måndag 16 juni 2008

Anyone for Dinner Tonight?

Ägnade mig åt rensning i köket och hittade en burk med vita bönor. Från 2002. Not so gott så att säga. I vilket fall så hällde jag hela innehållet i soporna för att kunna lämna plåtburken till återvinningen. Bönorna såg helt "normala" ut.

Jag kan inte bestämma mig för vad som är mest oapptitligt- är det faktum att de är sex år för gamla eller är det att de såg helt ätbara ut sex år efter utgånget datum?

Det är ju nästan så att man ligger sömnlös när sådan här I-landsproblem slår en med full kraft.....

10 kommentarer:

Anonym sa...

6 år bara? Det märks att du inte stiftat bekantskap med Kronans konserver som förtäres i fält, där talar man om årtionden...

Miss Upsey Daisy sa...

Mr Epo- Årtionden? Är det så vi ska utplåna fienden i framtiden? Förgifta dem?

Linda sa...

Gud så sjukt - jag gjorde precis samma sak igår jag med.. Äldsta grejen i mina skåp var visserligen "bara" från 2003 och det var nån typ av soppa.. jag vågade dock inte öppna burken utan kastade allt i hushållsoporna... äckligt vad gamla grejer man har och vi flyttade ändå hit för mindre än två år sen. Varför rensa innan flytt lixom?

Miss Upsey Daisy sa...

Lirre- Jag kastade bönor från 2007 också ( jag verkar tro att jag ska äta massor av bönor som men det gör jag tydligen inte...)

Konstigt att vi gjorde samma sak!

Anonym sa...

Tjaaa...med dagens försvar återstår väl inte många fler alternativ, eller?
Eventuellt avskräcker Lasse-Stefanz senaste skiva invasionsplanerna från främmande makt.

Miss Upsey Daisy sa...

Mr Epo- Good point.

Jo sa...

jag glömde en gång en påse äpplen i kylskåpet i ett antal månader och när jag plockade ut dem var de lika gröna och fina som när jag la in dem. Jag hade förstått det hela om det vore vinteräpplen, men detta var Granny Smith. Jag vill inte veta vad de har behandlats med för mysigt... Men SEX år gamla bönor som ser okej ut? Uj, undrar vad det var i dem?

Miss Upsey Daisy sa...

Jo- Det är egentligen äckligare att de såg ätbara ut. Luktade inte konstigt heller. Ekologisk frukt ruttnar ju fortare ... så sett ur den synpunkten undrar man ju varför vissa saker inte ruttnar alls...

Tesa sa...

Det är det som är grejen med konserver, de ska hålla för allt och hur länge som helst.

Det bekymrar mig inte alls lika mycket som besprutade tomater som kan ligga i kylskåpet (jo, när jag inte använder dem mkt så hamnar de där) i flera veckor utan att det varken syns, luktar eller smakar på dem. Hujja...

Miss Upsey Daisy sa...

Tesa- Såklart. Men sex år!