onsdag 28 februari 2007

Halvfärdiga saker.

Är det en sak jag gillar så är det halvfärdiga saker. När jag väl bestämt mig för att genomföra något och så blir det liksom som tuggummi och det går inte att genomföra. Jag kan inte föra över pengar för att internetbanken krånglar. Vi kan inte beställa resan ikväll för man vet inte hur just detta bolaget ställer sig till stora magar med minimänniskor i. Tvätten kommer jag inte hinna fixa klart med för jag måste försöka hamna i säng någolunda tid. Eller på jobbet när jag inte får in uppgiftgerna om kunderna.. eller ansvarige bara bestämmer sig för att inte svara på mail mer fastän han kallar sig "mailkungen". Jag kan nog låta saker och ting dröja rätt länge innan jag tar tag i det ibland men när jag väl gör det så vill jag att tempot ska vara tjoff-tjoff.

Ilandsproblem. Jag vet.

Jorden runt.

Jag har nog varit jorden runt flera varv idag. Jag ska åka med min kompis som har en kompis i magen. Det satte käppar i hjulen minst sagt eftersom tanterna på vaccinationsklinikerna inte hade samma uppfattning som oss. Kanarieholmarna var inte vår grej och det verkar som man kan dö om man lämnar rikets gränser. Vi letar vidare med ljus och lykta... Så funderar jag på hur alla människor som inte bor i Sverige.. hur klarar de livhanken överhuvudtaget?? Det verkar ju livsfarligt där ute....

Namnsdag.

Idag har jag namnsdag. Grattis alla Maria! Det är tårta på jobbet idag. Egentligen för chefen som fyllde år igår. Men jag ska låtsas att det är till mig.

Info
Namnet är hebreiskt och betydelsen är oviss. Några menar att det betyder gåva eller älskad.I den kristna världen är Maria världens vanligaste kvinnonamn. Under medeltiden var det dock inte vanligt på grund av dess helighet.Olika smekformer är Maja, Majsa och Maj. Engelsk form är Mary och fransk form Marie.

tisdag 27 februari 2007

Nattliga aktiviteter.

Inte som ni trodde.

I natt vaknade jag av en mardröm. Den var läskig och förvirrande. Jag tänder lampan. Funderar ett varv på hur verkligheten är. Känner mig pigg. Tänker. Jag kan ju kolla min blogg lite. Så det gör jag. 03.40.

Ibland blir jag orolig för mig själv. Det här var ett sådant ibland.

måndag 26 februari 2007

Hur att köra bil.

Här behandlas "Vett och Etikett På Motorvägen".

Följande scenario. Du kör bil på just en motorväg. Du kör av vägen. Ack! Det är ju fel avfart. Vad gör du då? Svaret är iallafall. Stanna inte. Sätt inte på varningsblinkersen. Och backa för all del inte ut tillbaka på vägen. Aldrig någonsin. Fy dig killen i vita volvon. Fy Fy Fy.

Vasaloppet- Ocensurerat/Backstage.

Här kommer information som inte finns i det allmänna infobladet. Backstage så att säga.

Även om man tror sig vara ute i god tid om man är där 06.30 vid start 07.00 så är det inte speciellt tidigt. Det är flera andra där då med. Närmare 6000 st. Troligen är "att vara ute tidigt" nog en halvtimme till... dvs 06.00.

Har du mycket kläder på dig känner du? Nemas problemas. Feel free att droppa lite längs vägen.. halsdukar mössor tröjor.. Strippa så mycket du vill. Ska slå en pling till myrorna att de kan komma och hämta upp en container med kläder. Lär finnas en del...

Kissnödig kanske? Är du man? Bra. Då kan man bara hänga ut draken och kissa i spåret. Hade jag fått en krona för varje kissande man jag sett hade jag varit en rik kvinna. Är du kvinna? Otur. Gör som jag och håll dig i 12½ timme. Kissnödig de sista fyra milen. Fick en kommentar av en man som kom tillbaka från en kissepaus.. "Det tar lång tid med kissepaus"... Och? Och? Du kan ju iallafall HA det mitt i spåret...

