fredag 29 februari 2008

Linnégatan.

Här hamnar jag ikväll. Jag ämnar leka leken "tidig kväll och bara några öl". Ibland är jag duktig och ibland inte alls.

Boys will be boys.

När man jobbar enkom med män 50+ är det kanske inte så förvånande att de vallfärdar till mitt rum för att se den nya ekbrädan som jag bytte på lunchen. Men när det gäller nya skor är det svalare minsan. Där får jag nästan tillämpa hembesök på rummet med alla kassar för att få ett uns av uppmärksamhet.

Helgens Agenda.

Färden går söderut och ledordet är umgås.

Fredag- Det ska After Workas. Dock vore det bra om jag gick hem någolunda tidigt med vändade post och packade. Blir jag den första kvinnan i världshistorien som bara tog ett par öl och gick hem tidigt?

Lördag& Söndag- In Skåneland hela helgen. Förväntar mig umgänge i alla former och konstallationer. Det blir förresten premiär för mig att köra/åka nya bilen! In gräsklippare we åka all the way to skåneland!


Andra planer för helgen?

torsdag 28 februari 2008

Ingen koll.

När man dessutom blir lite diskret vinkad åt av chefen som noterat att man har knäppt sin klänning som ett dagisbarn lite på sniskan undrar man*såklart om jag var tre eller trettiotre.

Same shit different day.

Sådär. Miss Gnäll har talat.


*UPDATE: Man är inte chefen utan man är Miss UD själv.

Det är mycket nu.

Excel och jag ska fortsätta och umgås. Jag tror minsan hela dagen. Roligare än så här blir det inte. Vi är inte så fina vänner som igår dock. Massor av andra system som envisas med att kasta ut en i tid och otid. Pappershögarna på skrivbordet börjar närma sig en hälsofara för alla levande varelser som står brevid. Kraften i en fallande pappershög skulle kunna döda barn och gamla människor och göra normalfriska människor medvetslösa.

onsdag 27 februari 2008

Hånglar upp Excel.

Excel och jag har en têt à têt.

Bis Später!

tisdag 26 februari 2008

P3

Man kan stänga av radion jag vet.

Det är fult att säga negativa saker om andra på sin blogg. Ett av mina big no-no. Därför fy skäms på mig men jag klarar inte av människan. Hon är tortyr för kontorsråttor som mig.

Denise Merdol.

LÄMNA ETERN DENISE! SNÄLLA! JAG BER DIG!

Spinning.



Spinning utan Scooter är som en fisk utan cykel!

måndag 25 februari 2008

Miss Svart eller Vitt.

Jag är verkligen aldrig nöjd.

Är agendan för tom drabbas jag av panik av att jag är oälskad och ingen-vill-leka-med-mig vilket gör att jag med rask takt bokar in sjutton fika, fyrtiotolv after work och ringer runt till sextiosju personer för att prata lite. För att inte tappa kontakten.

Så andas jag ut och tänker. Jag umgås alltså är jag.

Stänger filofaxen.

Öppnar filofaxen.

Jamen nu då! Allt är uppbokat ju! När ska jag hinna att andas? Jag är ju uppbokad varje kväll och minut de närmaste åttiofem dagarna. Hjärtat slår snabbare och jag känner hur jagad jag är och varför-ska-alla-jämt-träffas-samtidigt. Det är faktiskt nyttigt att vara sjääälv. Så svär jag för mig själv och drar skämt om att det är så uppbokat att jag nog måste boka in när jag ska gå på toa hädanefter. Springer fram och tillbaka och när någon vill ses så hänvisar jag till fikatider som ligger 2009 för det är ju så mycket nu.


Sedan ebbar det ut. Det går en dag. Det går två. Sedan tittar jag i filofaxen igen och inser att det är helt tomt........WTF! Var är alla?

Its showtime!

Efter över fem år på samma kontor känner man sina kollegor. När Herr Holm firat sin 58 årsdag finns det bara en fråga som kan ställas. Vilket kan tyckas är onödigt då man redan vet svaret.

-Spelade du luftgitarr på kalaset Herr Holm undrar Miss UD
-Självklart säger Herr Holm medans han nynnar smoke on the water och kör en spontanrepris på lördagens nummer.

söndag 24 februari 2008

Sverigeturne.

Inte så mycket Göteborg de närmaste två veckorna.

Skåne
Stockholm
Dalarna

Both business and pleasure.

What to do on a Sunday.



Nu ska vi se.

Jag skulle kunna dricka te med camilla och charles nu.

