torsdag 10 april 2008

Burk Orm.

Ibland är jag inte speciellt snäll. Vet ni vad. Det känns jätteskönt faktiskt. Till en början. Sedan kommer det dåliga samvetet. Vet någon hur man blir av med det dåliga samvetet?

12 kommentarer:

Spader Madame sa...

Nej! Tyvärr inga tips. Jag känner bara igen mig alltför väl. Nu för tiden lyckas jag "hålla mig på mattan" oftare, vis av tidigare ångestnätter då skuldkänslorna river och sliter i mig.

Om man bara vore litet religiös, då är man ju automatiskt förlåten, eller?

Jag gillar i alla fall dig och tror inte att det där är något särskilt vanligt förekommande problem! Kram!!

loathing sa...

man tänker att man får vara dum och elak ibland, det hör till, man kan inte alltid gå runt och vara snäll, det finns ställen och situationer där man måste vara elak, så jag skulle ha dåligt samvete för att gå runt och vara för snäll istället haha.

Tesa sa...

Hur dåligt är det?

Jag brukar köra med: ångra aldrig något! Det gör att man tänker sig för lite extra, och även när man inte tänker så... tja, man gör helt enkelt om samma misstag fler gånger ibland.

Miss Upsey Daisy sa...

Spader Madame- Hur ska jag förklara. Ibland när jag blir förbannad och oftast (enligt mig själv såklart) har skäl till det så kan jag ändå drabbas av det dåliga samvetet över att jag var "elak" fast jag nog inte borde?

Make sense?

Loathing- En poäng.. för snäll och alltid snäll är fel det med.

Tesa- En poäng där. Egentligen är det få saker jag ångarar så där djupt... det är mer en känsla av att det var dumt att jag rusade iväg..

Spader Madame sa...

Makes sense och jo, jag förstår...men det hjälper liksom inte mot skuldkänslorna att veta att det var berättigat att bli arg och/eller göra elaka saker - man är helt enkelt en sucker.

Någon gör fyra dumma grejer mot dig,du gör en dum grej tillbaka. Du får dåligt samvete medan den andra psykopaten ändå inte bryr sig. De andra,(blogg-)kompisar, sambo och mamma, säger att du gjorde helt rätt, men du skäms fortfarande. Been there, done that.

Allra bäst mår man om man kan strunta i att göra den dumma grejen från början och litet milt säga ifrån. Det där med att räkna till 10. Ibland hjälper inte det och då får man lov att förlåta sig själv!!Ingen ska får trampa på en, inte på dig heller!!!!

Anonym sa...

Äsch, det klarar du som läser min blogg. Heja heja heja!

j sa...

jag är inte heller speciellt snäll ibland. känns rätt befriande på något vis!

Evalinn sa...

Var snabbt elak igen, så du får en kick. Då blir det lättare att förtränga det dåliga samvetet! ;-)

Mickan sa...

vet precis hur de känns! Men det tjänar inget till att ha dåligt samvete...men det är lättare sagt än gjort...har tyvärr inga direkta tips.

Annie - PD sa...

Hehe, jag tycker att det är okej att inte alltid vara snäll, ingen är perfekt och det är skönt att släppa ut sina demoner.
Men sen kan det vara så att man varit elak heeelt i onödan. Då får man be om ursäkt :)
kram

Jo sa...

Men du är ju oftast lika snäll som Kulla-Gulla, så det är förståeligt att du morrar till ibland. Man KAN inte alltd vara snäll! :)

Miss Upsey Daisy sa...

Spader Madame- ibland blir jag bara topp tunnor rasande och borde liksom tänka mig för innan jag blir arg .... men så dras jag med och sedan kommer känslorna att det nog var rätt onödigt trots allt.

Maria- visst klarar jag det... önskar bara slippa det dåliga samvetet och istället tänka på att det är OK att bli förbannad ibland..

Josefin- det ÄR befrieande... och mänskligt

Evalinn- låte som en god idé!

Mickan- skönt att vi är två!

Annie- jag ber om ursäkt.. det är oftas det jag gör när jag ringer upp sedan....

Jo- kullagulla ..du är söt.