En bra grej är om du gillar blåbärssoppa, sportdryck, vatten,buljong och bullar. För det är det som det bjuds på. Samt kaffe sista stoppet. En sak till. Varmt. Allt är varmt. Det är också bra om du gillar sportsbars. Det här kommer du att äta undet tolv timmar.

Bra syn? Det är bra om du är ute länge. Det blir MÖRKT i skogen. Jättemörkt blir det i skogen. Det är också bra om du inte är rädd när det är mörkt i skogen. Vissa sträckor kan man vara relativt ensam nämligen.

Snabb på foten? Bra när det ligger fallna åkare längst ner i backen med stavar skidor och ben i spåret. Dumt att krocka med en sådan hög. Bör undvikas in i det längsta.

Detta gott folk står inte i infobladet. Learning by doing så att säga.

lördag 24 februari 2007

Håll dem hårt...

Håll tummarna hårt för mig imorgon.

Klockan 05.30 är det avfärd mot starten imorgon.

Rise and Shine!

Valla skidor...

Kladdigt. Kallt. Meckigt. Tidskrävande.

Men vad gör man inte för att ha skoj i 10 timmar i skogen imorgon.

fredag 23 februari 2007

Helgens Agenda...

...ser lite annorlunda ut mot det gamla vanliga.

Idag åker vi upp till Dalarna. 40 mil i bil.

Imorgon upp till Sälen & hämta nummerlapp. Kolhydratladda.

På söndag. Vasaloppet. Tar mest hela dagen.

På måndag. 40 mil i bil hem igen.

Vad ska ni göra?

torsdag 22 februari 2007

Storasyster från Hell.

Min mamma har ett hjärta av guld. Ibland undrar jag om jag verkligen förtjänar henne? Eller förtjänade hon mig rättare sagt När jag var liten kunde jag vara überjävlig.En sådan flicka man skulle vilja rycka i flätorna. Det fanns tillfällen när jag gick jag in på min bror rum trots att det var uppenbart att han önskade annorlunda.

Teater från förr.
En syster.
En bror.
En far.

-GÅÅÅÅÅ UUUUUT!
- Enligt allemansrätten kan jag tälta här inne i ett dygn. Så det så!
- GÅÅÅÅÅ UUUUUT!
- Enligt allemänsrätten kan jag tälta här inne i 24 timmar! Så det så!

Far bär ut systern trots vilda protester om allemansrätten.

Systern inser att ingen i familjen förstår sig på allemansrätten. Inser att " A womans got to to what a woman has got to do" varvid hon springertillbaka in i rummet in krossar brandstationen av lego ( tillhörande legolandskapet som är över TVÅ skrivbord.) Springer ut. Rätt nöjd. Accompanjerat av ett vrål från brodern.

The End

Dagisfarbröderna.

Idag har vi haft telefonkonf. Tänk så glada farbröderna på kontoret kan bli att man faktiskt kan prata med Stockholmskollegorna. "Hallå Herr Holm" kan något i huvudstaden ropa nästan lite eurforiskt.. och Herr Holm själv blir helt till sig i trasorna över kontakten. En petitess torde vara att de andra deltagarna pratar engelska tyska franska holländska... och kanske inte ser själva hallåandet som essentiellt i samanhanget. Det var ju andra saker som skulle avhandlas och kanske inte kontakten mellan huvudkontoret och vår lilla lanthandel i Göteborg.

Kontor.

Senaste nytt från kontoret.

Torsdagar är en jättebra dag om man vill ha möten och tre möten är så bra som något. Det passar mig som handen i handsken så att säga. Jag har ju i princip inget annat att göra idag. Det är ju ofta så tycker jag. Lugnt och stilla. Det är ju rätt dekorativt med pärmar och dokument liggande på skrivbordet. Röda mail i mailboxen är ju bara klädsamt.

onsdag 21 februari 2007

GlufsGlufs fikar.

Man behöver inte välja. Jättebra är det. När P kommer hem till mig och fikar idag ska hon få chokladmuffins och varm choklad. Varför ska man välja om man ska äta eller dricka? Finns det sedan kvar varm choklad får vi injecera det sista och boffa om det finns smulor kvar av muffinsen. Sedan är cirkeln sluten så att säga.

GBG

Jag har så svårt att bestämma mig. Det är verkligen jobbigt.

