tisdag 14 oktober 2014

Fem Saker Jag Ogillar I Tröttma.

1. Morgonradio som blir sådär hyyyysterisk där det är ett jefvla hallabaloo med skrik och skratt varvat med interna skämt.  Undertecknad kommer hädanefter att lyssna på poddar på morgonen alt. bara musik tills mer vaken.
2. På grund av inte vaken än går man ut med för lite kläder på grund av de varm kläderna finns i källaren.  På grund av allt detta på grund halvfrös på vägen till jobbet.
3. Öppnar kaffepåsen på jobbet som beslutar sprida sig över ett område där det inte var tänkt. Hade tänkt i kaffebryggaren och hade inte tänkt över bänken & i kökslådan.
4. När barnet är rörigt på natten och man inser att "shit, jag ska upp om en och en halvtimme" och man försöker somna så fort som bara går. Somna snabbt på beställning? Inte min bästa gren direkt.
5.När man rusar iväg till jobbet innan mascaran hinner torka ordentligt....

lördag 11 oktober 2014

Bakom Mina Skulderblad.

Inser att man lyfter rätt mycket när man har en sextonmånaders. Förutom allt annat man lyfter då så blir det en hel del och det är ju inte så att jag alltid tänker på hur jag lyfter. Eller med handen på hjärtat inte alltid översätts nog mer med aldrig. Aldrig tänker på hur jag lyfter helt enkelt.

Och straffet kom som ett brev på Posten. Det känns som hela ryggen är en enda knottrig kroppsdel fylld med muskelknutor. Typisk oskön känsla kan jag tycka, så här ser ni en som ska på massage till veckan och sådan där massage som känns inte sådant när man blir "klappad" på ryggen.  Lite som att byta bort de där muskelknutorna mot mörbultad i ryggen istället. Mörbultad i detta fall -------> bara bra.

torsdag 9 oktober 2014

Saker Som Roar.


 
Ibland  på FB eller Instagram när någon lägger ut första strofen i en sång och andra helt random personer hänger på och sjunger med? Älskar't. Kan få varma känslor i magen vilken sketen och regnig måndag som helst av sådant här. Känner typ hopp för hela mänskligheten,.

Svar Till "Gillar Rödvin".

Tycker jag ofta får oförskämt ont i huvudet efter att jag har druckit rödvin och vi talar här om kvantiteter som en till två glas så det är verkligen inte frågan om att jag varit berusad dagen innan.
Har hört från flera håll att ekologiskt rödvin är mkt bättre och tänkte testa ifall det faktiskt stämmer?Låter som ljuv musik om så vore!

Har ni någon erfarenhet från ert håll?

måndag 6 oktober 2014

Lista Lånad Av Fifi.

Dagens fras: "Oh what a day" fast ska sägas mer på svengelska "åh wåt a dej"
Dagens bästa: Tidig dag så första koppen kaffe..
Dagens pepp: Börjar längta till Dubai nu. Inte så långt kvar.
Dagens låt: Chandelier med Sia
Dagens mums: Någon frukt men frukten har inte kommit på jobbet än..
Dagens bästa plagg: Min skinnjacka från Twist & Tango
Dagens to-do: jobba,hänga med Lilla G. Bara en vardag idag.Flängde förra veckan så skönt med vardage igen faktiskt.
Dagens irritation: hur mkt jag skulle vilja hinna med bara jag hade TIDEN....
Dagens spänning: Oh, kan inte riktigt komma på något spännande..
Dagens väntan: Lunch, börjar bli hungrig nu.

söndag 5 oktober 2014

Gästis I Varberg.


Hemkommen i bara femton timmar så bar det av på lång-dejt eftersom jag och Pojkvän firade fyra år tillsammans. Tjugofyra timmar barn-fritt är verkligen inte ofta vi har ------> andra gången på ett och ett halvt år.  Bubbel, middag, lång ostörd frukost och S.O.V.M.O.R.G.O.N (+ en hel natt sömn) och när en normalt går upp nollfem och tjugo är tjugo i nio (när jag vaknade av mig själv) som en rosa och glittrig dröm. 

Stockholm.


Tjugofyra timmars intensiv vistelse började med att jag tittade på kvinnan på platsen jämte och vi tillsammans konstaterade att det luktade bränt gummi. I mitt huvud spelade jag upp en film med förseningar och ersättningsbussar om vart annat (samtidigt som jag svor högt men även det i mitt huvud). Tåget började mirakulöst att rulla vi anlände i tid och jag mötte upp min kompis och gick till Wagamama. Dagen efter var det kurs hela dagen när jag fick meddelande av en annan vän som var på centralen att det visst var strömavbrott och då började jag inte bara svära högt i huvudet utan även utanför mitt huvud. Idén om att tillbringa fredag kväll på centralen springande från perrong till  perrong med alla andra som vill åka hem? Lika upphetsade som att amputera ett ben ungefär (vilken kroppsdel som helst faktiskt).  Tåget gick sedan i tid och hade jag inte varit så himla trött hade jag pussat alla andra medresenärer och galloperat mot bistron vrålandes  "jag vill tacka livet"  för full hals. Vilket troligen fått mig avslängd av tåget och inte så tacksam till livet på en bänk i Katrineholm.

torsdag 2 oktober 2014

Stockholm.

Både nytta och nöje som det så vackert heter. Valde mellan.

A) Ta ett svintidigt flyg klockan 06.45 -----> uppstigning ungefär mitt i natten för att hinna. Plus att flygplan är lite väl högt upp i luften ibland. Eller om det är marken som är lång ner. Blir ändå samma lika i slutändan.
B) Åka dagen innan, träffa en av sina bästa vänner. Gå ut och äta på Wagamama och dricka te i hennes soffa och verkligen hinna prata. Bonus----> ta tåget dit och hem och vips ha cirkafär 6-7 timmars lästid. Senaste jag hade så många timmars lästid? Ptja det var väl i maj 2013.

Stockholm Stockholm, säg nu att du inte är lika regnig som Göteborg idag....

onsdag 1 oktober 2014

Helgens Bokmässa.

Började dagen med frukost hemma hos min kompis innan vi gick iväg.  Där var vi inte direkt ensamma om vi säger så men kön gick snabbt, trevligt sällskap och fint väder-----> gick ingen nöd på någon.
Här tog vi en liten paus med kaffe och smörgås. Det här med att vi kunde sitta vid ett eget bord och fika ? Inget man direkt kan räkna med vid bokmässa faktiskt. Har suttit på golvet något år vill jag minnas mig.
Sprang på en gammal Au-pairkompis som jag inte sett på ungefär tjugo år.  Förutom när vi sprang på varandra vid göteborgsvarvet.  Hon bor för övrigt i Skåne så det är verkligen märkligt att vi möts när det är flera tusen personer samlade på samma ställe. Oddsen på det? 
Böckerna jag köpte. Läslusten är skyhigh just nu. Tiden inte lika stor.

När En Är Glad För Det Lilla.

När en kliver upp fem och tjugo på vardagarna för att kunna vara på jobbet nollsju blir onsdagarna  (föräldraledig) när barnet vaknar mellan nollsju och nollåtta en mkt mkt episk sovmorgon. Speciellt då en verkar vakna innan fem de andra dagarna och inte riktigt somnar om igen.  Inget en sittdansar över där och då.  100 % tröttma rakt av.