Eller så skulle jag kunna städa badrummet.

MJAUUUUUUUUUUUUU!

...och till marskatten som väckte mig imorse med sitt vrålande vill jag säga att det inte ÄR mars än utan fortfarande februari !

lördag 23 februari 2008

Alla på en gång.

Fick ett sms igår av Missy efter fredagens samkväm.



Missar som träffas är lite grann som dagisgrupp utan styrsel. Men med vin.

.
.
.
.
.
.

Förklarar det varför jag envisades med att räcka upp handen fort jag ville säga något?



And the winner is!

Fattar inte?


Jag ringde och ringde men jag kunde inte rösta på Björn Gustavsson?

En liten värld.

Det visade sig att Evalinn och jag har besökt samma resturang i Costa Rica med några veckors mellanrum. Jag tror inte ens att den var med i Lonely Planet (?) utan vi valde den endast för att den var nära där vi bodde. Den låg inte ens på huvudgatan i St Elena utan lite längre bort.

Me myself and I.

Efter att ha rest tillsammans med Tess och inte varit ensam mer än 20 minuter på två veckor njuter jag av att gå runt och småpyssla i min ensamhet*. Den enda person jag ämnar att prata med live idag blir kassörskan på närlivsbutiken när jag köper mjölk (och godis till schlagern ikväll.) Om jag ser den men tippar på det. Jag behöver uppdatera mig lite eftersom jag varken sett eller hört någon schlagerlåt än.

*B har begett sig söderut för att ordna med försäljning av sin bil.

fredag 22 februari 2008

När katten är borta.

Fallskärsmjägaren-ska du inte ta bort texten pryar på kokainkartell på din rad på tavlan över närvaron ?

Miss UD-du skrev vad? skrev du verkligen det?

Fallskärmsjägaren- jamen det skrev jag ju i mailet att jag skulle göra.



*suddar*

Helgens Agenda.

Jag ämnar att röra mig inom en snäv cirkel från hemmet. Minsta möjliga rock'n roll. Känns helt rätt och riktigt.

Fredag- Missarna ska komma hem för lite vin & samkväm.

Lördag- Listan är lång över saker jag ska företa mig. Bland annat ska jag städa källaren. Jag menar är det livet på en pinne eller vad?

Söndag- Promenixa med Fröken P.

Ämnar även att sparka igång träningen igen.

torsdag 21 februari 2008

Costa Rica.

Det här är en vulkan. Där jag bor i Göteborg har vi inga sådana här alls. Det luktar som någon har fisit men det är bara svavel.


Det här är en resturang. I taket hänger diverse mjukdjur. Jag tror att Roomservice är annorlunda i Costa Rica.

Det här är elstoparna i Costa Rica. En gång körde en bil in i en sådan så att alla ledningar ramlade ner på marken.



You got mail!

Drog ett djupt andetag och öppnade mailboxen på jobbet.

Rätt mycket rött och hela 99 mail att läsa igenom.

Som det fullblodsproffs jag är hade jag missat att jag var så trevlig under jul-ledigheten. Det innebär att alla som mailat mig under Costa Rica semestern fick en " God Jul och Gott Nytt År" hälsning. Jag väljer att se det som att jag är snäll och inte slarvig.

onsdag 20 februari 2008

Det är bara så att.

Jag kunde inte sova och nu har jag varit vaken i 36 timmar och är inte trött.



Drack en kopp kaffe imorse.



Sedan zero koffein.



Märkligt.

Hemma igen.

Jag har inte sovit på 28 timmar för att vara rätt exakt.

Det ämnar jag att göra nu en liten stund.

Tillbaka om ... låt oss säga två tre straxar. Småstraxar alltså.

tisdag 19 februari 2008

Smutsig flicka.

Resa ar underbart.

Idag har jag tex sett en aktiv vulkan. En krater pa over en kilometer. Det ar sallan sadana dyker upp i Goteborg. Det ar sa sallan att jag har svart att minnas nar. Snart borjar det bli svart att minnas nar jag kande mig riktigt ren ocksa. Pa onsdag kommer det att handa igen. Hatten av for det.

Reskompis.

Man ska ju helt klart valja en en annan bloggare som reskompis. Bara en annan bloggare forstar en annan bloggares behov av att blogga.

Amen.

Lokal guide.

Jag skrev ett inlagg for en tid sedan om min gamla kompis pa Facebook som jobbar for Kristna Fredsrorelsen. Hon har iallafall varit har sa jag mailade och fragde om hon hade nagra tips. Hon gav mig mailen till en person som hon hade kontakt med da far tio ar sedan.