Är det värst när det blåser och snöar som idag Vinden gör så att det råder typ - 49 grader. Eller är det ännu värre när det blåser och regnar så att papperskorgarna är fulla med skadade och avlidna paraplyer?

Sveriges framsida. Här är det mysigt året om. Mest hela tiden.

Morgonens vetenskapliga test

Din mascaras kvalitet mätes bäst genom att genomgå det så kallade "snöstormstestet". Finns mascaran kvar på fransarna efter att ha vistas en tid i snöstorm är mascaran av god kvalitet. Är dock mascaran uteslutande på dina kinder torde du genast uppsöka närmaste butik för inköp av ny.

Nästa vecka tar vi upp hur man faktiskt kan tjäna pengar på rea...

tisdag 20 februari 2007

Dummare än tåget.

Jag är en dumsnut. Nu tror jag igen på fullaste allvar att jag ska gå upp i arla morgonstund för spinning. Jag lurar mig själv rätt ofta. Packar väskan och lägger mig hoppfull. Men så skiter det sig ändå. Så gott folk! Ses vi på spinning imorgon! Häppetihäpp!

På torsdag!

På torsdag. En kär vän kan ge mig ett svar på en idé som uppkom idag. Åh vad jag hoppas att det går att genomföra. Det här är perfekt. Nästan som i sagan!

Håll tummarna. Jättehårt.

Saker som är dumma både ensamma och ihop....

Nu blir det äckligt! Men det är min blogg så jag skriver vad jag vill. Bra va!

Min kollega C gick hem idag. Hans son har fått vinterkräksjukan. C själv har en rejäl rethosta. Kombinationen kräksjuka och rethosta är intressant. Det ger ju en viss spridning av maginnehållet. Åh, jag kan knappast bärga mig ifall kontoret får en påhälsning av den här kombinationsjukdomen!

måndag 19 februari 2007

Måndag.


När vi kollat på lägenhet & käkat ska jag lägga mig i soffan och läsa boken som "alla" har hört talas om men ingen har läst... Är jag verkligen "först" eller har någon annan läst?

Nummer åtta.

Idag ska vi kolla på lägenhet nummer åtta i ordningen. På en gata där vi redan kollat på en lägehet förut. På torsdag är det nästan fråga om speed-dejting. Tre lägenheter på 1½ timme. Varav en gata vi redan tittat på lägenhet förut. Det är ju bra när man redan trampat upp en stig så att säga. Däremot tror jag att mäklarna är nya men det är väl bara en tidsfråga innan de också återanvänds. Recykling ligger ju i tiden.

Stor i orden- liten på jorden.

Anus del III

Upp som en sol ned som en pankaka.

Tog upp fartränderna i toan med herrarna på jobbet. Utan demoexplar av redskapet toaborsten. Uttryckte väl en önskan om städning efter evetuell dumpning. Responsen var väl sisådär helt enkelt. Vet inte om jag trampade på ömma tår? Eller om vi rörde oss för mycket under bältet? Förmodligen på fel sida. Framsideskämt brukar gå hem. Skillnad på skit och pankaka. Bara att inse.

Mission failed. Over and Out.

söndag 18 februari 2007

Det enda som är säkert...

....som amen i kyrkan är att dammsugaren kommer att hitta "pluppen" till mitt örhänge som tydligen finns på ett väääldigt säkert ställe på mitt golv.

Är det inte alltid så?

Jättejättemånga kineser!

... och snart har nog alla tittat in på min blogg....

Fiffilura.

När man åker skidor i tre timmar så får man ju lite tid att fiffilura över saker och ting. Nu kanske jag inte behandlar raketforskning i mitt fiffilurande. Men andra halvviktiga saker behandlas genomgående.

Fartränderna i toan på jobbet. Nu är det jag som på lunchen kilar in på Åhlens och handlar en toaborste ( som jag behöver hemma) men tar med till mötet och håller en kort presentation om toaborsten. Att den inte är farlig och att ingen absolut ingen skulle bli arg om man använde sig av den vid behov. Det hade varit skoj. Så kan de sitta där och prata om complaines, limiter, TSI,
liability, EML, PML och allt annat. Jag ska hålla presentation. Det ska jag iallafall. Om bajs så att säga.

Snillen spekulerar. Fortsättning följer.

