tisdag 27 augusti 2013

Slarvigt Perfekt.

En talang som jag inte har och som jag verkligen skulle vilja ha är förmågan att pynta/klä sig/skapa you name it på ett sätt som det ser ut som personen ifråga liksom gjorde det hela i sömnen men ändå blev det ofantligt bra. Typ "slarvig knut av allt hår", när jag gör det ser det bara slarvigt ut, andra kan göra det slarviga chict. Eller små högar med "glossiga magasin" i hemmet, när jag gör det ser bara ut som små högar, andra får det till en piffig inredningsdetalj.

And so on.

Nu vill undertecknad göra en tavelvägg och brottas med frågor:

1) ska man ha lika ramar till alla tavlor?
2) ska man ha samma storlek?
3) ska man ha samma typ av motiv ( bara foton, svartvita osv)?

Hur tänker man för att hitta en röd tråd? För jag antar att det är det som är hemligheten?

11 kommentarer:

Frida sa...

Jag hade en plan för vår fotovägg: bara gamla ramar, bara svartvita foton. Nu är det både gamla ramar OCH IKEA-ramar och en hejvild blandning av svartvitt-färg-foton-tryck. Så kan det gå. Men jag gillar väggen ändå, och funderar ständigt på olika utvidgningar...

Fifi sa...

Jag är likadan! Slarviga knutar kan jag få till skitsnyggt, men bara på kvällen när jag ska tvätta av sminket. Om jag låter böcker och tidningar ligga framme ser det bara ostädat ut osv

Fotovägg kan jag dessvärre ingenting om, har en påbörjad här hemma med olika stora ramar i olika färger, för det är jag helt enkelt.

yllet sa...

1, nej
2, nej
3, nej.

och sen vet jag inte.

Spader Madame sa...

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, det är som om en blind ska leda en blind. Ska kolla alla tips här men en fotovägg? Kommer nog aldrig hända hos oss.

Katarina sa...

Jag tror att det beror på vad du vill ha för effekt. Om du vill ha en sammanhållen effekt är det nog antingen eller dina punkter;

1) Ramar med ett visst tema - i min mening behöver de inte vara exakt lika, men kanske att alla (eller åtminstone de flesta) är 'träfärgade', svarta, vita, silver, guld... vad man nu föredrar.

2) Samma storlek anser jag själv kan vara svårt. Jag tror att det begränsar hur många tavlor man kan ha.

3) Samma som punkt 2, kan säkert vara effektfullt men igen begränsar det antalet tavlor man kan ha.

Jag tror mer på att hänga tavlorna så att de bildar en enhet i form. Om man börjar inifrån och håller ett konsekvent avstånd mellan tavlorna (men inte hörn mot hörn om du förstår vad jag menar) så kan man fortsätta att bygga ut sin tavelvägg så länge det finns yta kvar.

Annan sa...

eller så kan man rita upp som en yttre gräns man vill ha, typ en kvadrat är ju enkelt, och markera den med några hörn och några tavlor som följer sidorna, därefter hänger man övriga tavlor mitt i, lite hullerom.
Det kändes enkelt tyckte jag.
Inte för att jag har någon aning om snyggt slarv men..

S.W sa...

Vad Katarina sa.

tantaugusta sa...

Har samma funderingar jag faktiskt. Tänkte sätta upp foton i trappen upp men har liksom helt fastnat i tänket kring storlek och ram så än har jag inte framkallat en enda bild.

Marie sa...

1. Nej
2. Nej
3. Nej

Vår tavelvägg som jag älskar har dock alla tavlor med någon form av svart i sig (foto, träskulptur, målning) men det finns två undantag. En fin liten färgglad kakelplatta från Portugal och ett oglasserat keramikansikte. Det är också det som gör den levande.

Erika Strand-Berglund sa...

Jag har försökt mig på det där med fotovägg några gånger men med ett lika deppigt resultat varje gång. Jag är helt värdelös på just fotoväggar så som ser så rackarns snitsiga ut i tidningar. För mig är problemen många men kanske mest att jag har så brokiga bilder jag vill ha upp? När vi gjorde en liten mindre variant av fotovägg på landet blev allt så snyggt. När jag köpt bilder på segelbåtar. Well, point taken sa jag: mitt _liv_ är helt enkelt inte fotoväggsvärdigt. (men i övrigt toppen att leva tycker jag :)

Miss Upsey Daisy sa...

Frida- Den blir liksom alltid i utveckling.
Fifi-kan tänka mig att det är du :-)
Yllet- hm..
Spader- här var det bra tips!
Katarina-kloka kloka människa! Såklkart.
Annan- mmmm, det bör finnas en röd tråd för ögats lugn.
Marie- så tänker jag för tavlorna & fondväggen.
Erika- fast man bör väl kunna blanda ändå? Om man hittar den röda träden :-)