söndag 13 april 2008

Trädgårdsmarodören.

När gud skapade mig glömde han bort att lägga in någon trädgårdsmästar-gen. Inte den minsta tillstymmelse till gröna fingrar. Inget som direkt stör mig vanligtvis. Idag har jag lagt mina klantiga små fingrar i vår rabatt. Projektet gick ut på..



1.ta bort ogräs

2.plantera nya blommor.

3. Klippa några buskar (?)



När de gäller ettan finns det flera problem. För det första. Vad räknas som ogräs? Är det vissa blad som direkt är ogräs eller kan det vara saker som jag själv tycker är fula? Nu gick jag lite på "hejdu? Säg något innan pipet annars måste jag döda dig" Så jag hackade upp vissa blad och andra fick leva. Inte något speciellt system utan mest random.



Tvåan. Har planterat lite lökar. Några här och några där. Inte heller där finns det någon logik. Vilka blommor? Gula blommor. En röd blomma. Kanske blå. Minnet sviker.



Klippa buskar. Först klippte jag ner de taggiga jävlarna. Sedan kom jag på att jag inte alls ville att de skulle vara kvar där så då dödade jag dem. Ungefär så. Pojkvännen får klippa de större rosbuskarna, han hade tydliga önskemål om det. Från min sida kommer inga protester what so ever.

6 kommentarer:

C. Meow sa...

Tror jag skrattar ihjäl mig ...
Ser hur du går fram i trädgården som en mullvad på speed. River runt i total frenesi för att sen stanna upp och strunta i allt ;P

Jo sa...

:) Learning by doing heter det ju.. Jag kör ungefär samma race fast på 1600 m2... Du kommer strax att bli haj på det där med :)

Sincerely Johanna sa...

Åh nu när det är vår och dags att sätta lökar och dyligt hatar jag att bo i lägenhet. Det är så rogivande att hålla på i trädgården/kolonilotten.

Miss Upsey Daisy sa...

Camilla- det var exakt så faktiskt. Var du där fastän jag inte såg dig? :D

Jo- jag övar för fullt.. ska handla mer blommor imorgon!

Johanna- mmm. det kändes lite lite så.

Tesa sa...

Visserligen fick jag ett gott skratt... men jag tycker du är duktig som försöker klura ut hur din trädgård funkar!

Miss Upsey Daisy sa...

Tesa- och en tagg i fingret har jag!