måndag 23 juli 2007

Duplicering.

One baby a day- keeps the doctor away.

Det befruktas till höger och vänster nuförtiden. Vissa har redan poppat ut och andra är fortfarande på jäsning. Men numera träffar jag ett par stormagade och någon liten person varje vecka. Det har fortfarande inte kommit över mig den här önskan att duplicera mig. Världen är nog en bättre plats utan två sådana som mig. Vissa stunder när jag är extra solig kan jag tänka mig att vagga runt, trycka ut och vara mammaledig. Fast sedan inser jag ju att det är knappast klart där. Det fortsätter! I oändlighets oändlighet. Alltid. Det är inte så att man bockar av sig på listan, lämnar in kotten och sätter på sig kappan och går. Ånej. Så lätt kommer man inte undan. Tur att man för en gångs skull läste genom både instruktionerna och det finstilta.

24 kommentarer:

Mary Lady Luck sa...

Glöm inte att själva leverans-processen innehåller lite obehagliga moment. När man tänker efter på HUR nya människor skapas känner jag alltid att det måste ha varit en provisorisk lösning från Guds sida, något som man kan göra tills man kommer på ett bättre sätt. För jäsning i en annan människas mage i nio månader för att till sist göra en exit genom vad som annars är en ingång låter ju lite märkligt, eller hur?

Miss Upsey Daisy sa...

Leveransprocessen verkar vara synnerligen obekväm. Och det är ju en ingång snarare än en utgång. Dessutom är inte ut och ingången anpassad för den tillfälliga besökaren heller. Besökaren stannar ju kvar lite för länge. 9 månader är på tok för lång tid.

Missy sa...

Jag upphör aldrig att fascineras av de som tror att de ska kunna och vilja fortsätta leva precis som innan den lilla utomjordingen anländer. Att de kommer att få andra prioriteringar verkar inte föresväva dem förrän efteråt, då de är oh så förvånade.

Men barn är roligt. En stund. När de inte bajsar. Eller skriker. Eller kräks. Då.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag är inne i en fas när jag försöker förstå "varför". Poletten har inte trillat ner trots att jag frågar och försöker förstå. Det är lite som science fiction.

Konstigt.

Det där med duplicerandet är konstigt.

Laila och Johan sa...

Barn är jätte läskiga och jag är inte barnsäker....

Cax sa...

Nej jag kan inte heller tänka mig att bli gravid.
Tänk att hasa runt med den stora mag...vänta lite nu.
Jag är ju kille ju!
Jag slipper ju att bli gravid!
SWEEEET!
...
...
...
Men den dära bullen på magen...den börjar visst komma nu ändå! :S

Äh ingen är perfekt! :)

Miss Upsey Daisy sa...

För mig kunde de komma från mars eller så. Jag förstår ändå inte.

Miss Upsey Daisy sa...

Kakorna Cax. Kakorna.

Cax sa...

Det är så enkelt menar du?
Jag tror dig...fast jag vill inte!
Det ska inte vara kakorna som bygger kroppen!
Kakor är ju liksom...nödvändig föda!

catnap sa...

Nä, jag behöver ju inte göre allt det där grovjobbet i början, jag vet... men.. tror inte jag skulle banga en kotte om läget var rätt.

Miss Upsey Daisy sa...

Alla säger att det är så fantastiskt.

Jag reagerar som de vore med i en sekt.

Eller telefonförsäljare.

Spader Madame sa...

Ha, ha, tänkte jag - poppat ut, sure!

Jag tror att ingen känner sig barnsäker, Loppan. Men...jag tillhörde dem som ville ha barn tidigt och inte känner den där science fiction-känslan. Trots det kan jag inte förstå dem som bara ropar "fantastiskt"! Såhär tycker jag att det är: man föreställer sig att det är på ett visst vis att få barn - sen är det så helt annorlunda - alla känslor i kvadrat liksom, lycka upphöjt till 2 såväl som förvirring upphöjt till 2. Sedan är det som att cykla - ibland fastnar byxbenet i kedjan!

Miss Upsey Daisy sa...

Mammorna i min närhet lovordar och säger att det är underbart. När vi har gått hand i hand i "allt" annant här i livet förstår jag inte varför jag hör deras ord men trots detta inte förstår. Jag vill så gärna förstå. Men gör det inte. Det är frustrerande att man frågar och frågar och betraktar dem i sin babylycka men att man trots detta kännner sig om jag var den som kom från en annan planet. Antingen kommer jag en vacker dag förstå vad de pratar om. Eller så blir jag en av de människor som aldrig förstod.

Anonym sa...

Var på fest i lördags. 3 vänner annonserar då att de är i jäsningstillstånd, alla med 9 månader gångna i jan/feb 2008. Det befruktas verkligen till höger och vänster och verkar göras i grupp.

Miss Upsey Daisy sa...

Det har fullkomligt exploderat! Jag har tre i oktober, en i januari än så länge. Så får vi se....

Kerstin sa...

Näe, jag väntar nog några år till alltså...

Miss Upsey Daisy sa...

Man kan vänta lite...

Anonym sa...

Jag planerar att vänta tills dess att det finns en metod som gör att det är killarna som får bära på utomjordingen.. det tycker jag vore rättvist, det räcker väl med att vi har drabbats av pms och mensvärk??

Miss Upsey Daisy sa...

Eller bara köpa/sälja på Blocket?

catnap sa...

När jag var liten tyckte jag att det var ganska rättvist det där, att tjejerna får föda barn och att killarna måste göra lumpen.

Hmm, så där i efterhand är det väl kanske inte riktigt jämförbart... alltså, lumpen är ju typ avskaffad...

;P

Miss Upsey Daisy sa...

Lumpen är en förvaring av pojkar som ska bli män.

Kvinnor förvarar något inom sig nästan ett år och får sedan trycka ut något stort genom något litet.

Anonym sa...

Hörde på nyheterna i går eller när det nu var, att köerna på Blocket (vs Adoptionscenter) var längre än nånsin så det gäller att komma på när man är redo och ställa sig i kö lagom före... Inga problem alltså!

Miss Upsey Daisy sa...

I en kö??

Anonym sa...

Blocket vore ju grymt!!! Man kan verkligen köpa allt där, så varför inte barn?