måndag 29 januari 2007

Gula och Röda Saker Som Krånglar.

Helgen har bestått av blandade småhopp så att säga av varierad natur. Bilresan på vägen upp gick tämligen smärtfritt. Trots ett extrastopp då lilla gul gjorde ett sk "utgrävningsförsök" i sin bur. Resulterade i ett stopp där vi försökte "hundrasta" honom ... Man kan inte hundrasta en katt. Fungerade inte så bra men utgrävningsförsöket upphörde dock.

Skidåkningen på lördagen och söndagen gick geschwinnt. Man kan säga att den lilla flickan som 1985 hatade hatade "Skidans Dag" som alla femmor fick genomlida på dessa friluftsdagar har ändrat uppfattning. Dock finns det säkert någon skidpolis som skulle tycka till om själva stilen på åkningen. Huvudsaken man tar sig framåt är mottot.

Tar sig fram gör man inte med den röda bilen. Den bestämde sig redan på lördagen att starta inte var med på kartan. Under kvällen inhandlades därför ett sprillans nytt bilbatteri. Givetvis "top-of-the-line" på den lokala OK-macken. En offergåva till röda bilen.

Röda bilen visade inget intresse varken för ett nytt batteri eller att starta över huvudtaget. Grannar inkallde. Lokala verkstäder inkallade. Hjälpnummer telefonerat. Som grädde på moset beslutade lilla gul att försvinna. Modern trodde hon såg lilla gul under grannens förråd. Skallgång i området. Grannars förråd besökta och öppnade. Skallgång som skulle få räddningspatrullen i en Alpby att blekna. Halva räddningstyrkan återvände till Göteborg i blå bil medans fadern sågade upp altangolvet. Klockan 00.30 behagade Gul att återvända hem igen. Nästa steg hade varit att såga upp grannens förrådsgolv. Där behövdes dock ett medgivande av grannen.

Slutet gott allting gott.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är Lilla Gul kvar på Kollo alltså? Skulle gissa att det uppskattas av Mormor...?

Jag menar, Älsklingsgrabben har ju skickat ett brev från Kolonien...

Miss Upsey Daisy sa...

Lilla Gul är kvar på Kollo. Det var visserligen planen innan. Men inte att han skulle kuckilura under ett förråd i 15 timmar. Det var en egen idé. Vilket orsakade en eftersökningskedja och ett uppbrutet altangolv.

Anonym sa...

Hahaha, tja det kanske blir en malungsbo av honom till sist.

Kul att det gick bra med skidåkningne iaf. Skåningen på mitt jobb som aldrig åkt skidor har fortfarande inte gett upp om vasaloppet. Men i helgen hade det tydligen varit premiärtur o han var inte längre lika övertygad...vi får väl se.

Miss Upsey Daisy sa...

Skåningen jag åkte med var iallafall duktig. Så har de gjort om eljusspåret..det händer saker i byggden på 10 år vill jag lova1
7,2 är ett varv. På lördag sker byte av bilar igen. Det verkar som den röda bilen har beslutat sig för att samarbeta igen......pappa kan få tillbaka den blå igen..