvål när jag bodde på hotel. För att jag hade glömt tandkrämen och hotellet hade slut. Omväxling förnöjer.

Möjlig fondvägg i sovrummet.


Bilden är lånad från Tapetmagasinet.

Svart eller Vitt.

Det är många nu.

Det här med gravida och nyproducerade bebisar. Många. Fast det är ju gammal skåpmat. Ju.

Dessvärre många par som väljer att gå isär med. Än så länge är det inte kombinerat med första gruppen.

Lösnaglarna- dag tre.

Nio av tio naglar är kvar. TippTopp.

Lika goda kålsupare.

Sju kollegor på lunch.

Sex äter sallad efter nyår.

Den sjunde äter pizza.

Januari. Det finns en anledning till att SATS, Nicorette och viktväktarena satsat lite extra på annonseringen i december månad. Nyårslöften att bryta efter två veckor.....

tisdag 1 januari 2008

Nyårsdagen.

Katt hoppar upp i värmeljus och stannar kvar tämligen obekymrad.

Nyårsafton- två händelser.

1. Jag har anmält mig till ett triathlon. Inte anmält som i skrivit i blod. Men pratade men en tjej som springer, cyklar och simmar jättelångt. Det ska inte jag göra. Loppet är 14 juni. Tror jag?

2. Jag fick lösnaglar under middagen. Det brukar inte hända det heller. De är fastlimmade och imorgon ska jag jobba. Intressant.