måndag 26 maj 2008

Farfar.

Igår ringde min pappa och berättade att min farfar köpt sig en ny bil. Det skulle ju vara trevligt om det inte vore för att min farfar är 85 år och inte ska köra bil mer. Men han hade åkt till en bilhandlare och lämnat in sin gamla Opel och köpt sig en ny Toyota. Så snart ska barnbarnet i Göteborg ringa en signal till lilla byn i Dalarna och berätta hur urbota idiotiskt det här är. Känsliga saker eller ej, han kan faktiskt skada både andra och sig själv.

12 kommentarer:

Laila och Johan sa...

Hm.. till mig sa han inget om ny bil i morse. Träffade honom och lilla vovvan när jag var ute på morgonpromenaden.

Miss Upsey Daisy sa...

Loppis- Inte? Åh. Det här är känsligt men jag kan inte vara tyst för det är så dumt så dumt....

Annie - PD sa...

Oj! Farfar ska nog ta det lite lugnt...
Jag tänker även på bilhandlaren! Hur tänkte den personen? Pengar pengar förstås, grrr.

Miss Upsey Daisy sa...

Annie- Jag var också inne på att ringa och skälla på bilhandlaren. Fasiken. Så här ska det inte gå till!

Turtlan sa...

Mycket klokt köpa en Toyota!!!
Men mindre klokt om han inte borde köra bil.....

Känsligt det där med köra bil och äldre herrar!

Sincerely Johanna sa...

Det borde finnas en gräns för hur villiga bilhandlare är att sälja bilar till äldre personer. Borde de inte se till allas bästa. Vilket borde vara att neka en 85 årig man.

Miss Upsey Daisy sa...

Turtlan- Det är jättekänsligt.... men jag måste säga det ändå.

Johanna- Verkligen. Bilhandlaren borde inte ha sålt bilen till honom alls.

Tesa sa...

Hahaha! Min mormor gjorde precis likadant för inte så länge sen, är väl i samma ålder. Först sålde hon bilen för hon skulle inte köra mer, dålig som hon började bli och grejer. Det dröjde inte länge förrän en ny bil var införskaffad.
Själv har jag dock inte brytt mig om att kommentera det, jag håller mig bara undan den by hon bor i! ;)

Miss Upsey Daisy sa...

Tesa- Blir bara så arg för den här frågan har varit uppe tidigare och min pappa lovade mig att det minsan inte skulle bli någon ny bil för han skulle inte följa med och köpa någon ny. Så hittar min farfar på detta. Jag är fly förbannad för han är ju farlig för sig själv och farlig för andra.Tänker dock ta striden nu när pappa mesar ur.

Peter Madison sa...

Hmm...med all respekt för gamle farfar men är det inte konstigt att det är svindyra försäkringspremier för unga som nyss tagit körkort och för gamla farmor å farfar så är den typ gratis fast de knappt ser och hör å kanske inte är världens alertaste. Det borde vara nåt slags "uppkörningstest" för äldre, faktiskt.

Miss Upsey Daisy sa...

Peter- De som orsakar mest olyckor i trafiken är trots allt unga. Jag jobbade med bilförsäkringar så jag ska inte snöa in på det här mer än så. Eller jo. Trafikförsäkringen kostar försäkringsbolagen otroliga summor eftersom det är den som träder in vid dödsfall osv. Dessutom är krockade bilar ett fiffigt sätt att tvätta pengar i den undre världen. Vidare med den ökade kostnaden för återförsäkring vilken stiger med alla terristdåd och naturkatastrofer. Det kostar alltså bolagen mer och mer att köpa sitt återförsäkringsskydd.

Arbetsskadad. Jajamen.

När det gäller min farfar. Det är bara så ohyggligt onödigt av honom att sätta sitt liv min farmors liv på spel... för att inte tala alla han möter på vägen.

C. Meow sa...

Min pappa är 83 och kör fortfarande. Han vill dock inte köra långt och kör inte heller när det är mörkt. Han är pigg och ser fortfarande bra men det känns skönt att han själv insett när han inte fixar att köra. ... Han köpte en värstingmercedes här för ett tag sedan men ledsnade och köpte en gubbil istället :)