tisdag 30 oktober 2007

Säg var tog förståndet vägen?

Humant att hugga av huvudet på kattungar? Har polisen själva tappat huvudet? Låt mig visa hur humant man kan stena polisen?


Inget brott halshugga katterDet var inte fel av polisen i Kronoberg att avliva övergivna kattungar med halshuggning eller slag mot huvudet. Chefsåklagare Kristian Augustsson vid riksenheten för polismål anser att djuren dödats på ett humant sätt./TT

11 kommentarer:

Peter Madison sa...

...har jag sagt att det är galet därute ibland. Galet.

karro sa...

aaarrrrrgggggghhhhhh! blir så förbannad!! polisen borde ju kunna skaffa fram andra resurser för att kunna ge dem en human död. tex en veterinär. men det var säkert jaktmänniskor. de brukar inte tycka katter är ngt värda. dessa underbara härliga djur...

f come franz sa...

Ciao!

...vieni a vedere il mio blog!

Blygisens betraktelser sa...

Uuuu det vänder sig i magen på mig. Ja, det var säkert jaktmänniskor, men det är ju konstigt att polisen skall utföra sånt slags arbete. Egentligen hade de lika gärna kunnat ta in kattungarna på polisstationen, letat fram familjer åt var och en av dem små.
Precis som karro säger, varför kunde de inte ta sig tid och ringa en veterinär åtminstone?

Anonym sa...

Tja, djur har ju inget direkt rättsskydd. Och det är nog inte så mycket mer plågsamt för katterna än för slaktdjur. Hade man dödat katterna med spikpistol hade det nästan låtit ännu grymmare. Därmed inte sagt att jag tycker att det är en bra ide; jag har slutat att äta kött delvis för att jag inte skulle kunna döda en ko själv.

Det skulle vara svårt att skapa lagar som skyddar katter men inte kossor utan att rangordna djur efter en "bra-skala".

Miss Upsey Daisy sa...

Peter- ibland tror jag att alla ha tappat huvudet. Mer eller mindre.

Karro- Polisen ska väl föregå med gott exempel eller? Dessutom borde de ju kunna hitta folk som vill adoptera dessa missar?

Franz- fattar nada! :-)

Blygisen- veterinär kostar pengar men att hugga huvudet av kattungar känns inte som den bästa lösningen alls. Talibanvarning.

Andreas- Jag äter inte heller kött av två anledningar. Dels ogillar jag hur man hanterar djuren, transportsträckorna när små slakterier försvinner... saknar möjlighet att gå ut och massproduktion och hela tiden lönsamhetskonceptet. Jag skullen nog kunna skriva rätt långt om det här. Kossor ska också behandlas med respekt. Helt klart. Vad jag reagerade på i detta fallet var att jag trodde att polisen borde visa oss andra vad som är rätt och fel. Det ger lite konstiga signaler tycker jag.

Anonym sa...

Jag håller helt med. Det borde vara rejält grova straff på djurplågeri och, framförallt, tjuvjakt.

Miss Upsey Daisy sa...

Andreas- Jag blir förbannad när folk behandlar djur illa med vilje. Vissa händelser bottnar sig i okunskap vilket också är fel men när man dumpar kattungar i skogen, vid motorvägar. Alla möjliga ställen bara för att bli kvitt problemet typ. Idag äter jag kyckling men funderar på att sluta då jag ogillar behandligen och den riktigt stora massproduktionen. Samtidigt är det enkelt att äta fågel eftersom det oftast inte är problem när man ska äta med andra och en enkel proteinkälla. Det är svårt!

Blygisens betraktelser sa...

Jo, jag förstår att veterinärer kostar pengar, men jag skulle önska att problemet med kattungarna fick kosta pengar.

Blir nästan på vippen att själv bli vegetarian efter att ha läst era kommentarer. Hm.

Anonym sa...

Japp, det är inte lätt. Jag är i Frankrike nu, och det är inte helt lätt att hitta vegetariska alternativ ens här, för att inte tal om många andra länder. Så jag äter fisk.

I Sverige är det oftast inget problem, även om man ibland blir rätt överraskad av hur dåliga alternativen ibland är.

Jag blir oerhört illa till mods när jag läser om djurplågeri, mycket mer än av att läsa om våld mot människor. Det är väl inte helt ovanligt att tycka så, men jag blir ibland litet orolig för mig själv.

Miss Upsey Daisy sa...

Blygisen- Jag tycker det är direkt ondödigt att avliva kattungarna eftersom jag är supersäker på att om man skriver en artikel i tidningen så finns det nog människor som kan ta hand om dem...

Andreas- På den tiden när jag åt kött så åt jag inte det när jag var utomlands. Djurhållningen är ju ännu värre där.. I vietnam var jag på en marknad där de slaktade djur på plats och efter det åt jag inte kyckling på ett tag.

Jag tror jag ska dra ner på kycklingätandet. Det räcker med att äta det när det inte finns något annat val. Men när jag själv kan välja ska alternativet bli fisk.

Jag tar också extremt illa åt mig vid djurplåeri. Mer än när människor far illa. Kanske ovanligt men så är det. Det kanske är "kallt" på ett sätt men jag lägger gärna min röst på de som ingen röst har....