Sista smörjelsen.

Upp i arla morgonstund och åkt skidor på konstsnö. I dont like very much alls. Jättemånga som åker varv på varv på varv. 2,6 km runt med sönderåkta spår för att folk ( eller som jag hörde en kvinna uttrycka sig.... mycket blåbär i spåren). Sedan stoppade jag i Ipoden i örat. Insåg att jag inte behövde höra så mycket mer. Nu är det verkligen bara en endast vecka kvar innan vasaloppet. Inte så mycket. Känns som när man har pluggat till en tenta... man vet att man borde ha läst mer och man kommer till en punkt när man vet att nu hjälper det inte så mycket mer vad jag än gör. Det är där jag är nu!

lördag 17 februari 2007

Raggsocketankar.

En kopp kaffe. (Med mjölk)

En dator.

Jag. I sällskap med Norah Jones som bara är behaglig och lugn i min dator. Smått poetiskt känner jag mig. Nog rätt bra för en person som lever sitt liv på tok för mycket i 120 km i timmen. Väntar på flickorna som kommer hit och äter varma smörgåsar så ska vi tillsammans raljera över alla deltagarna i melodifestivalen. Man är ju aldrig så bra som när man står brevid.
Vad det än må gälla? Eller som när man kan säga "så skulle jag ha gjort" när man tittar i backspegeln och har alla förutsättningarna klara. Lätt att vara efterklok. Alla kan vara perfekta när man står brevid och har noll att förlora.

Raggsockor på. Huvtröjan på. Trött efter ett pass på gymet och en långpromenad i skogen. Imorgon sista skidåkningen innan stora prövningen om en vecka. Borde nog oroa mig mer än vad jag gör. Men vad skulle det hjälpa i sådant fall?

Och ikväll. Må bäste man/kvinna vinna! Jag vinkar och hejjar från min plats i soffan.

fredag 16 februari 2007

En jävla brunn.... var som helst!

Jag är så grymt rastlös att jag skulle kunna hänga på vem som helst var som helst. Åka till Australien och klippa får. Eller på Kibbutz i Israel. Där är det iallafall lite action. Rensa fisk i Norge. Gräva brunnar i .. någonstans där de behöver en brunn helt enkelt. Gå med i en sekt. Starta en skola i Afrika. Lifta runt i USA. Flytta till Köpenhamn och sälja röda korvar på torget. Försöka räta upp lutande tornet i Pisa. Sälja sandpapper i Sahara ( gräva brunnar där?)

Sorgligt. Så ska jag bara iväg och handla mat nu.

Helgens Agenda.

Lunch med L. Spinning. Hemmakväll med pojkvännen inkluderat film. BodyPump. Promenad med S. Melodifestival med C och förhoppningsvis min namne kanske besök av L & L. Skidåkning. Repetera kurs. Fixa garderob. Fixa lite annat hemma.

Med reservation för ändringar.

Snart vasalopp och sedan kan man börja gå på AW igen. Jippie!!

Teknikens baksida

Ibland skulle jag verkligen verkligen vilja ta min dator vråla som den värsta grottmannen och kasta den genom rutan. Hårt. Oftast uppkommer behovet när fanskapet fullständigt vägrar byta fönster eller när Aftonbladet trycker upp 876464 popup fönster reklam för fan och hans moster. Har hänt idag. Kan vara en dålig idé att bråka med humörsvängningsflickan för tillfället.

torsdag 15 februari 2007

Själv är bäste dräng...

... sade flickan och gick och försökte klippa lite på luggen.....

Jag klipper lika bra som jag lagar mat typ.

Fiffigt att hår växer ut efter en tid.

Nakenfis

Nu får det hända något roligt snart. Annars är det jag som går och moonar i korridoren! En snabb galopp, vansinne i blicken och med en blek rumpa som försvinner i fjärran..

My Precious!

Jag hann först! Finders keepers säger jag bara :-)

Prata.Prata.Prata.

Oj så mycket samtal! Har haft ett målsamtal med min chef. Jag hade tre mål som jag ville genomföra. Så nu finns det i systmet .. uppskrivet .. viktat och mätkriterier och hela tjofadderittan. Nästa samtalblir lönesamtal. Förhandla. Eller är det någon som gör det? Tycker oftast att det är en påse pengar man får "tack-å-tack-goe-patron-tack". Sist med inte minst är det kvartsamtal med chefen. Allt under en tvåmånaders period.

onsdag 14 februari 2007

Klurigt..

