tisdag 28 maj 2013

Mikael Persbrandt.

Plöjer Beckfilmer och funderar över Mikael Persbrandt. Är han snygg eller inte? Jag tror jag börjar tänka om en smula.

Blocket.

Mycket ambivalent vad jag tycker om denna sajt.  Ena dagen mkt förtjust och tycket Blocket är det bästa som hänt sedan skivat bröd. Andra dagar är förtjust inte alls rätt ord för mitt tyckande. Dagens tillstånd är iallafall mkt förtjust i Blocket, blir gärna mycket förtjust i Blocket såfort jag säljer något och att personen som köper är trevlig. Eller köper något och säljaren är trevlig.

Sålde en pryl igår kväll på en halvtimme. Det förtjusta håller i sig. En lampa och en matta står på tur. Håll en tumme eller två.

lördag 25 maj 2013

Kära Unge.



Om du kunde återkomma med dag och en ungefärlig tid för din ankomst vore jag mycket tacksam.  Du kanske tror att jag inte har ett liv och därför att man kan komma förbi lite när det passar men se där har du fel! Det är inte speciellt snällt speciellt inte när det är jag som både bär omkring på dig 24/7 och dessutom står för både kost och logi vilket nu när jag tänker efter inte kommer skilja sig nämnvärt när du "poppar förbi" men ändå. Vi säger så för den här gången.När jag ändå har dig på tråden....sluta sparka mig!

Ytterligare En Film.

Mmm. Också mkt bra. Romantik är inte min kopp fast det här är fint som snus. Det är liksom lagom utan att bli smetigt.

fredag 24 maj 2013

Fredag.


Dagens pose: I trädgården rensande, i soffan surfande och runt i huset fixande
Dagens tillstånd: Fortfarande preggo.
Dagens samtal: Ingen alls tror jag. Mesta sköts via sms eller chat.
Dagens middag: Fiskgratäng. Hatten av för fiskgratäng.
Dagens att-göra: Framkalla kort, ev till IKEA och lite annat på min lista. Det här med att vila...hm.
Dagens hoppas-det-går-bra: Om jag eventuellt skulle föda barn idag skulle jag gärna vilja att det gick bra. Annars gillar jag skarpt när jag får mycket gjort på to-do listan så föder jag inte barn skulle jag gärna vara grymt effektiv.
Dagens gulliga: Idag älskar jag hela världen.  Är själv mkt förvånad.
Dagens låt: Passenger / Iggy Pop

Nittotalet-

Stora peppen inför att SVT börjar sända dokumentären om nittiotalets musik ( åttiotalets dito var ju grymt bra) som börjar ikväll 21.00. Tack Yllet för tipset. Hurra!

onsdag 22 maj 2013

Inte Ens Morsa Än.

Men andra saker jag har gjort det senaste är att stänga bildörren. Fel. Försöka stänga bildörren men det gick inte såbra med en mage mellan. Jag är väldigt sämst på det här med att vara preggo. Glömmer bort det lite nu som då och testar att springa till bussen eller så smäller jag igen bildörrar på mitt ofödda barn.

Oh well.

Finfika.



Finfika på stan med bästa kompisen.

Breakfast Club.

Ni vet när man kollar på filmer som man tyckte var bra för hundra år sedan? Visst blir man rätt ofta besviken? Därför så himla kul när man faktiskt inte blir det. Älsk på denna film. Har ni sett?

tisdag 21 maj 2013

Jag Tror Det Är Bra.

Min chef tycker jag har vissa likheter med Nemi.  Jag fick en Nemi-årsbok när jag gick hem bland annat. Jag tror att det är en komplimang från hans sida? Jag tror faktiskt det. Det är nog lite tyst när jag inte är på jobbet, ingen att slänga käft med. Tidigare har han pratat om Anna-semester när jag inte varit på plats. Det här blir den längsta Anna-semestern på tio år som väntar honom. Man saknar inte kon förrän båset är tomt etc etc

Lynniga Rötter.



Man går på plan mark och kanske inte är optimalt viktdimensioninerad och vips står man på näsan.

söndag 19 maj 2013

ESC.

Jag såg det inte igår. Nu känner jag mig mkt udda.

Hur Man Har Kul På Fest (Utan Alkohol.)

Ena uppkom när tolvåringen  sitter och klappar min mage och nämner ordet "Gollum" vilket vi valt som arbetsnamn på min tillfälliga inneboende, en småbarnsmamma i närheten stirrar förfärad på mig ungefär som jag sagt något i stil med att jag äter kattungar. Så jag tänker att här gäller det att upprepa sig igen och berättar att arbetsnamnet är Gollum efter den den förvandlade hobbiten i "Sagan om Ringen", vet hon möjligen vem det är undrar jag sedan ( möjligt att jag huvudet lite på sned och blinkar lite). Men säger hon och stammar lite... " Han är ju varken snäll eller fin".  Jag tänker att hon kan verkligen sin  läxa så jag säger att det stämmer precis det men tillägger för jag är mycket för det här med att vara tydlig att vi inte ämnar på något vis att döpa barnet till Gollum. Ifall det var där oron låg. Man vet ju inte sådant.

