torsdag 1 maj 2008

I krig.

Grå är en katthona. Gul är en katthane. De är därför lite olika i sina metoder. När Gul vill något viktigt. Oftast är det att gå ut. Eller gå in. Men oftst gå ut. Så finns det två metoder enligt Gul. Det ena är att aoua. Då säger man aou auo auo. Fast högre. Tänk er mer AUOOO AUOOOO. Många gånger på raken. Eller så kan gräva sig dit man vill. Så fungerar det i Guls värd. Grås värld ter sig lite annorlunda. Hon har mer stängar på sin fela som det så vackert heter. Om man vill gå ut och de två som kan öppna skulle råka sova för att det är mitt i natten. Då kan man värma upp genom att springa snabbt och klumpigt över sängen. DUNS DUNS. Inte med smidigheten hos en katt utan mer som en elefant skulle göra om denne befann sig i sovrummet. Sedan kan man bita i klockradions sladd. Eller mer peta med tassen. Pet. Pet. Pet. Pet. Sedan skuttar man över sängen till andra sidan. DUNS.DUNS.DUNS. På andra sidan finns en lampsladd. Pet.Pet.Pet. La grand finale är att peta på persiennen. Som då är uppdragen en bit men det hindrar inte att man ställer sig på baktassarna. Pet.Pet.Pet. Alla andra dagar fungerar det här ganska bra. Imorse fick man dock kuddar kastade på sig. Miss UD strikes back.

5 kommentarer:

karro sa...

Hahahaha! fast inte lika roligt när man vill sova! min kisse rev alltid sönder massa papper o anföll fötterna!

Jo sa...

:) Kan meddela att "Auoo"-ande funkar utmärkt även i ett ruckel. Hemma i stan är det inte lönt, men här funkar det bra. Idag har Anton fått sin första fästing, eller den fanns i pälsen iaf.. Brydde sig Grå om kudden?

Miss Upsey Daisy sa...

Karro- När man blir väckt på detta sättet är man inte så solig i humöret direkt..

Jo- Efter fyra gånger brydde sig grå om att hon fick en kudde skallen varje gång..

Tesa sa...

Haha! Ja, dina katter...vad ger du dem för nåt egentligen? Vad går de på!?
På sin höjd sitter Louise i fönstret och siktar på ev. rörelser i sängen nattetid, men gudskelov är hon inte mer kreativ än så!

Anonym sa...

Hehehehe... Att leva med katter. När mina katter tycker det är dags för husfolket att kliva upp så brukar det gå till såhär: Först lite duns duns duns i sängen à la elefant. Sedan lite krafs på garderoben... KRAFS KRAFS KRAFS. Sedan lite krafs på fönstret KRAFS KRAFS KRAFS. Om inte det fungerar så börjar petandet. När en kruka faller i golvet brukar alltid NÅN vakna :P