Hur gör man om man har en kollega som vill köpa Benettonjackan? Och man är tre tjejer på ett kontor med tio personer? Som kanske vill köpa? Är det först till kvarn eller??

Det var det värsta!

Mangos rea slut. Jätteslut. Men Benetton har 70%. Såg en jacka som kanske får följa med mig hem. Tar en funderare. Hann med Top Shop och Vero Moda. Vero Moda hade häftiga klänningar som om man betala halva reapriset landar på 70 kr stycket. Kanske vore snyggt till jeans. Ibland känns det som om jag har tråkiga kläder... Kerstin har alltid klänningar.. får hänga på den trenden lite...

Rättvist

Hur är det nu igen man säger? "Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna" eller nåt?

Exempel ur verkliga livet idag onsdag.

Eftersom jag har med mig en mindre god matlåda och sparar mina rikskuponger fastän jag vill äta en fetaostsallad får jag handla något på Mango. Förslagsvis en jeanskjol. Är det rea och det visar sig att jag sparar en fasligt massa pengar får jag handla TVÅ. Är det jättejättemycket rea får jag köpa en tröja också. Smart!

Min hemlighet.

Jag funderar och funderar. Det är nämligen en sak som jag vill göra men som jag är lite nervösför. Egentligen borde jag inte vara det för jag har gjort större saker än så här... och jag tror att det blir skitbra när jag väl ger mig in i det. Ändå känns det som en superstor sak. Jag vill inte vara en fegis. Får fundera ett par dagar till och sedan bara göra det. Än så länge är det en hemlis...

tisdag 13 februari 2007

NattiNatti

I serien om hur man lurar sig själv. Tänkte spinna imorgonbitti. Vi vår väl se om det blir så eller inte.... det kan tänkas att man sover vidare. Nåväl. Den som lever får se.

Jag kockar!

Intressant. När man bränner ris får det en doft som påminner om popcorn. Det är nästan som om man vill skriva upp det på en lapp eller så. Den där fiskrätten jag lagade ska inte skrivas upp på någon lapp. Snarare glömma. Det är bara att inse att man inte är ett hustruämne.

Desperate Housewifes


Åh vad jag är glad. Mitt favvoprogram är tillbaka igen och jag har åter igen EN serie att följa. TV är tråkigt men dessa damer förgyller en halvpissig tisdag!

måndag 12 februari 2007

Eurodisco

Spinning är en bra grej. Det enda tillfället förutom när man är lite full som det är tillåtet att gilla eurodisco helt öppet. Men bara då.

Äta bör man annars dör man.

Idag fick jag ett mail av en kund. Just det är inte så konstigt alls. Det konstiga var att hon ville att jag skulle skicka ett recept till alla som var på listan i mailet. För sedan skulle jag få hela 36 recept? Jättebra. En grej bara. Jag har inte bakat den endaste lilla bulle på tolv år. Min fyra i hemkunskap grundade sig på pluggande.. knappast mina talanger i köket. Men jag var inte som Daniel i 8C* iallafall. Han dammsög disken en gång. Det är ingen bra grej. Det blev även Daniel varse om.

Jag lutar mer åt "trial and error" metoden. Men jag har avancerat rejält. Idag lär jag mig lite om vilka kryddor som passar ihop. Ett rejält hopp från min något experimentiella ungdom där jag vill minnas mig att jag provade huruvida man kan steka/värma i mjölk om man saknar smör.. eller om det går att värma bröd på svag värme på spisplattan. Det går inte * 2.

* Det var inte jag!!!

Pumpafrön

Juryns samlade bedömning av pumpafrön är något dämpad. En medlem som vill vara anonym muttrade något om " det är tur att vi har choklad". Samlad bedömning blir två fyrar.

söndag 11 februari 2007

Living on the Edge

Nu är det stora grejer på gång. Ikväll ska jag testa om pumpafrön skulle kunna vara ett alternativ till snacks. Typiskt mig. Hela tiden ska jag leva på gränsen.

Mörkt var det här!

