måndag 21 oktober 2013

Natten Som Flytt.

I natt när Lilla G vaknade hörde jag ett ljud från nedervåningen. Inte som i Någon Bryter Sig In Ljud utan som ett larm. Ibland glömmer tex någon i familjerna att stänga kylen ordentligt och då piper denne efter en stund och varnar för att det är för varmt. Pojkvän har stenkoll på alla ljud, jag själv not so much. Det är brandvarnaren i köket meddelade han, behöver byta batteri.

Undertecknad gick ner i köket. Slog på lampan och stirrade med vild blick efter brandvarnaren. Stirrade i taket och jag menar sååå stort kök har vi inte. Gick runt och tittade noga i varje hörn. Hittade ingen brandvarnare. Gick upp igen och meddelade att den gick inte att hitta.

Den satt lite utanför köket visade det sig. Men klockan två hade undertecknad ingen lust att gå ner igen och på något vis somnades det om. För att vakna någon timme senare och knuffa på Pojkvän och meddela att det är ett mystiskt ljud nerifrån, låter som ett larm?  Och han bara Brandvarnaren ???! Går ner och tar ner den.

Nattetid känner mig inte som raketforskare, hjärnkirurg etc etc.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kunde du somna om?? Min brandvarnare började larma en natt, och då menar jag LARMA. Gick inte att somna om. Problemet var att jag hade högt i tak, stegen var på vinden, hade inte precis lust att gå upp där mitt i natten så jag greppade sopkvasten och drämde till. Sambal var nöjd och jag somnade om. Och fick investera i en ny brandvarnare. /L

Miss Upsey Daisy sa...

L- larma oh nej...då somnar man verkligen inte om. Inte en chans.

Viveca sa...

Som när vi bodde i lägenhet & brandvarnaren i trapphuset hade slut på batteri. 4,5 m upp.
Man kan ha kvastskaft till möcket!!