fredag 27 juni 2008

Balkongmannen.

I vår bostadsrättförening finns en balkongman. Just den här balkongmannen tycks tro att vår förening består av hans balkong enbart. Man kan säga att det är inte riktigt sant för det finns fler balkonger och annat. Balkongmannen tycker dock att vi alla borde stanna upp och begrunda hans balkong som enligt hans utsago kan lossna och ramla ihop vilken dag som helst. Om inte föreningen gör något åt det här kommer jorden att gå under. Klimathotet verkar mer som en fjärt i rymden om man jämför med den här balkongen. Det räcker inte med att säga att balkongerna ska åtgärdas samtidigt som andra reparationer. Icke. Det finns bara ett sätt att få en balkongman att bli tyst och det är när man vackert lägger sitt lilla huvud på sned och säger

"Men du, bygger du inte om råvinden? Då utökas ju dina kvadrat och då borde du väl betala mer avgift för din lägenhet"

En balkongman blir mycket tyst och röd i ansiktet och viskar så att man nästan inte hör...

"Men det rör sig bara om några hundralappar kanske...."

Kvadratmeterpriset ligger runt 30 000 kr per kvadrat. Även om det bara rör sig om ett par tre kvadrat som man kan stå HELT rakt så är jag mycket tveksam till varför föreningen ska ge bort råvind. Åtminstone inte till en ilsken balkongman.

9 kommentarer:

Jo sa...

Det finns verkligen en sådan i alla föreningar/områden osv. Det vill säga en som bara vill ha och ta, men som inte är lika milimeternoga åt andra hållet.... Hoppas att de tar tag i det så han får betala massa pengar! Moahaha!

Anonym sa...

Balkongmannen = B?
:-)

Miss Upsey Daisy sa...

Jo- Jag ska driva på det!

Mr Epo- Nädå. B är snäll och balkongmannen är en riktig liten petimeterpissenisse. Han har dock inte mött sura fru Bs fulla styrka än... ;-)

Linda sa...

vi har oxå en släng av "balkongmannen" fenomenet i vår förening - men där kallas det mer "ingen har rätt att väsnas vid konstiga tidpunkter såsom nyårsafton utom vi"
funderar därför på hus nu....

Miss Upsey Daisy sa...

Lirre- Finns nog alltid balkongmän i de flesta föreningar.. ska suga tag i honom när jag ser honom härnäst.

Camilla sa...

Lustigt att det finns så många människor som tycker att de bara ska ha och ha. ordet ge verkar inte finnas i deras vokabulär.

Camilla sa...

Lustigt att det finns så många människor som tycker att de bara ska ha och ha. ordet ge verkar inte finnas i deras vokabulär.

Peter Madison sa...

Mmm...vi har en "råvindssnubbe" i vår förening också. Han har fått för sig att föreningen ska skänka honom 110kvm vind mot att han ställer i ordning den till en lgh...till honom själv och på så sätt får föreningen in ytterligare en hyresintäkt...

Miss Upsey Daisy sa...

Camilla- Exakt sitta och snäsa mot styrelsen när han har gjort sitt livs affär. Fy skäms på sig!

Peter- Hur i hela friden tänker folk? Fattar inte.