söndag 2 september 2012

Jag Vill Inte Blunda.

Häromdagen hamnade jag på WSPAs hemsida och hur hemskt det än är och hur många tårar som än trillar ner för mina kinder vill jag ändå veta vad som händer och därmed veta vad jag kan göra för att gå runt och blunda och säga att jag inte orkar se på sådana sidor för det är för jobbigt hjälper ju ungefär ingenting. Så jag tittar mig själv i spegeln och frågar mig själv vad jag hade gjort om jag hade sett en pappa slå sitt barn om jag hade sett ett gäng plåga en hund eller om jag hade hört en höjljudd misshandel från grannars i lägenheten ovan. Blundar man med öronen då med? Mässar man då i sitt huvud att man inte orkar med jobbiga saker (och blundar hårdare)?

Alla kan inte göra allt med alla kan göra något. 

4 kommentarer:

annika sa...

Man måste agera, sen betyder inte det att du själv ska styra upp saker. Vi har ju en polismyndighet att ringa till. Jag tycker du gör rätt, man kan inte blunda, hur ska man kunna se sig i spegeln sen?? Kram!

Anonym sa...

Man kan inte göra så mycket men man MÅSTE säga ifrån. En gång gjorde jag det när jag såg en mamma slå sitt barn, och höll på att få på flabben själv. Mycket aggressiv mamma! Men det kändes bra att ha sagt ifrån. Kram! Lilianne

Den tjocke konsulten sa...

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1053916-abraham-staifo-ett-fall-med-bara-forlorare

Miss Upsey Daisy sa...

Annika- Jag menar generellt om man bara går hemma på sin kammare och "tycker" händer ju inget.
Lilianne- Bra gjort!
DTK- Allts de där killarn. FY FAN.