Ovan situation mycket festlig för övrigt.

Situation nummer två kanske är mer situation tre och fyra. När man samtalat en stund kan man för att pigga upp situationen en smula spärra upp ögonen och mumla lite om " oj, oj... nu känns det väldigt konstigt" och titta ner mot det egna underlivet och fejka en "vattnet går". Sicken festlig effekt det blir på det! Håller man sig sedan lite flytande mellan olika sällskap går skämtet faktiskt att upprepa flertalet gånger. Ifall det är någon annan preggo där ute som går runt på kalas och vill roa sig en smula utan alkhol är det här faktiskt en riktigt vinnare såsom jag ser det.  Man får lite mer uppmärksamhet och uttrycket i folks ögon -------> priceless. 

Även ovan situation mycket festlig. Kan med fördel köras flera gånger fast jag tror man med fördel håller skämtet kort så att säga.

torsdag 16 maj 2013

Förra Årets Ryck.



Uppenbarligen planterade jag sjuhelsikes många tulpaner.

Allergifanskap.

Vissa år reagerar jag på pollen andra inte. Ibland reagerar jag på katterna. Ibland inte. Det kan gå  flera månader utan att jag känner av katterna så det är inget stort problem.  Idag har jag reagerat på BÅDE pollen och katterna och har därför supertäpt näsa och rinnande och svullna ögon.  Addera att jag inte får äta något medikamente p gr av preggo.

Humörstatus ?-------->  sådär va.

Och Nu Ett Tips.

Ni vet när man ska möta upp en kompis och får en pigg idé om att ta första bussen som kommer även om det står "ersättningsbuss för vagn 2"? Utan att egentligen veta om den ämnar att köra rakt fram ----> rätt väg eller om den svänger------> typiskt fel väg.  Om man får de tankarna är det bättre att vänta tre minuter på den bussen som man VET är rätt buss istället för att åka en km åt fel håll.

En kompis till mig gjorde nämligen det idag. Hon blev jättesur och sade att hon inte skulle freestyla med det här med bussåkandet mer.  Typisk klantig kompis kan man tycka. Inte nog med det, sitter hon och surfar på bussen kan det hända att hon missar sin hållplats. Man tycker att hon borde lärt sig efter tolv år i Göteborg ? Hon *hosthost* är en riktigt klant.

onsdag 15 maj 2013

Spun.

Får Trainspotting att likna en riktig feelgood film.

tisdag 14 maj 2013

Sen Rubrik.





Lately. Fika med kompis och klipp mig. Läsa skvaller får man då..

måndag 13 maj 2013

Status.

""Men menar du att du kräks fortfarande?" säger min barnmorska och tittar förvånat på mig. Vilket iofs inte borde vara så förvånande eftersom vi pratar om det varje gång vi ses numera samt att man tänker att hon borde ha hört det mesta så att säga.

Jag räknade efter och kom fram till att jorå undertecknad närmar sig snart ett sk sjumånaders jubileum i kräkandets konst.  Visserligen har vi avancerat från morgon- och kvällskräkande för att hamna på morgon eller kvällskräkande till att hamna på några gånger i veckankräkande till att slutligen ligga stabilt i varje veckas kräkande.  Misstänker starkt att vi ligger kvar där tills leverans skett. Inte mycket att göra åt ( tro mig).

Fast det sjuka i sammanhanget är ----------> jag har vant mig.

Men är mkt pigg, inte ont någonstans, har inget vatten i kroppen, inget ryggont, knappt foglossning, orkar nästan lika mycket som vanligt, ingen halsbränna, superbra värden på allt etc etc.

Saker Jag Vill Ha.

1. Nya jeans. Nya fina jeans. Man vet inte vilka alls man vet bara att man vill.
2. En ny fin väska. Inte Marc Jacobs. Något annat. Man vet inte heller här vilken bara att man vill.
3. En ny dator. En Mac. Fast här vet man att man kommer köpa snart. Nuvarande dator är mkt mkt lååångsam.
4. Skor. Vårskor.
5. En hund. Hemskt hemskt gärna en hund. Ack så opraktiskt men ack så trevligt.

söndag 12 maj 2013

Nästa Veckas Pimp Av Mig.