Vi motte upp Victor igar. Lite nervost att satta sig i en bil och aka ivag pa sightseeing med en framling men det var ratt roligt. Eller inte bara ratt roligt. Skitkul var det. Vi akte till Cartago for att se pa en katolsk kyrka. Den var frack. Inte for att jag ar religos men jag tycker anda att kyrkor oftast ar valdigt vackra byggnader. Sa vi smet in for hogmassa och stod dar langst bak en stund tills dess att massan var slut. Det ar verkligen en annan syn pa religon har.

söndag 17 februari 2008

Hogsta beredskap.

Fantasin har det val aldrig varit nagot fel pa. Man skulle kunna saga att den ibland skenar ivag lite val fort. Inatt gick strommen. Den observanta lasaren undrar sakert hur man vet det och det vet man for att man har en liten lampa tand. En annan liten detalj ar att nagot borjar pipa ute i receptionen. Lasaren som undrar lite om planlosningen for harberget kan jag saga att vi bor pa bottenvaningen och receptionen ligger precis utanfor dorren. Vi talar galler utanfor fonstret och galler for dorren for att komma in dagtid. Nar reskompisen borjar mumla om att det ar nagon utanfor med ficklampa ser jag framfor mig tva saker.

1. Strommen ar bruten av inbrottstjuvar!
2. De ar pa vag in!

Flera tankar hinner rusa fram och tillbaka. Reskompis kollar upp larmnumret och ligger i sangen med mobilen i hogsta hugg. Sjalv funderar jag pa att gomma mig under sangen. Atminstone gomma magvaskan under sangen. Stalla en stol framfor dorren, forsoker fundera ut om dorren oppnar utat eller innat eftersom det kan vara av viss betydelse. Funderar vidare pa att gomma mig i badrummet. Funderar vidare pa om inbrottstjuvarna mojligen kan noja sig med receptionen? Funderar pa att sms:a B. Osaker pa vad han kan gora hemme i Sverige men tanken tanktes. Funderar pa nar det blir gryning och hur lange vi maste ¨halla ut¨.

Det pipande ljudet slutar.

Strommen kommer tillbaka.

Det pipande ljudet ersatts av en cd klassisk musik.

Nagra timmar senare somnar jag av utmattning.

lördag 16 februari 2008

San Jose.

Bussresan var a walk in the park. Jag klagar inte ens pa plastsatet som liksom haftade fast sig vid min rumpa. Inte heller pa att kexen jag kopte for sju kronor egentligen var atervunnet papper med saltsmak. Fran stranden till staden pa ett litet kick*. Hotellet bokat sedan tidigare och sedan vi konsulterat taxichaffor nummet tva hittade vi dit. Ett underbart B & B som ags av ett italienskt par. Takhojden pa rummet ar narmare fyra meter och badrummet ar en vat drom. Jag huserar garna dar tills pa tisdag. Inga problem alls.


* fem timmar.

Inte hemma!

Jag ar inte hemma an! Men jag far rapporter pa vad som har hant hemma, det ar darfor som jag vet.

Nastan som trolleri.

Det har hant massor av saker nar jag har varit borta. Dels har bilen dykt upp. Den lilla grasklipparen pa 61 hastkrafter. Den kommer hadanefter att benamnas just med grasklipparen.
Dubbelsangen har blivit ihopmonterad! En fin fatolj har kommit hem fran Chilli. Sovrummet verkar ha forvandlats fran forrad till sovrum. Nagon ska dessutom aka till tippen i helgen med diverse brate.

Saknar nagon.

Sista standdagen.

Imorgon bar det av med buss till San Jose. Det ska ta fyra timmar men oversatter man det till verklig tid blir det nog runt fem. Man lar sig efter en stund det gor man. Hotell bokat i San Jose och vi kanske ska mota upp en kompis kompis for lite guidning. Klart bast nar det ar nagon som kanner till trakterna.

fredag 15 februari 2008

Vi ar oense om kandispoangen.

De dar poangen jag yrkade pa verkar vara lite troga.


Miss UD skrev:

Caroline Winberg. Sa heter modellen sa det sa.
Miss UD - Fallskarmsjagaren.
ett - noll
LOOOSER!


Fallskarmsjagaren svarar:

Tyvärr.
Tävlingstiden har gått ut.
Välkomna ut ur burarna
PLING
Nästa

Snall?

Nar man ligger pa en strand och pillar sig i naveln far man tid att tanka.

