måndag 5 november 2007

Flygrädd.

Jag har skrivit flera inlägg om hur flygrädd jag är. Trots detta flyger jag ju i snitt varje månad. Hälfen nöje och hälften jobb.

Imorgon är det dags igen.

När det gäller flyga är jag väldig logisk. Med ett fett O innan logisk.

Imorgon ska jag flyga med kollegan C. Han är den bästa kollegan att flyga med eftersom han är gammal fallskärmsjägare. Förstår ni inte? Inte jag heller men det känns lugnare och det räcker så för nu.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en kollega som var väldigt flygrädd ett tag, men sedan kom han på att vid de hastigheter som planen har, så har luften samma konsistens (löst uttyckt) som vatten. Det innebär att flygplan i luften beter sig litet grann som kanoter i vatten och det låter ju inte lika läskigt.

Miss Upsey Daisy sa...

En kompis berättade för mig att plan kan glida 20 minuter utan motorerna på. Flyger man i Europa finns det en flygplats inom 20 minuter var man än är.

Jag ska till Stockholm.

Sabine sa...

VA? Logiken är ju uppenbar! Jag hade också blivit lugn med en ex-fallskärmsjägare vid min sida. Det enda jag fick på vägen till stockholm i somras var en trött brat från tennisveckan. Hmpf...

Peter Madison sa...

Okejrå...bättrar väl på din flygrädsla då...! Enligt en rapport som Nasa låtit göra åt det amerikanska luftfartsverket så är det "farligare" att flyga än vad som hittills påvisats...(har inga siffror på det där) men förhoppningsvis så är det väl statistiskt säkrare att flyga än att köra bil...

Miss Upsey Daisy sa...

Sabine- Det är bra fast han har ju inte med sig fallskärm in i kabinen. Vore praktiskt om han kunde ta med en. Ska bestämt fråga.

Peter- Vill inte veta mer. Vill verkligen inte veta mer.

Maria - FashionFame sa...

Vilken tur, då fåru hålla dig fast vid honom om något skulle hända (peppar peppar ta i trä). Jag är också flygrädd men tycker samtidigt att det är kul att flyga, hur sjukt är inte det?

Miss Upsey Daisy sa...

Maria- jag flyger rätt ofta men sitter på spänn hela tiden. Halvkul :-(

Blygisens betraktelser sa...

I detta sammanhang kan det vara väldigt bra att veta att en människokropps Ohm är 700.

Miss Upsey Daisy sa...

I detta sammanhang förstår jag inte?

Blygisens betraktelser sa...

Haha, nej jag skulle försöka vara lustig och försöka stressa upp dig lite mer inför din flygrädsla bara!

Det var ngt program jag såg på Discovery channel igår, om människor som överlevt mitt i explosioner etc.

Nä, sov gott nu, och allt kommer gå bra i morgon!

Blygisens betraktelser sa...

Förlåt, glömde jag ju säga också!

Kan förstå på ett ungefär hur du känner inför flygresor, har flugit med människor som kissat på sig etc. Inget att skoja om alls!

Förlåt än en gång, snälla Miss UD!

Miss Upsey Daisy sa...

Blygisen- Ingen fara på taket alls! Det är alltid lättare att flyga med andra människor för då kan man prata och "glömma bort" att man flyger. Det är det bästa för mig. Att läsa äta eller sysselsätta mig lite. Annars tänker jag konstant på att jag flyger.

Spader Madame sa...

Vet inte vad som skulle bota din flygrädsla. Jag är inte flygrädd, däremot bilrädd, dvs jag är en logisk och förnuftig person;-)) Jag är också rädd för spindlar, att vara ensam i min egen källare och många fler saker... Det är så här, tycker jag, att de flesta rädslorna inte är rationella. Problem är rädslorna bara när de hindrar dig att leva på det sätt som du vill, det gör ju inte riktigt din flygrädsla. Irrationella rädslor går att bota, kanske det skulle vara något för dig att tänka på eftersom du reser en del i snitt! Annars får du fortsätta att hoppas på fallskärmsjägaren! Kramar från hembyn, avundsjuk på Sthlm...

Miss Upsey Daisy sa...

Spader Madame- Min flygskräck hindrar mig inte från att flyga. Det gör jag ju ändå även om jag tycker att det är otroligt otrevligt. Har inte varit med om något heller som kan förklara det hela. Nu har mitt företag en miljöpolicy som säger tåg i första hand men ibland när möten börjar 09.00 så finns det inte så mycket att välja på. Idag är det åt andra hållet.. vi håller på länge och jag är inte tillbaka förrän 23 ikväll..