torsdag 31 juli 2014

Ny Tvättkorg.

Eftersom vår tvättkorg håller på att rasa ihop och eftersom jag är tvättansvarig i vårt hushåll. Pojkvän är istället matansvarig vilket innebär -------> köpa maten och laga maten.  Mycket nöjd med denna uppdelning eftersom jag tillhör den halva procenten av befolkningen som inte gillar att laga mat. Har aldrig gillat faktiskt fastän jag vill gilla.

Få se nu.

Tappade jag tråden?

Tappade jag den oerhört intressanta tråden här?

Någon kvar här?  .... Hallå?
 

onsdag 30 juli 2014

Våld ? Kakor? Nått annat?

Nu när ens unge snart ska börja på dagis undrar man ju lite hur man ska få dagispersonalen att förstå att det är min unge som är viktigast? Inte helt säker på att de fattar. Alltså fattar verkligen. Så.Himla.Svårt.

Vårt Dagliga Liv Ge Oss Idag.

Ibland är det galet hur mycket av det vanliga livet som påverkas av bloggen. Här nedan äter jag tex frukost med ett litet blogg-gäng. Nu är det iofs bara jag och MrsE som fortfarande bloggar men vi träffades vi bloggen så det räknas. Klockan nollsju på morgonen träffar jag dessa lite till och från för frukost.Det brukar vara väldigt trevligt och tramsigt på ett avslappnat sätt. Trams FTW.
Sedan skickade jag blommor från ett gäng andra bloggare till en bloggare som behövde. Det var inte dessa blommor iofs men det var blommor som jag fick. Himla snabbt karma verkar f ö? Skickar blommor till X men får blommor från Y.  Borde kanske skicka en hundvalp till någon?
Sedan gick jag ut med en annan bloggare och käkade. Kvällen slutade med efterhäng på hennes terass mitt i stan. Det här med att det är tusen grader varmt på dagarna så att man kan hänga ut sena sommarkvällar med ytterst få kläder på sig? Bravo sommaren! Som du levererar. Jag kan nästan stå ut med att jag inte sover på nätterna på grund av tusen grader varmt i sovrummet.
 
Dagen efter hade vi gäster hemma och när de hade gått hem satte jag mig i trädgården och kände mig sval och läste boken nedan där en bloggare ( Hej Onekligen) hade skrivit en rad på framsidan.

måndag 28 juli 2014

Om Köttet.

Alltså.

Jag är ganska obrydd i köttfrågan. Är vi tex på konf och det bara finns smörgåsar med skinka & ost tar jag av skinkan och frågan ifall någon vill ha den om inte annat slänger jag den och äter resten av smörgåsen. Det märks på smörgåsen att det varit skinka på osten men har jag inte sagt till innan så får jag liksom gilla läget.

Jag säger inte om andra äter kött såvida man inte frågar mig vad jag tycker men det är skillnad att fråga om min åsikt  och få den än att jag ska pracka på någon min åsikt när de inte bett om den? Men som sagt var om folk äter kött vid samma bord som jag äter reflekterar jag inte ens över?  Jag skulle inte vilja att man flådde och slaktade djuret när jag äter men antalet människor som äter kött i dag skulle rätt säkert droppa rejält ifall man var tvungen att göra det själv.

måndag 21 juli 2014

Träffsäkert Lotta.


Ibland kan det vara enormt enerverande att nämna för folk att man inte äter kött. Lotta Lundgren beskriver det som att vissa reagerar som om man stack dem i pungen med en vass pinne och igenkänningen på det ? Enorm. Personligen får alla äta vad de vill vilket jag säger om någon frågar mig men frågar ingen så kniper jag käft så att säga (även om jag förespråkar ekologiskt och närproducerat istället för att köpa kött från vissa länder där djurhållningen liknar vad jag anser är min vision av helvetet). Jag tycker visst att man kan äta kött men då äta BRA kött och mer sällan? Alltså folk får äta bajs till lunch om de vill fast kanske inte samtidigt som jag äter. Men mest låt mig äta det jag vill och utan ett frågebatteri på femtiotolv snabba frågor. OK?

Edgde Of Tomorrow.

 
När man går på bio med trettonåringen för att se en film som han gillar och han STORtrivs medans man själv tycker filmen är SKITläskig med alla aliens som tagit över jorden.Tänker spontant nog inte min typ av film på grund av läskig men ändå bra på grund av tvist. Mvh Mesig Kvinna i Gbg.
 
Nästa vecka går jag och elvaåringen och ser kärleksfilm ( Förr eller senare exploderar jag). Där har vi pratat mycket om hur många paker näsdukar vi ska ha med oss " för du gråter ju alltid i slutet Anna". Hon tittar till och med alltid på mig vid sorgliga delar i filmer och så gråter vi lite stillsamt ihop. Det är lite av vår deal vid filmer.

söndag 20 juli 2014

Trähus.

Det här med att ha sovrummet högst uppe i ett trähus när det är en miljon grader varmt?  Märker man av det överhuvudtaget kanske den oinformerade undrar? Jodå säger den rutinerade jodå. Det märks.

fredag 18 juli 2014

Och Gårdagens Skickade MMS.



Det brann rejält i min gamla hemstad (stad och stad). Giftig rök och hela tuttibalutti. Ogillart. Så gillar jag inte heller när man skjuter ner passagerarplan. Osäker på poängen med detta inlägg. Ha överseende.

onsdag 16 juli 2014

Oh Ljuva Morgon.

Ni vet när man stiger upp tidigt för att hinna med att äta lite frukost på cafe med några kompisar. Hur luften är varm och man trots allt tycker att livet är himla härligt det till trots att man knappt är vaken där man går igenom ett lummigt Göteborg.

Kopplar ni känslan?
Bra! Då går vi vidare.

När man sedan i sin halvtröttma ser något röra sig i ögonvrån och man tänker att det nog är en fågel som skuttar där i busken.

Morgontidig fågel min rumpa. Det är en råtta storlek XL.  Morgonen inte längre så ljuv om vi säger så.

tisdag 15 juli 2014

Dagens Lista

Dagens diagnos: Lite halvtrött men på strålande humör.
Dagens väder:: Alltså det här med att det regnar nu när jag ska GÅ hem om en timma?
Dagens to do: Hänga med Pojkvän utan alltför många barn. Vi har iofs hängt hela semestern men varit själva ungefär tre minuter. Max fyra.
Dagens önskan: Det får bli att kunna gå hem utan att det regnar och ha tur med shoppingen på vägen hem. Kanske om möjligt smiter in i en och annan butik.
Dagens lunch: Åt indiskt med en kompis. Fint.
Dagens bästa: Löjligt nöjd med mitt kavaj-inköp.

Lista  lånad av Cecilia.

måndag 14 juli 2014

Tillbaka Till Kontoret.

Normalt är vi fjorton personer på två fruktkorgar/vecka. Nu är vi TRE personer på samma antal frukt. Inte mig emot om vi säger så. Trycker just i mig frukt like a boss och nöjd är bara mellannamnet.

Barnet & Stranden.

Hänga med sin kompis på stranden i Barcelona. Gräva i sanden och eventuellt äta lite (så mkt en kan) med? Himmelriket folket himmelriket! Och så lite gazpacho på det och livet är fab.

onsdag 2 juli 2014

Just Nu i Barcelona.

Smala balkonger har de. Sånt en tänker när en är högt uppe.