Attans också. Mitt planerade eftermiddagste med drottningen blev inställt. Men nu börjar det skymma. Tror jag och min vän Ipod ska ta en tur med gåstavarna. Inte vuxenpoäng. Snarare tantvarning.

En kopp humörsvängingar någon?

Man vet ju vart det barkar när man blir tårögd av ALLT utan undantag. Fredagen bjöd på Erin Brockovich .. vilket öppnade tårkanalerna något. Ett annat riktigt lågvattenmärke är när man blir ännu mer tårögd av att se denna Marie Lindberg komma vidare i Melodifestivalen*. Hon blev ju så glad!Och jag är väl inte sämre att jag blir så glad för att hon blev så glad.

Som sagt var. Det för jävla härligt detta med att vara kvinna. För jävla.

*Råkade hamna där ändå.

lördag 10 februari 2007

Halvtid

Mitt i helgen. Summerat upp det gångna och eventuella happenings.

Fredag. Käkat pizza med min namne och J. Gick hela vägen hem trots sibirisk kyla. Vem behöver känsel i sina ben egentligen?

Lördag. Tränat bodypump. Varit hemma under dagen. Är jag den enda människan i Göteborg som inte ska se på Melodifestivalen? Troligtvis.

Söndag. Antingen vara hemma eller te med drottningen. Det visar sig.

fredag 9 februari 2007

Dagens diadem

Vill man vara fin får man lida pin.

Dagens diadem är väl storleken mindre än vad som skulle tecknas som bekvämt. Dagens korkade är väl att man behåller skiten som huvudbonad för man tycker det är fint. Jag tar det onda med det goda och biter ihop trots att huvudvärken kommer som ett brev på posten. Det är ju inte för inte som "hål i huvudet" faktiskt kan vara en sanning på mer än ett sätt i just detta fallet.

Danger Danger

Så här är det. Har man med sig en matlåda och ska värma den på jobbet finns det inget -och jag menar inget som hindrar att man lägger sisådär 25% av riset dekorativt på dagens tidning. Det är alltid en farlig transporsträcka från matlådan till tallriken. Det får man lära sig att leva med.

Diplom!

Det bästa med att gå på kurs är att man får diplom! Himla härligt. Jag får bereda en plats bland de andra från simskolan, Mulle och ridskolan. Synd att man inte fick medalj också. Det tror jag hade klätt mig ikväll.

Du toppar med Med beröm godkänd!
Grattis till det eleganta betyget och ha en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar/Best Regards

xx

torsdag 8 februari 2007

GlufsGlufs löptränar.

Jag älskar känslan när man är så där "pastamätt" när man ska ut och springa....... NOT!

Kontorsanarki i lightversion.

När katten är borta dansar råttorna på bordet. När chefen är borta och man bara är tre kollegor på plats kan man göra lite som man vill. Kontorsanarki men i lightversion.

Idag har vi skruvat ner alla lampor i fikarummet. De var nämligen fula och passade inte till den nya röda soffan som anlände idag. Inköpsprocessen förväntas gå aningens mer geschwinnt när man sitter i mörker och har fredagsmötet. Det är onekligen ett effektivt sätt att bli varse om problemet. Chefen kan ju knappast blunda för det numera. Då ser han ju ännu mindre så att säga.

Sjung för oss Bionda!

Egentligen är det skumt att Linda Rosing inte är med i Melodifestivalen.

Flickan har väl gjort det mesta och har vänligheten att låta oss vanliga dödliga ta del av guldkornen längs hennes något krokiga stig i livet. Ibland känns det som ordet mediakåt är synonymt med denna kvinna som jag tror har någon form abonnemang på Aftonbladets löpsedlar.

Tog mig friheten att fila lite på ett förslag på en möjlig rubrik. Tänkte mig, "Biondas Sexchock". Minsan tror jag att halva Sveriges befolkning drog efter andan här, ibland får man ta ut svängarna rejält och gå mot strömmen.

onsdag 7 februari 2007

Jag har en lapp!

Min överlevnadsbibel var på villevägar! Hade bestämt för mig att den packats ned för kvällens middag men icke. Gjorde dock ett hembesök på lunchen med lyckat resultat. Två för En konceptet är vinnande. När man sedan har 20% på många affärer blir man ju extra trallig i sinnet.

