fredag 4 december 2009

?

Är jag den enda som inte kommer att julpynta? Har aldrig varit en fan av pynt även om det är fint så känns det mest som jag drar fram massor av saker som sedan ska plockas bort dagen efter. Jag är en tråkmåns helt enkelt för det skapar ju en mysig känsla.

8 kommentarer:

mr epo sa...

Håller med dig till fullo, men befinner mig i minoritet hemma.

Tesa sa...

Nä... jag pyntar inte mkt, satsar på fler värmeljus oftast istället. Men det blir mer i år än annars för jag brukade inte ha en pinal tidigare. Det är väl tack vare Pär kan man säga.

Har köpt ett litet gäng med glassnöflingor (knappt handflatestora) som ska hängas upp i fönstret i köket i silvertrådar, en enkel smidesstake på bordet med 4 ljus, en stor vit julstjärna i fönstret i vardagsrummet, en liten svart i kontorsfönstret, kanske några röda burkar uppe på ett skåp i köket.

Och så tänkte jag se om jag kunde hitta enris eller kanske tallris att hänga fler glassnöflingor i, jag har nämligen en ganska stor rödlackerad vas i stål från Kosta (eller var det Orrefors jernverk) som är perfekt att ha till det, och det kan få stå på golvet i vardagsrummet intill öppna spisen.

Inget får bli för jobbigt att ta bort, eller verka "för mkt jul" ifall jag missar att ta bort det i tid.

Tess sa...

Jag har julgardiner i ett fönster, en Staffansbåge i redan nämnda fönster och på matbordet framför detta fönster har jag en vit Amaryllis.

Thats it.

Annie - PD sa...

Men det blir ju så mysigt med en julstjärna i fönstret :D Jag hänger upp några för dig här hemma ;)

Detailing Life sa...

Noope, inget julpynt, av ungefär samma anledning som dig - det ska ju bara dras ner snart igen. Tråk, kanske?

Men så åker jag och sambon alltid iväg över julhelgen, antingen till hans familj, eller min. Jag har svurit lite över detta rännande (minst 50 mil) några år nu, så nästa jul ska vi stanna i fina gråblaskregniga staden Göteborg alldeles ensamma.

Kanske blir jag en julnazi när det väl gäller..

karro sa...

Inte mycket till julpynt här hemma heller, men en stjärna i fönstret har jag. Sen kommer nog en tomte upp strax innan jul

Plastfarfar sa...

Jag anmäler avvikande åsikt. För mig är advent och julen en hyllning till Kitschen. Fyra flyttlådor pynt, tomtar och ljusstakar samt några kassar Förgyller decembermörkret i vår trerummare.

Miss Upsey Daisy sa...

Mr Epo- Du kan bo hos mig under jul?

Tesa- Ljus är fint. Julpynt i vitt och enkelt är finast. Tycker det är så mysigt och fint när andra gör. Förstår inte varför jag inte vill ha själv..?

Tess- Lagom är bäst!

Annie- Veeet. Det ÄR ju mysigt. Får bli bättre på att pynta :)

oh my- Det är lite mitt försvar. Åker alltid 80 mil bort över julen och är inte här så mycket.

Karro- Stjärnor är fint tycker jag.

Plastfarfar- Det ÄR ju så. Pynt hos andra fint men inte hos mig ..