Just nu undrar jag om jag ar snall eller inte. Om jag ar en snall person som ibland ar elak eller om jag ar en elak person som ibland ar snall? Oftast ar jag nog snall. Det vill jag atminstone tro att det ar sa annars vore det ju valdigt illa. Ambitionsnivan ligger ju nagonstans dar iallafall.

onsdag 13 februari 2008

Haromdagen.

Sag jag en hippiekvinna* amma sin son. Det som var lite ovanligt kan tyckas var att sonen var narmare tre ar. Men han drog upp mamman batikfargade t-shirt och tog sig en slurk pa cafet innan de borjade ata.

Raknas detta till BYO?



* batik, langt har och jajaja...

Det var det dar med namn.

I NY sag jag en svensk fotomodell. Eller mojligtvis var det hon. Ratt lik var hon iallafall. Om man blundade med ett oga. Mailade fallskarmjagaren och yrkade pa kandispoang ( jag ar fran landet gott folk) vilket inte var helt bara. Svaret kom i sann kontorsanda.

"Kändis" kallas just "kändis" för att de är kända."Inte okända anonyma utan namn.Du har just spottat en "okändis"Hur iskallt är det då ?

Tror hon heter Caroline? Blond tjej med lite fraknar? Tror hon har gjort nagot for Hugo Boss?

Nagon?

Visst ar det sa.

Costa Rica. Jag ar i Costa Rica.

Det stavas D*O*L*L*A*R

Nu minsan.

Handdukarna ar vikta i som blommor och hjartan. Det verkar inte heller vara nagon myrstig som pa forra stallet. Man reser med klass det gor man. Whooopie!

Vi har det bra, vi har bak i bilen.

Ibland kan hojdpunkten pa en resa vara nagot man inte forvantat sig. Som att aka taxi med en kanadensisk tjej och en taxichaffor som hette Orlando och spelade nan helt ovantad attio slash nittiotals remix pa alla mojliga och omojliga latar. Pa fyra mil blir det ratt manga och latar och sitta och sjunga med kan vara nog sa trivsamt.

måndag 11 februari 2008

Hojder.

Hojder kommer aldrig vara min grej. Hangbroar 45 meter over marken fyller visserligen sin funktion nar man vill se flora och fauna men jag smiter forbi guiden med orden " I am such a baby" och han bara ler. Gungeligungbroar kan jag ga over men jag star inte kvar. Det kanns som att utmana odet.

söndag 10 februari 2008

Forutom.

Alltsa. Forutom att jag inte ater ar allting bra! Imorgon ska vi ut och ga lite i djungeln med en guide. Vi hoppas pa att fa komma upp till vulkanen men det verkar vara stort omojligt. Tror att planen sedan blir att ta oss ut till andra kusten. Karibiska sidan var helt okej sa nu ar det stilla havskusten som galler. Ska vara helt annorlunda. Men vi stannar nog pa det stallet vi har valt ut. Avstanden ar inte sa lange men det tar verkligen en hel dag att forflytta sig och dar vi ar nu gar det bara grusvag.

Coca-cola & Te.

Matforgiftningen som jag annonserade sa glatt till mitt resesallskap att jag minsan madde bra och nu har alla daliga bakterier tagit pa flykten. Jag skojade bara. Det verkar som nyckeln till att inte krakas helt enkelt ar att inte ata. Sa jag dricker coca-cola och te. Verkar vara en vinnande kombination an sa lange. Ga har i varmen och vara matforgiftad ar val ingen hit direkt.

Top-notch?

Alla dagar ar inte som denna och tur ar val det.

1. Bussresan blev hastigt och lustigt stoppad for en poliskontroll. Tullen i USA ar inte rolig men dessa gossar ar varre. K-pistar ar anda K-pistar.
2. Den har staden har typ hundra busstationer vilket gjorde att den vi anlande till inte var ratt om man vill upp i bergen. Taxichafforens sista ord "stationen ar farlig nu haller ni hart i era vaskor" I vanlig ordning blir jag helt uppstressad och forsoker narmast att stoppa in alla vaskor under kladerna.
3. Muntlig varning av chafforen och aven skylt. Hall koll pa era saker! Varningen togs inte riktigt pa allvar av en grupp svenskar som akte med samma buss. Killen som forlorade sin vaska med pass, flygbiljetter och visakort var inte sa glad. Tjejen fran Australien langst bak i bussen var nog inte heller sa uppat.


Slutligen.

