torsdag 16 januari 2014

Kunde Inte Sagt Det Bättre Själv.

Claras inlägg om barn är klockrent på många sätt.  Vill man ha ett barn, fjorton barn, barn varje år eller barn vart tionde år så är det upp till var och en att bestämma!  Vill man bli förälder på egen hand så är det ett eget val (dock inte om man lurar någon men det är ju en annan femma).  Eller om man väljer att välja bort barn helt.  Var och en måste få göra som den vill utan tusen ingående frågor. Det finns ingen regel om att man måste berätta allt. Alla är inte stöpta i samma form. 

7 kommentarer:

Akan-Kakan sa...

Ja, det är så himla konstigt att folk kan vara så tanklösa med frågor om barnalstrande! Man har ju oftast ingen aning om vad som ligger bakom en icke-graviditet, och det är ju inte direkt så att man har med saken att göra heller. Vare sig det gäller fertilitet, brist på partner eller att någon inte vill så är det ju ofta känsliga saker som man inte vill diskutera hur som helst!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Exakt! Upp till var och en.

Sofie sa...

Ja, visst är det märkligt?
Amning är ett annat ämne som väldigt många, i alla fall i min närhet, verkar anse att man avhandlar hur som helst. Exempelvis min chef, som utan problem ställer frågan "hur går det med amningen?" i köket på jobbet.. Tydligen ännu mer fascinerande eftersom jag har tvillingar (hej dubbelamning).. Jag har dock inte lust att känna mig som en freak show!

Ingentingela sa...

Word! Trött på frågor!

Miss Upsey Daisy sa...

AK- Jag tycker inte man får fråga och jag tycker inte man kan ha åsikter om andras val heller.
IWNK- word!
Sofie- Det är ju konstigt av en chef att fråga och är ju inget man vill babbla om i fikarummet!!
Ingetingela- om man blir....

Jo sa...

Håller med, det är en väldigt privat sak som man kan få bestämma själv om man vill diskutera eller inte. Det är konstigt att barnfrågan anses som helt okej att ställa i alla möjliga former men det anses vara fult att fråga ut folk ingående om t ex deras ekonomi. Att barnsaker är allmän för alla att få vetskap om, liksom. Konstigt!

Vi har redan fått frågan om när vi ska skaffa en till. Ullharen fyller sju månader idag. Denna fråga har vi fått av folk som känner till att vi fick sex missfall osv! "Jo, men nästa gång går det nog bara av sig självt!"
Jo, tjena...

Miss Upsey Daisy sa...

Jo- det är märkligt. Jag har fått en annan märklig fråga ett flertal gånger som jag inte heller har lust att redogöra för.