tisdag 31 juli 2007

Tillfällig frihet från Ground Zero.

Idag blir det en minipaus från kartongerna för jag ska träffa den mammalediga kollegan och lilla Elliot. Jag brukar säga att kommer jag nångång att återfödas* ska jag be att få henne som mamma. Hon övade och var mamma åt oss på kontoret innan och gjorde det med bravur.





* som om det skulle hända med min ihopsamlade karma? Pffffft. Säkert.

Lunchshopping.

Fröken här ska traska iväg till Weekdays och Mango på lunchen. Tiddelipom.

Update: Två jackor/kavajer för 150 pix styck. I like.

Update II: På mitt tips hittade även B en skorta för 75 pix.

Han är underbar.

Inte nog att han har den däringa suveräna pincetten! Nu bygger han om klädkammaren med fina spottar och fint golv. Trots att det kom blod igår har jag läst mellan raderna att det är bättre att jag inte hjälper till. Enligt något som tydligen kallas husfriden?

måndag 30 juli 2007

Livets Gåta.

Man ställs verkligen för de stora frågorna i samband med flytt. Svaren kan avgöra hela ens framtid så man ska verkligen inte hasta igenom dem på något sätt.

Pizzatallrikar- Finns de fortfarande? Använder folk pizzatallrikar? Behöver två personer verkligen sex stycken? Bör jag komplettera med tillhörande ölgas med tryck på?

Vitlökspress- Kan det uppkomma en nödsituation när man verkligen och jag menar verkligen behöver ha tre stycken? Bör jag behålla alla tre ifallifall mitt liv hänger på det?

Den sista frågan är verkligen den mest essentiella. Var i h-vetet är mina svarta kalasbyxor? Var är mina kläder överlag? Just nu känner jag mig lite som PippiLångstrump goes office.

torsdag 26 juli 2007

Om en liten strax.


Jag ska bara slita mig från datorn och fylla lite kartonger är det tänkt. Imorgon kväll ska jag vara klar med packningen för att börja bära på lördag. Nåväl. Ansöker här med om en minipaus för att nästa gång blogga direkt från en kartong. När nu bredbandet behagar att fungera som det ska. Vi ses när vi ses helt enkelt!

Missy!

Har man en aningens långtråkigt kan man skapa en sk mjölkfontän i micron.

Lite action med "popp" ljudet som blir men man blir även sysselsatt efteråt att ta reda på fontänen.

Rea.

När det är pissigt väder får man söka nya vägar.

Jag har fyndat fem linnen på rean under femhundralappen. Det är en speciell känsla när man har hittat fem små nya vänner som ska få flytta in. Ibland när jag är hård innebär det att någon får flytta ut men jag tror inte att det gäller idag.

onsdag 25 juli 2007

Cykeljävelsjäveln.

Antingen går jag hem eller så cyklar jag hem från jobbet. Det är högst sällan jag använder mig av båda dvs bär hem cykeln. Så förvånad jag blev idag när jag fick bära hem min cykel den sista kilometern. Det adrenalinet som pumpade i min kropp hade räckt till flera tonåringar.

Down Under.

Nästa hållplats.

Australien.

Nyss ringde det en kvinna från Australien eller Nya Zeeland. Jag kunde dock inte hjälpa henne men hon var lika glad för det.


Här sitter jag på ett kontor. När jag kunde vara på andra sidan jorden. På andra sidan jorden gott folk, där händer det saker. Andra saker. Som inte händer här alls. Nä då. Jätteannorlunda minsan.

kakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

Gårdegen var i bullarnas och kakornas tecken.

Det var mjöl överallt det fanns något nyttigare alternativ. Det kom in krav på kaka. Det bloggades bullar i kvadrat. Någon var känd från radion. Någon har blivit bestulen

tisdag 24 juli 2007

Blodsockerfall.

Inte undra på att humöret var nere i skorna.

Kvällsmaten.

Jag glömde bort det.

Bank-porr

Vad är en rejäl omgång i sänghalmen mot att sitta och starta upp allt igen vid byte av bank? Alla vackra kontonummer som ska fyllas i? Alla slimmade plusgiron och heta bankgiron för att kunna nå extas imorgon när räkningarna ska betalas. Allt knappande. Allt dubbelcheckande. Alla nya lösenord. Alla koder. Alla pengar som ska vidröra vid mitt konto för att sedan ge sig ut i världen igen.

