måndag 13 maj 2013

Status.

""Men menar du att du kräks fortfarande?" säger min barnmorska och tittar förvånat på mig. Vilket iofs inte borde vara så förvånande eftersom vi pratar om det varje gång vi ses numera samt att man tänker att hon borde ha hört det mesta så att säga.

Jag räknade efter och kom fram till att jorå undertecknad närmar sig snart ett sk sjumånaders jubileum i kräkandets konst.  Visserligen har vi avancerat från morgon- och kvällskräkande för att hamna på morgon eller kvällskräkande till att hamna på några gånger i veckankräkande till att slutligen ligga stabilt i varje veckas kräkande.  Misstänker starkt att vi ligger kvar där tills leverans skett. Inte mycket att göra åt ( tro mig).

Fast det sjuka i sammanhanget är ----------> jag har vant mig.

Men är mkt pigg, inte ont någonstans, har inget vatten i kroppen, inget ryggont, knappt foglossning, orkar nästan lika mycket som vanligt, ingen halsbränna, superbra värden på allt etc etc.

8 kommentarer:

Frida sa...

Men fy bubblan, så himla stackars dig! Men bra att du mår bra i övrigt.

jojjo sa...

Alltså, skönt att du mår bra i övrigt. Men jag vete sjutton om jag inte hade valt allt det andra ändå... Spännande att det börjar närma sig!

Katarina sa...

Med tanke på allt du inte har, som många andra gravida verkar ha, är det oundvikligt att man frågar sig: Regelbundet kräkande = bra?

Fast fy, säger jag. Som har kräkfobi.

Anonym sa...

Låter onekligen som om vi har samma barnmorska...

Jo sa...

Kräkas är ju ingen jättebra grej, men som du skriver: Du har ju sluppit en massa annat. Bunkra vatten verkar otrevligt, tycker jag och kikar ner på mina svullna vrister och håller tummarna för att det stannar där. Foglossning har jag ju tyvärr erfarenhet av så den gratulerar jag dig till att ha fått en mildare variant av!
Snart är det över så vi får hoppas att även krämporna försvinner då! :)

sarapirat sa...

oj, det låter mindre kul å andra sidan det faktum att du mår så bra för övrigt är ju toppen!

ta hand om dej!

AnnaO sa...

Min barnmorska under första graviditeten var likadan, blev så sjuk förvånad varje gång vi träffades för att jag mådde illa FORTFARANDE! (Hon var även så härlig att hon inte tog andra problem på riktigt heller, plus att hon gjorde fel när hon tog mitt glukosvärde en gång så att jag fick göra ett helt onödigt sockerbelastningstest.)

Miss Upsey Daisy sa...

Frida- Jo. Man vänjer sig märkligt men det kan vara liiiiite tröttsamt.
Katarina- Den har jag botat för lääänge sedan;-)
Jojjo- Vet inte riktigt vad jag hade valt.. nu kan jag ju inte välja förvisso men det är rätt skönt att vara pigg och inte ha ont HELA tiden.
Anonym- hehehe
Jo- Får man verkligen hoppas!
SaraP- I will.
AnnaO- Min är OK, jag hade dock bytt om jag hade varit orolig av mig eller haft några direkta problem. Hon fungerar men det är allt.