fredag 30 november 2012

En Minimalist Bekännelser.

Om några veckor fyller jag 38 år och idag är det första gången som jag handlar julpynt.  Helt sjukt när man tänker på det. Jag har varit så anti att pynta ( tyckte då att det inte var så stor mening med att släpa fram massa saker för kort tid för att sedan släpa bort det igen) och det tycker jag väl fortfarande lite lite om jag ska vara ärlig men eftersom jag i år inte ska fira jul i Dalarna ( för övrigt mycket konstigt och ovant) så tänker jag att man får försöka pynta huset jag bor i efter bästa förmåga istället.  Julen har för övrigt alltid firats i Dalarna förutom i Australien en gång och en gång på Amsterdams flygplats. Både gånger med min bästa kompis.

Nåväl. Eftersom jag egentligen inte gillar julpynt har jag inhandlat ljus ( i olika former)  och hyacinter (och amaryllis). Det känns rätt lagom. Känner jag mig som världens mest tråkiga person? Känner jag mig som julens stora svarta får? Frågar jag mycket?

7 kommentarer:

S.W sa...

Det är lagom att börja med! Nån eller två fin stjärna i fönstret också. Det är liksom ljusen man vill åt. Kolla på Indiska, de brukar ha fina saker som ej är tomtiga

Katarina sa...

Det beror på. Finns det någon adventsstjärna i huset?

För det måste det finnas. Åtminstone en adventsstjärna.

Jag har min i köket, på timer så att den lyser alla dygnets mörka timmar. När jag kommer upp på morgonen och är trött och grinig så lyser det redan så mjukt och fint i köket att jag blir på bättre humör direkt.

hedgehog-sara sa...

Stjärnor och ljus - thats it. Jag har en ljusstake som är en julgran också, och ett luciatåg som jag fick av min syster när jag var femton.

Det är typ det, jag är inte heller mycket för pynt, superjobbigt eftersom de inte har någon riktig plats utan får stå lite bredvid under de där veckorna. Stökigt känns det.
Och nu var den här romanen slut - man ska bara pynta så mycket som man vill - det blir inte mer jul för att man har julmattor, julgardiner, julkuddar, julmöbler och tomtar överallt.

sarapirat sa...

någon gång ska väl vara den första!
det vore roligt att ses om det funkar?! kram

Anonym sa...

Två ljusstjärnor i fönstren, en adventsstake, ljus på balkongen, diverse pynt överallt i huset gjort av papper, färger och mycket tejp = Stella är på besök! /L

Jo sa...

Vi brukar ju inte direkt pynta heller, särskilt inte förrän tidigast lucia. Adventsstjärnor har vi dock, men tomtar är det ont om ända fram till dagarna innan julafton. Annars blir man ju så trött på det redan innan jul..?

Här hemma är det dock J som har satt igång pyntandet. Jag tror att det är det där kärvänliga kriget med grannarna om vem som har mest julbelysning som har fått honom att pynta. Ibland är det tur att man inte har några el-uttag utomhus att prata om...

karro sa...

I vårt hus julpyntas det inte mycket heller, ett par ljusstakar och ett par enar i fönstren och adventsljus blir det. O pepparkakor.