Ska det vara en kopp smör?

Födelsedagsfrukost i alla ära men det franska sättet med croissant gör mig lätt illamående. Om det smördegen är grejen med grejen vore det ju onekligen enklare att skjuta upp ett margarinpaket direkt i en ven. Illamåendet torde minimeras iallafall.

tisdag 6 februari 2007

En vanlig tisdag i Göteborg.

På Agendan för dagen.

Jaga en födelsedagspresent på stan till pojkvännen. Försökte googla på nätet efter var mankunde hitta den specifika prylen. Inget napp! Ger mig ut i verkligheten och söker annars har jag ett annat alternativ också. Hängslen och livremsflickan har talat!

Hoppas på att springa den långa träningsrundan idag med. Bra musik och en powerbar i fickan kan göra det rätt okej. Vasaloppet står snart för dörren och då får jag så vackert öppna.

Går sedan med vändande post för att vara på plats att kunna fira morgondagens födelsedagsbarn.

Våga-Fråga

Hälsokoll med jobbet. Jättebra. Fröken Nyfiken-i-en-strut tar dessutom tillfället i akt att ställa 20 snabba frågor. Det finns ju så mycket man vill veta. Vad är ett bra blodtrycket? Varför ändras det? Hur mycket kan det skilja från gång til gång?

Till slut säger sjuksyster vänligt men bestämt till mig.
-"Nu får du sluta prata, maskinen är så känslig så att den kan visa fel om man pratar eller skrattar medans man gör testet. Så nu får du vara tyst en stund"

Dumma tanten. Tyst kan du vara själv!Det är inte mitt fel att ni har sådana mesiga blodtrycksgrejor som inte tål något alls. Sluta prata? Ska jag sluta andas också? Får jag blinka? Kan jag stå på golvet eller vill du att jag svävar fritt i rummet också? Är det okej om jag har kläder på mig eller bör jag vara naken också?

Dumma dej.

04.02



Nattugglan här. Vaknade till och förlorade John Blund. Han försvann sin kos och tycks inte ha några planer på att återvända till mig. Snälla John, kom tillbaka !

måndag 5 februari 2007

Vekling.

Så lite man står pall för numera. Vi pratar inte om att bakfyllan blir värre och värre... Man har snarare hoppat ned ytterligare några pinnhål tyvärr. Förfall. Verkar vara med ljusets hastighet dessutom.

Fredag. En cola light till bion och jag har svår att sova. Koffein ( inte kokain) gör så att min hjärna går på övertid trots att resten av kroppen kommit överens om att sova. Somna går hyfsat men vaknar till sisådär femtiotolv gånger under natten.

Lördag. Två ynka öl och jag är ipsy-tipsy. Dock inte bakfull. Det hade varit illa.

Måndag. Har druckit två koppar te. Intressant. Kanske avlägger rapport varje timme framöver.

Ursäkta mig. Jag tror jag ska gå och gråta en skvätt över min förlorade ungdom.

120 svenska pengar!

... hade jag och fick två skärp och en väska på Weekdays... som lilla julafton eller nåt!

För fet för ett fuck.

Feta & pilska anden är inte kvar i kanalen ser jag från kontorsfönstret.

Högst lustigt var att konstatera dels vad god & mycket mat gör för kärlekslivet samt vad som gäller på krogen även gäller i fablernas värld. Feta anden hade nämligen hittat en väninna som han ville umgås med. Synd bara att han var så tjock att varje gång han besteg henne så sjönk hon. Kallsupar kan väl få den mest amorösa andhona att tappa lusten och Herr And fick stå där med skägget i brevlådan så att säga.

.......

... och hur i hela friden är det tänkt att man ska sminka ögon som inte är öppna...????

Måndag.

Just det.

söndag 4 februari 2007

FYI

I brist på snackbars går det faktiskt att springa den långa löprundan med en sk BYO* banan i fickan.

*poff* *poff* *poff* *poff*

Helvete.

Där rök en hel hög vuxenpoäng.


*Bring Your Own

Godda' Yxskaft ska du med till Indien?

Visste det skulle hända förr eller senare. Väntat. Bror och pojkväns kompis begåvats med samma namn. Fina namn förvisso men ack så lika. I mörkret är alla katter grå. På messenger är samma namn just samma namn.

