söndag 13 april 2014

Kan Vi Prata Om Yoga?

Bara lite kort. OK?

Vissa träningspass man går på så gör inte instruktören något för mig direkt. Eller behöver kanske är rätt ord mer? Är det spinning så trampar jag på (såvida musiken inte katastrofal kanske ska tilläggas). Är det Body Pump ( Krafttag/Skivstång heter det på vissa ställen) så har jag rätt bra koll på hur mycket vikter jag kan ha. En bra instruktör gör det hela bättre men är inte direkt ett måste. Jag fixar peppen själv så att säga.

Men när det gäller yoga fungerar det inte för mig om instruktören vad jag anser bra. Inte att jag stör ihjäl mig men det är inte långt ifrån.


 Jag var på yoga idag och jag är nog lite ( inte alls så lite ) skeptisk till denna instruktören. Håll nu i er. Därför att .....

... hon började med att jag inte fick ha med mig skorna in i salen utan var tvungen att ställa dem vid dörren och vilket självklart är något man ska säga till om men det var sättet hon sade det på.
... hon lät inte en tjej komma in som var sen (det köper jag med) men hon sade det inte på ett vänligt sätt och lät det hela ta en väldig tid. Åter igen inte att hon nekade utan hur hon nekade.
... Hon berättade för gruppen att vi inte såg glada ut och att det inte var kul att undervisa människor som inte ser glada ut. Hon pekade till och med ut en person som inte såg glad ut!
... Och såg vi inte glada ut under passet kanske cykling, basket eller något annat skulle passa oss bättre? Jag ser sällan glad ut när jag tränar men det är inte för att jag inte är glad utanför att jag är fokuserad.

Nu råkar det vara så att tiden passar mig ypperligt så jag ger denna kvinna EN chans till. Kanske ändrar hon sig (försöker lura mig själv) eller kanske kommer det att flyga ut rosa giraffer ur min rumpa?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte klokt! Jag hade slutat direkt. Man betalar inte för att bli förolämpad. Låt instruktören veta att det inte är OK! /L

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Oh! Inte bra instruktör! Jag blir sjukt irriterad när de säger att jag inte får dricka vatten heller. När de börjar tjata om att man ska dricka vatten innan passet och inte under. Jag måste dricka under passet också, annars kollapsar jag. Och jag har också haft instruktörer som kommenterar att vi "inte ger honom energi" - det blir man ju inte direkt peppad av. Typiskt att det ska vara din bästa tid -.-

Miss Upsey Daisy sa...

L- Passet var fullt så jag ska ge henne en chans till. Hon kanske hade en dålig dag även om jag inte tycker att man tar ut det över en hel klass. Om hon är likadan så pratar jag med de i receptionen.
IWNK- Det tycker jag är konstigt att säga så.. Ger energi? Jag har haft spinninginstruktörer som inte tycker vi har svarat på typ "Är ni med" frågor men då frågar de igen och det är absolut okej. :)

Anonym sa...

Va?! Jag hade (åtminstone hoppas jag att jag skulle ha gjort det) lämnat salen när hon som tredje otrevlighetsblunder pekade ut en enskild individ som i hennes tycke inte flinade upp sig tillräckligt över ynnesten att få träna med denna instruktör. Det är att gå inih-e mycket för långt!

Anonym sa...

Mycket dålig attityd, skippa henne. Tack för bra blogg :)

Peace in mind sa...

Bra där att ge henne en chans till. Sedan prata med receptionen. De där som mest av allt står på podiet och skriker okvädningsord borde - ja jag vet inte - jobba med trädgårdsodling? Tänker att det är ett lämpligt straff.

Hon som gick sa...

Usch jag avskyr den typen av ledare.

Linda på Markbladet sa...

Snacka om bad-energy-ledare.
Usch. Det går stenbort.

sarapirat sa...

fint att du ger en chans till ändå.
tänker att hon måste vara väldigt osäker i sig och tar därför allt så extremt personligt. det är svårt att undervisa då. om inte omöjligt.

Miss Upsey Daisy sa...

Anonym- det blev en konstig stämning. Hon var redan innan en "speciell" person vilket absolut inte behöver vara negativt.
Anonm- tack. Jag ska testa en gång till... det är ju det att tiden är så himla passande..
PIM- Jag ska prata med receptionen ifall hon är likadan en annan gång men passet var fullt så folk lär ju ( låter konstigt förvisso) gilla henne ändå?
HSG- Jag med..
Linda- man blev lite ledsen och fundersam..
SaraP- Ja... en chans till så får jag se. Passet i sig var inte dåligt på något vis ... bara hon.