måndag 13 februari 2012

Om Kameror.

På min fotokurs är Canon starkt dominerande. Vi talar närmare nio av tio som har Canon. Ni som fotar mycket (och även andra). Varför är det så och vad har ni som läsar här för kameror?

11 kommentarer:

Marielle sa...

Vi har Nikon, mindre plast - väldigt tåliga! Det är sambon som bestämmer och han skulle aldrig byta till Canon. Vi har i flera prisklasser, D3s, D80 och en liten rosa historia till dottern. Kompaktkameran är dock en canon ixus, oslagbara.

Tycker att det är dåligt OM kursen utgår från rattar och knappar på Canon, sett i världen så är väl Nikon & Canon ungefär lika stora?

SaraMy sa...

Nikon D90 här. Jag kan dock ingenting om kameror (det är min sambo som köpt den) och foto egentligen, men min mamma har en canon och den hatar jag av hela mitt hjärta. Kan ej förklara varför. så, jag kanske ska hoppa på din kurs så är vi två som inte har canon.

Therese sa...

Canon har varit duktiga på att marknadsföra sig, speciellt med bl a lägre brus som argument. Åtminstone av det jag hört från andra Canonköpare.

Själv har jag Canon. Jag utgår mycket från reglagen och vad jag är van att hantera lätt och snabbt, och vi fotade med Canon i skolan så jag fortsatte själv med det. Samma med mac:en... jag har alltid använt det och har lätt för att förstå den och använda den. Hade jag börjat med PC är jag tveksam till att jag skulle byta till mac "bara för att" som många verkar göra.

Miss Upsey Daisy sa...

Marielle- Kursen utgår inte från Canon men läraren har en Canon och vi är två som har Nikon. Blev bara så förvånad för jag tänkte mig.. hälfen/hälften eller så. Jag antar att de är nästan lika men jag var nyfiken på vad andra valt och varför.
SaraMy- Jag har en NikonD60 själv och den är äldst och jag funderar på att uppgradera mig så jag är nyfiken på vad jag ska välja och hur "svårt" det är att hoppa mellan märken.
Tesa-Jag hoppades att du skulle svara. Funderar på om jag ska köpa Nikon eller Canon nästa och vad de som använder respektive säger.

karro sa...

Jag har Canon, kommer inte ihåg varför, det bara blev så. Att byta märke tror jag är som att byta till en ny kamera inom samma märke, det är alltid lite nya reglage mm som man måste lära sig även om det är samma märke

dundermei sa...

Canon har jag, men ingen värsting! EOS 1000D

Haft flera Canon och alltid varit så nöjd så jag fortsätter köpa dem.

Hade en Nikon en gång som jag gillade sådär.

annika sa...

jag har en canon. Min man som är fotograf använder canon och säger att de är bäst :)

Miss Upsey Daisy sa...

Karro- Förvisso men det känns som man liksom hamnar på ena sidan och stannar....
Emdu- Canon verkar populärast onekligen.
Annika- Canon verkar populärast.

Hon som gick sa...

Jag har en Nikon D3000 har även haft flera Nikon Coolpix.

Nikon eller Canon har blivit lite som Windows eller Mac - gillar man det ena tycker man synnerligen illa om det andra.:-)

Katarina sa...

Jag har en Canon 650 D och det är bara för att de omkring mig har/har haft Canon och varit nöjda.

Miss Upsey Daisy sa...

HSG-Det verkar så. Försöker bara lista ut vad som passar mig.
Katarina- mm. Håller med.