Mmmm. Bank-porr. Do it to me.

Sju sorters kakor.

Nog om barn för denna gången.

Låt oss prata om andra bullar istället. Sådana som är i riktiga ugnar.

Jag har en förhoppning om att när jag blir sambo ska jag börja baka. När jag säger börja baka menar jag oftare än jag gör idag. Jag har inte bakat något sedan jag var Au-pair för 12 år sedan. Intresset är väl inte brinnande så att säga.

måndag 23 juli 2007

Duplicering.

One baby a day- keeps the doctor away.

Det befruktas till höger och vänster nuförtiden. Vissa har redan poppat ut och andra är fortfarande på jäsning. Men numera träffar jag ett par stormagade och någon liten person varje vecka. Det har fortfarande inte kommit över mig den här önskan att duplicera mig. Världen är nog en bättre plats utan två sådana som mig. Vissa stunder när jag är extra solig kan jag tänka mig att vagga runt, trycka ut och vara mammaledig. Fast sedan inser jag ju att det är knappast klart där. Det fortsätter! I oändlighets oändlighet. Alltid. Det är inte så att man bockar av sig på listan, lämnar in kotten och sätter på sig kappan och går. Ånej. Så lätt kommer man inte undan. Tur att man för en gångs skull läste genom både instruktionerna och det finstilta.

Lördag

Det har sina nackdelar att flytta mitt i semestertiderna när det inte finns en endaste liten kompis tillgå. Några kvar i stan men ingen lämpar sig för flytt då en är halt och ett par är befruktade.

lördag 21 juli 2007

Stoppa pressarna!

Exklusivt endast för Miss UDs läsare! Direkt från en flyttkartong!

Miss UD låter hälsa att middagen kommer att bli en hämtpizza. Vidare ämnar hon att ta extra pizzasallad. Miss UD tänjer åter på gränserna. Miss UD lever livet till fullo. Miss UD skapar rubriker.

fredag 20 juli 2007

Helgens Agenda.

Kvällen till ära har jag gett mig ledigt för att dricka öl.

Resterande tid ämnar jag att dela systerligt mellan jobb & packning. Man är värd varendaste liten droppe av den redan utspädda ölen.

Trevlig helg tillönskas.

torsdag 19 juli 2007

Lek-kompisar.

Finns det ingen* som kan vinka lite till mig nu när alla lek-kompisar har gått på semester?



*nån slags sommarvikarie kanske?

Gothia Cup.

Dessa gothiacupungar. De är ju överallt. Och ingen ordning på dem i affären. Köar snett och vint och gudvetvad. Hämtar nya varor och tjoar med stora bokstäver. Man kan ju undra hur många de har tagit hit egentligen. För laget menar jag. Ifall jag jag stänger in de mest skräniga i på lagret eller så.Kommer det att märkas? Eller räknar lagledaren med lite svinn?

Ljuset i tunneln.

Ni vet foten. Den som fick mig att gråta som en femåring? I vilket fall som helst bokar jag inte någon tid för att amputera den. Det verkar som vi är tillbaka på banan igen. Träningen får vänta ett par dagar förvisso.

After Work.

Imorgon är det dags för ett par öl med den roligaste personen jag känner. Hon har bara något som får mig att skratta. Helt underbart är det iallafall. Varannan vatten tänkte jag med. Man vill ju behålla det goda humöret även dagen efter.

onsdag 18 juli 2007

Onsdag.

Eftermiddagsrapport.

Har gjort.
Jag har mosat en banan i min handväska

Ska göra.
Avsluta mitt livs längsta relation. Jag ska nämligen byta bank.

Aftonen bjuder på.
Jobba över. Packa en smula. Hem till Jo och hämta flyttlådor.

Vet att ni är en smula avundsjuka men så här kul har jag inte varje dag.

tisdag 17 juli 2007

Bloggvärlden...

... ekar lite tomt under sommaren. Det verkar som många satsar på IRL istället. Vidhåller att det är lite omodernt. Vad händer härnäst? Köpa svart-vit tv eller? Eller kläm en tub* raketost för tusan!


Mig växer det snart spindelväv på här i min ensamhet.


KOM TILLBAKA ALLIHOPA! Miss KYD, Missy, Annie, Sabine, Kerstin, Carina, Evalinn, Loppanlej och Stellapolaris!