Blev jag matforgiftad pa den farliga stationen. Madde rejalt illa och blev svimfardig. Sa nu kan jag lagga till pa meritlistan. Har krakts i pase pa buss.
Och som en liten patar blir jag tvungen att fraga ovan namnda svenskgang efter en till pase. Jag ar lite darrig just nu och ska kopa en cola och ga och sova.

lördag 9 februari 2008

Monkeybusiness x 3.

1. Man fotograferar aporna i regnskogen. Man ser egentligen bara sma svarta prickar som man behover forklara for de stackars vanner som ska se korten senare men man vet. Det ar kort pa apor.

2. Man ser apor ratt nara. Man vet att man kommer kunna ta hyfsade kort och att man inte behver forklara det minsta var i bilden apan ar. Man kan peka ut valda delar sasom apans svans och ansikte. Man ar ratt nojd.

3. Man moter apan pa stigen. Man sager hej apan vilket visar sig att pa apsprak betyder det vill du titta i min vaska dar finns mat. Man blir radd for apan. Man svingar vaskan runt sig med en apa fastklamrande. Man tanker biter du mig far jag rabies. Sedan forsoker jag prata apornas sprak och fraser och visar tanderna. Hjalper foga.

Javla tromber.

Tank om jag hade vetat detta nar jag flog i tisdags.

Fast Facts.

Landvetter 06.00

- Ditt pass ar trasigt sager kvinnan vid incheckningen.
- Var da sager jag knappt vaken.
- Du ska via USA ser jag sager kvinnan med lite mer skarpa i tonen.
- Jag tycker du ska ga och fa ett nytt pass direkt sager kvinnan igen.
- Det kostar tusen spann, ska du komma tillbaka och checka in senare istallet?
- Kan man inte tejpa lite sager jag.
- TEJPA? Det gar INTE! sager kvinnan som nog hatar mig for att jag ska aka och inte hon.
- Det ar nastan inte trasigt alls sager jag.
- Fnys, du aker pa EGEN risk i sadant fall. Du kan bli STOPPAD vid gransen sa att du vet!

Arlanda jattelang ko till incheckning.

- Ursakta sager det aldre paret som tranger sig forbi oss. Men vi var har forut och vi var tvugna att packa om forstar du. Vet du varfor? Jo du forstar i den ladan dar finns HEEEELA Iron Maiden samlingen. Den vager jattemycket och man far bara ha med sig 46 kilo over till USA.
- Det sager du sager jag.

De dividerar med incheckningen i en halvtimme.

New York tullen.

Saga vad man vill om tjansteman men tullen i USA. Har skojar man inte. Har star man i raka led och sager de hoppa sa fragar man bara hur hogt. Man blir dessutom mer pa sin vakt nar man aker pa EGEN RISK minsan. Att jag inte bajsade i brallan ar ett rent under. Nu ska man bara komma hem igen....

måndag 4 februari 2008

En räv bakom örat.


Nu smiter jag iväg på en fisketur av det lite längre slaget. Vinkar adjö för en stund så ses vi om lite fler straxar än vanligt. Kram.

Alla på samma gång.

Om man råkar döda andra kunder på IKEA är det att räkna som force majeure?

Jag kan flyga- jag är inte rädd.

Alla dagar är icke flygdagar men ibland måste man ju bara. Fallskärmsjägaren frågade om jag någonsin hört om ett plan som ramlat ner. Rätt ovanligt. Och vet ni något så TYST!

Blåser det hos er? (svara gärna nej)

lördag 2 februari 2008

Första filmen- filmfestivalen.

Hundra getingar rakt av.
Nu till följdfrågan som alla väntat på.
Gråter man?
Oh Yes. Som alltid.

fredag 1 februari 2008

Katt-bloppis!

Idag vaknade jag på fel sida. Reglerna är så att katterna gärna får sova i sovrummet. Ifall de gör samma sak som jag gör när jag sover. Är tyst och stilla. Fort någon bryter mot den regeln förpassas man ut från sovrummet. Imorse förskte därför Gul och Grå med olika taktiker att återvända in i sovrummet. Gul tror helt ärligt att gräver man tillräckligt länge kan man gräva sig under dörren. Så det gör han. Gräver och gräver. Grå är lite mer förfinad i sin teknik och hon kan faktiskt kasta sig mot handtaget och komma in på så vis. Tekniken är visserligen ny och i sin linda men practice makes perfect tänker Grå och dunkar in i dörren gång på gång.

Duns.

Duns.

Duns.


Två katter bortskänkes mot portokostnaden. Bestäm er innan kvällen och ni får med en keps också. Samt 100 spänn.