torsdag 18 juli 2013

Och Det Gick Minsan Inte.

Planen var att vänta och se ifall Lilla G är ett kolikbarn eller inte och sedan bestämma om vi åker iväg på något i augusti. Lilla G verkar inte vara ett kolikbarn även om hon har sin period på kvällen där hon är lite sur så att säga men den är inte värre än att det går att hantera.  Undertecknad till lika den ömma modern var glad över detta och det surfades resor och vi han byta länder ett par gånger innan vi hittat en lösning.

Så häromdagen skuttade vi till passmyndigheten och tänkte fixa pass vilket efter en timmas köande visade sig inte vara så enkelt.  Hon ska nämligen inte ha mitt efternamn och vi är inte gifta ( barn får automatiskt mammans efternamn) vidare behöver Pojkvän ( eftersom vi inte är gifta igen) erkänna faderskapet vilket man
får en speciell tid för och under sommaren verkar dessa tider dröja lite, hence vår tid är ungefär när vi hade tänkt att åka. Så de här dagarna har vi pratat med skattemyndigheten och passmyndigheten men det verkar vara handläggningstider och den ena är beroende av den andra jada jada.... (en lång historia)

Summa sumarium är att det blir ingen "längre" resa i augusti utan vi får helt enkelt hålla oss där man inte behöver pass och så får man helt enkelt se vad som händer längre fram.  Men jag måste säga att ( jo det kanske är ett i-landsproblem ) att det suger lite.

3 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Jättesugigt ju!

Katarina sa...

Varför kunde ni inte ge henne ett pass i ditt efternamn tills vidare?

Eller blir det ännu krångligare sen då?

Miss Upsey Daisy sa...

Hsara- mmmm, det var det.
Katarina- det var inte helt enkelt det heller..