söndag 9 januari 2011

London Babe!

Femte gången London.
Men kanske kan det finnas någon med lite tips?

Var att äta.
Var att dricka.
Eller annat.

15 kommentarer:

Evalinn sa...

Åh jag vill också åka till London, det är 100 år sedan jag var där (så jag har inga tips tyvärr, men ser fram emot dina tips sen!)

Tesa sa...

Oerhört oerfaren men vi fick tips om ett ställe vi åt på. Ett italienskt ställe som heter Carluccios och ligger vid St Christopher’s Place (ligger ytterligare nån restaurang där och några butiker). Man hittar in dit via en smal gränd från Oxford street.

Turtlan sa...

Det Tesa skriver om känner jag igen :-) En gränd in norrut sådär ungefär vid Selfridges och sen kom man ut på ett litet mysigt torg.
När jag var där 1997-98 så låg en restaurang där vid namn Zofra med god turkisk mat. Sen också några andra ställen runt torget. En oas mitt i London.

Ah....googlade ....det ligger kvar :-) Kolla här: http://www.sofra.co.uk/sofra_stchristophersplace.htm

Tänk vad man kommer ihåg vissa saker men beror nog på att vårt hotell låg en bit norr om det torget så vi gick den vägen ner till Oxford street flera gånger.

På Londonresan 2006 med tjejgänget så var vi på en kul grekisk restaurang där en och annan kändis slank in ibland med tanke på alla foton på väggarna. Inget stelt ställe utan mer trångt, gemytligt och god mat!

Tänk vad man kan hitta på en karta när man googlar för det låg nära vårt hotell den gången också. Jag gillade stället och skulle gärna gå dit igen: http://www.halepi.co.uk/

Det var mina tips!

Sen så blir en resa aldrig det samma även om det är till samma stad för resesällskapet är ju inte det samma!

Tjingeling!

Frida sa...

Området runt Brick Lane! Massa god indisk mat, bra vintage-affärer och underbar marknad på söndagar (hitta till innomhusmarknaden med massa bra grejer, den utomhus har mest skräp). Det var mitt tips.

Erika sa...

Jag var i London i december och åt fantastisk dim sum på två olika ställen. Det ena heter Ping Pong och är en kedja med restauranger på flera olika ställen i stan: snyggt, mysigt, inte så dyrt och gott.
Det andra heter Yauatcha och ligger i Soho. Den har en stjärna i Guide Michelin och maten var ju sensationellt bra + urmysigt + inte heller så dyrt som man kanske skulle kunna tro.
På Regent Street ligger också all såndär shopping som man (okej, jag) vill ha som COS, Habitat och Uniqlo.
Annars håller jag med Frida: Brick Lane och Shoreditch och Spitafields Market = ja!

Sara sa...

ah - jag ska till London i mars så jag snor tips här :)

Miss Upsey Daisy sa...

Evalinn- Fint. Hoppas på ett gäng.
Tesa- Ska bestämt kika på det. Tusen tack.
Turtlan- En hel uppsats. Tusen tack. Vad fint.
Frida- OH! Och OH! Igen.
Erika- Tack för ditt tips och välkommen hit :)
Sara- Gör så!

Spader Madame sa...

Antar att det inte ligger för er att hitta några lokala bridgeklubbar? Det var väl där Spader hade ett eller annat tips!

Miss Upsey Daisy sa...

Spader- Inte riktigt men tack ändå.

Lena sa...

åh, jag käkade på Mildreds när jag var där i torsdags, en jättebra ohc mysig vegetarisk restaurang som spelade riktigt bra musik (mildreds.co.uk). kontrasterade det med brasiliansk köttbuffé dagen efter.
Shoppingtips: Fever Clothing på 52 Eastcastle St, klänningar i alla former och färger:-)

Fröken Nina sa...

Belgo!

tingeling sa...

en gång i världen bodde jag i london. då var staden vacker och jag ung. eller möjligtvis tvärtom. hur det nu var så hängde jag mest i camden. och på pubar i east end. nu har jag ingen koll. men åh jag önskar jag skulle dit igen. ha det kul.

Miss Upsey Daisy sa...

Lena- Oh, veggo. Det är så gott. Tusen tack för förslag. :)
Fröken Nina- För mat?
Tingeling- Du ÄR ung nu med. Så det så. Amen.

Fröken Nina sa...

Japp, belgisk mat med Trapistöl. Påminner om en tysk ölkällare, men så värt det! Ligger där Eliza sålde blommor, har helt tappat namnet nu ;D

Fröken Nina sa...

Covent Garden. For crying out loud...