Håret, klippningen och luggen. Denna lugg som jag upplever växer faster than the speed of light och skymmer för utsyn och även insyn.  Ett annat projekt som jag tänker mig är färga ögonfransar samt bryn men vi får se där. Skulle även där vilja få en proffsplockning av brynen då de gärna gaddar ihop sig och försöker skapa ett långt gemensamt bryn. Det är ju egentligen inget direkt fel på att bara ha ett bryn men det känns ändå inte som min grej. Så det får vara värt att gå till salong för rätt böj på det.

Lördag.



Gick med en kompis och såg en utställning på Världskulturmuseet om tabubelagd kärlek i Kina. Passade på att köpa årskort där för 40 kronor, bör jag ha råd med resonerade jag. Susade sedan iväg på sjuttioårskalas och höll på att köra på ett rådjur på vägen hem.  Rådjuret var redan dött och låg mitt i vägbanan. Blir mkt förbannad på folk som kör på djur och sedan bara drar. Ringde iallafall polisen som skickar ut jägare för att ta hand om kroppen.

fredag 10 maj 2013

Syra ?

Efter att ha botaniserat lite bland alla trilijoner bebissaker vågar jag påstå att de som designar dessa troligen gör det under användandet av droger för den flora av fiugerar, färger och former inbillar jag mig att man bara kan se när man är hög på olagliga substanser? Så måste det vara visst? Jag är fullständigt övertygad.

Blandade Känslor.

Första känslan när man borstar tänderna innan tandläkaren och mår mycket illa (kräks) p gr av äckelkänslor av tandborste i munnen är att "måtte jag inte kräkas på tandläkare när hon är inne och grejar i munnen".  Man kan säga att man gick till besöket med en smula ångest.Andra känslan när man väl kommer till tandläkaren och får skäll för att man "är lite slarvig med tandtråden" är att det kanske hade varit rätt åt henne att lägga en kräka när hon här så otrevlig. Nästan att hon förtjänade en sådan. Man växlar snabbt i vad man tycker uppenbarligen.

Total Lycka.



När man i källaren hittar barnböcker från femtiotalet. Möjligt att jag själv flyttar in i barnrummet. Man ska aldrig säga aldrig såsom jag ser det. Nog det bästa som hänt sedan skivat bröd.

tisdag 7 maj 2013

Och Från Sveriges Framstjärt Rapporteras Sol.

Man ska ju inte klaga såklart men det är en liten märklig känsla när man sitter i sängen med datorn och funderar om man inte borde smörja in sig på grund av sol genom fönstret samt att man allvarligt funderar på solglasögon inomhus. Frickin' inomhus!

Synnerligen ovant men fint som snus det här med solen.

måndag 6 maj 2013

Hejdå Afterwork.





Det var både konstigt, fint och lite sorgligt. Så många som ändå hängde på med mkt kort varsel.  Kanske ska tänka på att jag inte ska dö eller flytta till Kina.  Typ ett slags perspektiv på situationen.

I Otakt.

Ofta går jag runt hela året i otakt. Ligger några månader efter hela tiden. Blir förvånad nästan varje gång att det är julaftton om en vecka eller att det är semester om si och så många veckor. Nu är jag förvånad över att det är maj och om en månad juni som är en sommarmånad. Fast just det här med sommarmånad och juni känner jag ändå att det finns belägg för om man tittar ut.

Det är frickin' noll löv där ute!  Alltså går man nära och typ stoppar upp en gren i ögat är det knoppar iofs så är det ju faktiskt. Är glad åt det lilla, tänker positivt, ser framåt, etc etc.

lördag 4 maj 2013

Saker Man Borde Ta Tag I.

Är nog världens sämsta bilförare. Ni vet inte den som kör aggresivt och pekar fingret åt de som kör "fel". Jag är mer den personen som man pekar finger ÅT. I love kollektivtrafik. I do.

torsdag 2 maj 2013

Kanske Inte Min Charmigaste Sida.

För några månader sedan när jag bläddrade i tidningen såg jag rubriken "Skar halsen av HUND i affär" och jag kände hur arg jag blev att någon kunde göra en sådan sak mot en hund.  Jag skulle precis börja läsa mer när jag såg att det faktiskt stod " Skar halsen av KUND i affär".  Kund tänkte jag? En gammal kund. Jahaja.

Så bläddrade jag glatt vidare i tidningen.

En smula selektiv och en smula sjuk.

onsdag 1 maj 2013

Två Filmer.

Försöker se lite mer film. Gillar egentligen att titta men är så dålig på att sitta still.  Försöker dock mer eller mindre tvinga mig numera. Baksmällan som ska vara så rolig var mer grabbhumor tänkte jag att den passade en trött kväll men njae. Jakten var superbra dansk och mörk och arg blev man.  Danska filmer är ofta lite så?