*Update. En uppmärksammad läsare (hejhejpojkvän) ber oss alla notera följande när det gäller raketosten. Klicka och lär!

Halta Lotta.

Ni vet hur små barn gör när de slår sig? Först är de helt tysta och sedan kommer det någon springande och först DÅ börjar de gråta. Härligt att man själv har utvecklats jättenoll där.



Igår kväll skulle jag låsa upp min cykel och hade hängt typ tre tunga kassar på den. När jag lossade den från stolpen ramlade den ner på min bara fot och lyckades borra in tre kuggar från kugghjulet (vid kedjan). Jag har någon sportig variant så där är inget skydd som det brukar vara. Så cykelfanskapet rasar och det gör ont som i h-vetet. Så ont att min tanke är "helvete, ska jag våga kolla på foten eller låta bli för det där var inte bra". Med tårar i ögonen samlar jag ihop mina saker och konstaterar att det kommer blooood! Då kommer en man springande och säger " det där måste ha gjort ont din stackare". Då blir jag ju så rörd av någon frågar och att han klappar mig på axeln så jag börjar gråta ännu mer. Haltande och gråtande går/cyklar jag hem till B. Blodar ner badkaret och blir omplåstrad. Berättar hela historien igen och gråter ännu mer över den snälla mannen. I natt har det knaprats värktabletter eftersom en bultande fot stör nattsömnen något.

Till saken hör den att jag inte har tid att vara halt. Jag ska bära kartonger och trekka på Borneo samt springa Lidingöloppet. En halvkass fot är inte välkommen alls!

måndag 16 juli 2007

Just Nu.

Solen lyser och jag packar kartonger & tvättar. Ibland ramlar meningen med livet över en bara så.

Utökning i familjen.

Älskling!

Nu ska vi adoptera!

Måsen är redan glömd.

söndag 15 juli 2007

Skäpmat.

Ge mig en bulle och jag kräks.

Fika i all ära men nånstans känner man att "enough is enough".


Nu ska jag ta en rask promenad och flåsa ut sockret och ölen som porlar i min kropp.

FYI

I min lägenhet finns nu 20 stora tegelstenar.

Nu ska jag smyga ner i källaren och dumpa dem i något dammigt hörn. Om jag inte kommer tillbaka blev jag upptäckt...






* tillhörde en genelisk hylla som faktiskt aldrig välte trots ranglig konstruktion.

IQ-test

Första flyttlådan packad och dessförinnan ihopmonterad.

Närmaste veckorna kommer blir rätt packiga av sig.

Dock packas datorn bland det sista.

Skåneland.

Bil. Regn.Fika. Funkishus. Barn. Leka. Grilla. Infravärme. Öl. Vin. Päronkonjak. Köpenhamn. Trött. Shopping. Malmö. Middag. Skånelänga. Outlet. Vänner. Middag. Loppis. Torekov. Helsingborg. Barn. Choklad. Fläderblomssaft. Vinbärskaka. Trött.

onsdag 11 juli 2007

Nästa stop- Skåneland.

Redan avverkat över 100 mil på semestern med Dalarna och diverse utflykter där. Det har paddlats kanot och det har botts i en stuga utan allt. Utan allt innebär ingen el och utedass. Vi klarade dock av att tillbringa 12 timmar där utan några fadäser. Idag bär det av till Skåneland med lite andra aktiviteter med en dagsutflykt till Köpenhamn på agendan och ett par kalas också. Normalt brukar jag vara lekledare vid de flesta tillställningar men nu är jag på den andra sidan så att säga. Rätt skönt det med.

Alla bloggare verkar vara på semester så jag tar en minipaus jag med.

Bis Später!

tisdag 10 juli 2007

Bromskloss.

Blivande sambon ska då alltid förstöra allt roligt.

Om jag nu hittade en måsunge som inte kunde flyga varför kan den då inte bo hos oss?

"Det räcker med två katter"

Det var det löjligaste jag har hört.

Min biologiska klocka. Visa lite hänsyn.

Pasta och kryddor.

Back to basic.

När man tittar in som hastigast en natt i Göteborg så är ju utbudet i kylskåpet lite. Skralt. Obefintligt. Noll. Det man har turen att hitta skullle man ha haft turen att hitta lite tidigare.

3 km älv.

