måndag 28 januari 2008

Någonstans måste man börja.

Idag får Amnesty en ny medlem. Någonstans måse jag börja. Min hjärtefråga står näst på tur. Det finns en värld bortom Luellaplånböcker . Jag ämnar att besöka den ibland.

9 kommentarer:

Missy sa...

Heja! Amnesty är den organisation som ligger mig närmast om hjärtat när det handlar om att skänka pengar osv.

Miss Upsey Daisy sa...

Vad bra!
Jag har valt ut tre saker som jag ska stödja. :D

Peter Madison sa...

Hey...du har min respekt igen! Vad ska du stödja? Eller förresten, du behöver inte tala om...

Du är bra!

Turtlan sa...

Ett mycket bra initiativ! det finns få saker som är så illa i världen som det ämnet. Hur kan man bara tänka en tanke göra så....å sen göra det????
Brrrr säger jag!

Turtlan

Miss Upsey Daisy sa...

Peter- jag ska faktiskt stödja de djur som far illa. Något lokalt och så får vi se. Jag är en sådan hemsk människa som känner mer för pälsdjuren än för utsatta barn. Inte för att jag inte känner för utsatta barn. Utan för att jag har valt. Sedan upprör det säkert vissa men då kan ju de välja annorlunda?

Turtlan- världen är vrickad ibland..

Blygisens betraktelser sa...

Jadu, Miss UD. Precis innan julen läste jag om att man kunde skänka tjugo (20!) kronor till ngn organisation, med de pengarna hade man köpt ett träd som skulle planteras etc, det var så bra så bra. Berättade det för alla jag kände. Då var det en som sade: Ja, man köpa en förlossning åt kvinnor i Indien och allt vad det var, ett läkarbesök, ett tandläkarbesök, ja listan tog aldrig slut! Förutom jag, jag blev alldeles slut, färdig.
Så visst är det bra att man väljer EN sak, eller som du-tre saker.
Huvudsaken är väl att man gör NGT!

Visst förstår väl jag att det är viktigt att man ser över sina rutiner också, t.ex. vad gällande sopsortering etc.

Miss Upsey Daisy sa...

Blygisen- jag håller med dig. Man får nog välja ut en sak eller några saker. Det är inte det lättaste. Själv värnar jag mer om djur vilket säkert är helt hål i huvudet för vissa men det är ju ett val man gör. Det innebär ju inte att jag vill att barn ska fara illa.

Peter Madison sa...

Jag tycker inte du är hemsk, tvärtom. Just för att du har valt och tagit ställning och faktiskt aktivt gör någonting gör dig till en bra människa. Bättre än många andra som kanske bara orkar med att säga "fy fan vad vidrigt, världen är galen"...

Miss Upsey Daisy sa...

Peter- fast man kan säkert diskutera i det oändliga varför man lägger de pengar man lägger. Men som Blygisen skrev förut att det finns verkligen en miljon saker att stödja. Man får ju ta ställning där och just i det kan folk nog ha åsikter. Fast det är ju upp till var och en att välja OM de ska stödja och VAD de ska stödja...