torsdag 4 april 2013

Och Nu En Allvarlig Fråga.

Eftersom jag inte vill trampa snett så frågar jag här. Är det ofta så att människor som en gång varit utbrända kan ha låg stresströskel flera flera år efteråt? Det vore bra för mig att veta för jag känner att jag ofta kör på i mitt egna full-fart-framåt-tempo och att det då liksom inte blir så bra jämt om det nu är så att man är känslig länge.

10 kommentarer:

Tess sa...

Jag tror det. Och jag tror att de lättare blir utbrända igen.

annika sa...

Ja så är det. De som en gång klivit över gränsen får oftast backa i liknande situationer. Kroppen har redan sagt ifrån ordentligt en gång och ska behöva slippa det igen tänker jag.

yllet sa...

Ja. Jag har även hört att de ganska ofta inte kan gå tillbaks till samma arbetsuppgifter. Det sista är dock hörsägen, vet inte hur ofta det är så?

Miss Upsey Daisy sa...

Tess- Det ligger liksom latent och kan blomma upp vid stress/press. Måste tänka mig för.
Annika- Du har helt rätt och jag måste tänka mig för så att jag inte trampar olika människor på tårna. Det är ju inte min mening utan mer om det är många år sedan så har jag glömt bord det utbrända.
Yllet- När det gäller jobb vet jag att många arbetstränar med något enkelt och endel vill byta. Men jag ska lära mig att kanske vara lite mer lugn med dessa och inte pressa.

Jojjo sa...

Jag tror också det och på det Yllet skriver.

Miss Upsey Daisy sa...

Jojjo- Det är nog lättare att det blommor upp igen...

Mrs E sa...

Visst är det så men kan också te sig olika för olika personer. Jag känner att jag har svårare att hantera stress efter att jag var utbränd. Blir arg och ledsen och stressar upp mig över inget. Brukar gå över efter en stund om jag bara får strukturera upp tankarna.

S.W sa...

Ja - och vad mera är att man ofta ju är väldigt rädd för att hamna tillbaka i det mörka igen. Och den rädslan leder till en extra spänning, man vill verkligen inte gå över sina gränser. Samtidigt känner man omgivningens (och ens egna) förväntningar och det i sig blir en stress.

Saker som ofta hjälper: Tydlighet. Struktur. Bra återkoppling.

Annika sa...

Japp. Men har man lyckats lära sig säga nej och stopp så blir det bra igen några år senare. Det tar bara ganska lång tid att bygga upp en tolerans igen.

Miss Upsey Daisy sa...

MrsE- Jag har förstått att det är så. Måste vara mer .... finkänslig.
SW- Jag förstår. Ville bara förvissa mig om att det var så.
Annika- mmm.