Nu hände det förr. Precis jättenyss. Och det känns som jag ertappats med fingrarna i kakburken. Som sagt var. Man blir ju fundersam när ens bror pratar om ett kalas hos sin brorsdotter. Faktum är ju att vi bara är två syskon. Jättemycket utan barn dessutom. Men det var vänligt av mig att bjuda med till Indien. Jättesnällt. Jag är en vänlig själ.

Komihågattdubbelcheckavemduchattarmed.Komihågattdubbelcheckavemduchattarmed.Komihågattdubbelcheckavemduchattarmed.Komihågattdubbelcheckavemduchattarmed.

Värdlöst vetande.

Den mänskliga hjärnan är otroligt komplex och helt fantastisk! Vissa forskare hävdar att vi bara använder en tiondel av möjlig kapacitet.

Det tackar jag för. Skulle det visa sig att jag använder en stor del av lagringsutrymmet till att komma ihåg Jamie Olivers barns namn, texten till Carolas "Främling", mitt lånekortsnummer på lågstadiet och "Fader Vår" utantill kanske det hade varit dags att städa hårdisken lite.

lördag 3 februari 2007

Halvlek helgen.

Lördag kväll. Nutid Göteborg.

Har.

Tränat. Fikat. Sett Babel. Sett Säffle, bytt blå bil mot röd bil. Semla. Filmfestival, Reed Road. Två öl.

Förhoppning om söndag. Framtid Göteborg.

Träna 15 km. Surfa Jobb. Visning radhus! (visning radhus alltså!) Handla. Blogga.

Roger.

fredag 2 februari 2007

HejHej

Åsså var det dags att logga ut och ta helg. Det bidde ingen AW idag. Restriktioner innan Vasaloppet. Hälsofredag version 1.1 innebär träning & bio. HejHej.

Snillen spekulerar.

Tog mig en kort funderare. När jag kommertill jobbet på morgonen händer det ibland att jag inte har vaknat. Min kropp är inställd på vila och ligger mentalt kvar i sängen sovande... För att komma till verkligheten behöver jag en kopp kaffe. Idag har jag druckit tre koppar kaffe och nu är jag inställd på helg-tid som infaller om två timmar.. detta till trots att jag fortfarande jobbar... Koncentrationen är väl inte maxad så att säga..

Intressant. Jag har alltså en förmåga att förflytta mig ur min kropp och tillbaka igen. Verkar som kaffet på något vis har en magiskt förmåga. Mycket intressant. Time-travel.

Science Fiction. Lightversionen. Dumbomversionen.

Weekdays.

Två par cheap monday jeans & två skärp kostade mig 660 kr .

Lägger nog bank-tantens pengar på lägenheten ändå. Jag behöver ju en garderob trots allt..

Banktanten.

Träffade banktanten igår. Hon ansåg nog att jag var en respektabel medborgare så hon beslöt sig för att hon kunde låna ut en stor hög med pengar till mig. Undrar om hon skulle vara lika medgörlig om hon visste att jag skulle vilja handla kläder för alla pengar? Eller om pojkvännen skulle köpa CD-skivor och skor? Troligen inte. De brukar vara ganska snäva i tänket dessa banktanter. Hon hade säkert inte några tuffar trosor med döskallar på.

torsdag 1 februari 2007

Gripklo/Pojkvän

Nya jeans. French Connection. 70% off. Säga vad man vill men näsa för affärer har jag !

Jättebra.

Baksidan av myntet då? Risk för lite merarbete för pojkvän i vardagen. No Way att jag tänker göra något annat än att stå upp i dessa. (man skulle kunna uttrycka som så att de är rätt lågt skurna..)Så antingen får jag skaffa någon form av gripklo alternativt får han plocka upp de saker från golvet som råkar befinna sig där av en eller annan anledning. Fiffigt värre... ska försöka övertala kollega C att göra det på jobbet. Printerprojektet gick sådär.

Devil in Disguise

Ett telefonmöte.

Ett möte med bank-tant som ska låna ut en stor hög pengar till mig!

Två lägenhetsvisningar!

Och ingen vet om att jag har jättetuffa trosor med döskallar på mig!