måndag 25 augusti 2014

Elefantöra.

Sms:ade min kollega i söndags och frågade snällt om jag fick norpa de två skotten på hans elefantöra. Nemas Problemas sade han. Så när han var hemma och VAB:ade idag skred jag till verket. Trodde att det bara var att "plocka" lite försiktigt.  Det var fel. En fick bända och bruka en hel del våld. Lagom med våld för först lossnade lite väl många blad.
Som alltid när saker och ting riskerar att gå åt skogen vill jag ha fler med mig i fallet så jag bad en annan kollega  om hjälp. Jag visste dessutom att hon hade norpat innan så jag tyckte att hon var en mkt mkt fiffig parter i crime. För se partners in crime ska man verkligen inte välja på måfå. Det kan nämligen bli ännu värre då.
Två små skott som bor i ett dricksglas på mitt skrivbord. Gud i skruven vad jag hoppas att dessa överlever för jag har förstått att elefantöron är hårdvaluta och möcket svåra att hitta i butik? Undrar varför?

6 kommentarer:

Spader Madame sa...

Så himla skönt att veta att jag är inne till och med när det gäller krukväxter. Eller egentligen är det väl min mamma som har planterat (höhö) detta hos mig. Men vad som gör den där blomman hipp har jag inte en aning om.

Anonym sa...

Om du misslyckas med skotten så kan den finnas att köpa på Floramor & Krukatös på Kaserntorget i Gbg. http://www.floramorochkrukatos.se/hitta-hit/
Jättefin, vill också ha! :-)/Kram L

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Visst är det märkligt att en blomma kan bli så inne? Hela instagram sväller ju över av denna blomma. Jag tycker den är jättefin, har varit i nån affär och frågat, men den finns ju inte. Fast den skulle nog ändå dö hos mig, så det är kanske lika bra.

Miss Upsey Daisy sa...

Spader- hö hö.. är du från Göteborg?
L -tack rara.. ska genast kolla upp!
IWNK- Ja ELLER HUR! Vill därför att dessa små ska överleva min ibland brutala kärlek

Anna sa...

Du behöver inte ha den i vatten först, det är bara att sätta ner skottet i en kruka med jord och hålla jorden fuktig så rotar den sig snabbt. Bara ett tips!

Miss Upsey Daisy sa...

Anna- oh tack!!! <3 <3 <3