Det brukar ju summeras en smula efter klassikerhappenings. Det började med Vasan för att sedan fortsätta med Vättern och nu har det simmats i Vansbro.

Siffror.

Antal tränade meter: noll

Antal simmade kilometer: tre

Antal anmälda: 4 666

Tid.: 1.17 minuter

Vattentemperatur: 17.1


Tankar tänkta i vattnet:

Varför silar jag hela Dalälvens vatten genom min våtdräkt? Kan jag lägga upp fanskapet i en båt?

Konstigt. Jag simmar ju rätt snabbt?

Hiskeligt kallt det verkar vara på land. Alla har ju jackor på sig.

Jaja. Ska det regna ska det väl regna när man simmar ändå.

Vem där om inte!

Jag fick en klassikerslips om halsen när jag kom fram!! Heja Heja min namne som simmade dagen innan!

Mötte självaste Lopppanlej. Tänka sig. Varken hon eller jag är yxmördare.


Vansbrosimmningen check!

måndag 9 juli 2007

Egen tid hos föräldrarna.

Nu ska jag och B halta ut på en promenix.

Men vi är smarta. Om man väntar lite går mams och paps ut först på sin promenad. Det är skönt att vila öronen lite och gå åt andra hållet.

fredag 6 juli 2007

Det nya svarta.

Jag behåller våtdräkten på hela veckan. Verkar vara det enda rätta.

Våtdräkt är det nya svarta.

torsdag 5 juli 2007

Uppåt- i plurret- Nedåt.


Det blir blandade småhopp i en vecka. Första stoppet är 40 mil uppåt till Dalarna.


Vi ska simma i en älv. Jättelångt. 3 km.

Sedan åker vi neråt istället.







Nejrå. Se död e ja inte.

Phew.

Mycket på jobbet nu. Jag använder två minuter till att skriva en rad. Egentligen hade jag lagt in en oh så liten kisspaus för att hålla schemat. Men nu blev det bloggen istället.

Nån som har en kateter att låna ut? Hojta till!

Två minuter går snabbt. På't igen.

onsdag 4 juli 2007

Tacka vet jag URL.

Det är så konstigt. Men idag var det fem kompisar här på fika.

Utan avatar?

IRL. Liksom.

Är inte det väldigt omodernt?

tisdag 3 juli 2007

I garderoben just nu.

Jättenyss.

Sögs det in en spindel som var alla spindlars urmoder i dammsugaren.

Låt oss leka med tanken att den bryter sig ur dammsugaren.

Om jag överlever ringer jag Bengt och berättar.

Hjälp tant över gatan.

Det går utför.

Nyss mailade jag med en kompis och kollade om hon kunde ta en öl vecka 29.

Jag är så spontan att jag blir rädd.

måndag 2 juli 2007

A böömb!

Denne veckan har jag haft en enorm längtan till både London och Skottland. Alltså. Den som följer nyheterna undrar säkert varför. Jag själv undrar varför. Ibland försöker jag få B att flytta utomlands. Han svarar alltid glatt "JA! Det gör vi" på ett sådant vis att jag förstår att någon inte har lyssnat. Eller så har jag inte blivit tagen på allvar. Fast jag vet inte heller om jag skulle ta en person som springer runt i lägenheten i lila leggings och ropar "Jag har lila kalasbyxor! Jag har lila kalasbyxor" så där på värst mycket allvar.

Aufpassen!

När man jobbar sent samma kvällar som Herr Holm får man vara observant. Han är väldigt kvick på att ta på rock och hatt och lämna kontoret. Lilla kordinatorn ogillar starkt när larmet tjuter för Herr Holm glömde bort och larmade in henne.

Rock'n Roll.

En sysselsättning på en måndag kan vara att jobba över och försöka skicka iväg ett mail där personen har ett bindestreck i namnet och man inte vet den exakta mailadressen.

Nåväl. Några timmar till sedan kan även jag gå på Göteborgs gator som en fri kvinna.

Ny härlig vecka.

Måndag.

Det regnar.

Och katten väckte mig imorse genom att kräkas på mattan.

Är det party eller?

söndag 1 juli 2007

Kalaset.

Oh så trevligt kalas! Jag måste lyfta fram efterrätten som bestod av chokladpudding. Säg vad är poängen med fint upplagda efterrätter när man kan äta chokladpudding tills det fullkomligt sprutar ur örnonen på en?