torsdag 31 oktober 2013

måndag 28 oktober 2013

Dalarna.

Snabbvisit hos mams och papps. HejHej!

lördag 26 oktober 2013

fredag 25 oktober 2013

Mina Fina.



Imorgon Roadtrip.

Imorgon bär det av till Oslo.Det blir ett ganska kort besök ( ett dygn, mkt kort) men jag får träffa min kompis och äta lunch med henne. Vi ska bo på ett flott hotell och flanera runt lite. Jag gillar Oslo även om det är Skitdyrt i Norge så blir det ändå något annat än att vara hemma, har ett större behov att komma bort nu men det blir väl så när man är hemma mycket och är en rastlös själ i grunden. Bonus att vi får träffa vänner & släkt längs vägen.

torsdag 24 oktober 2013

Får Se Hur Modig Jag Är.

Beställt ansiktsbehandling till nästa vecka ( senaste gången var väl när helvetet frös till is) och ska försöka säga till att jag vill ha tystnad. Inget säljande, inget bannande om att jag missköter min hy eller smalltalk utan bara ljuv tystnad....

Ljuv tystnad i 75 minuter? Kommer inte göra ont. Alls.

Dopet.

Känslan över att ens mamma hittat min gamla dopklänning och att Lilla G kommer kunna ha den på sitt stundande dop? Fin och varm känsla, mycket fin och varm. Gölliga med samma lika klänning.

onsdag 23 oktober 2013

Hålla Mina Hästar.

När man sitter i soffan kan man ju lätt drabbas av hybris eller låta tankarna vandra lite väl fritt och freestyle. Tex tänker jag att nästa år ska jag springa ett gäng lopp. Eller rätt många för ju mer jag funderar desto fler kommer jag på. Det är ju inte heller så att varken barnet eller katten ropar stopp direkt.

Oh well.

Så Är Det Ju.



Om nu två koppar kaffe om dagen är det som verkligen är gott, varför dricker man  (eller jag) då alltid mer? Synnerligen korkat.

tisdag 22 oktober 2013

Första Bokstaven Bara.

Inför det stundande lovet ska de äldre barnen åka med sin mormor & släkt till Oman ( där vi var i februari förvisso) och jag & Pojkvän samt Lilla G styr efter fjorton förslag hit och dit färden mot Oslo med vidare mot Dalarna & Värmland. Inte lika exotiskt men inte fy skam heller.

Klipptid Bokad.

Gud vad jag har längtat. Färga och klippa, tuttibalutti. 

måndag 21 oktober 2013

Episk Lunch

Och när mammagruppen käkade lunch idag tänkte jag att det var snäppet fiffigare med spillvänliga piroger än dito tomatsoppa när man eventuellt kommer ha en ålig unge i knät.

Finally.



Barnet har totaltvägrat att ta flaska. Fem olika flaskor laddade med tre olika ersättningar samt "den riktiga varan" har bara slutat i vrålande och tårar. Vi testade även pipmugg så allt. Men sedan några dagar sedan tar hon faktiskt flaskan och ja, hon skulle kunna äta bättre men jag ser det som något man helt enkelt övar på. Bara själva  acceptansen värd att jubla över.

Och varför det här är något som jag verkar sittdansa över kanske man undrar men det hör innebär att jag kan lämna hemmet under längre tid än innan. Mycket nöjd med detta mkt nöjd.

Natten Som Flytt.

I natt när Lilla G vaknade hörde jag ett ljud från nedervåningen. Inte som i Någon Bryter Sig In Ljud utan som ett larm. Ibland glömmer tex någon i familjerna att stänga kylen ordentligt och då piper denne efter en stund och varnar för att det är för varmt. Pojkvän har stenkoll på alla ljud, jag själv not so much. Det är brandvarnaren i köket meddelade han, behöver byta batteri.

Undertecknad gick ner i köket. Slog på lampan och stirrade med vild blick efter brandvarnaren. Stirrade i taket och jag menar sååå stort kök har vi inte. Gick runt och tittade noga i varje hörn. Hittade ingen brandvarnare. Gick upp igen och meddelade att den gick inte att hitta.

Den satt lite utanför köket visade det sig. Men klockan två hade undertecknad ingen lust att gå ner igen och på något vis somnades det om. För att vakna någon timme senare och knuffa på Pojkvän och meddela att det är ett mystiskt ljud nerifrån, låter som ett larm?  Och han bara Brandvarnaren ???! Går ner och tar ner den.

Nattetid känner mig inte som raketforskare, hjärnkirurg etc etc.

söndag 20 oktober 2013

Mer Teknik.

Vissa bloggar kan jag inte läsa från surfplattan. Det blir bara själva bakgrunden samt att de bilder som är upplagda susar förbi. Hjälper det om jag slänger Paddan i väggen? En slags universallösning jag har på teknikstrul. Eller lösning och lösning. Ptja.

En Annan Känsla.

Vid varje form av teknikbyte och försäljaren garanterar att det är enkelt och går på sitt nada sekunder och när man själv ska göra det hemma och det bara inte går.


Jag ville kasta nya Iphonen i väggen. Känslan var så stark så stark. Men sansade mig såpass att jag gick ner en våning och förklarade för Pojkvän att teknik Suger och Varför Kan Inte Saker Bara Fungera. Så löste han det. Inte i ett poff eller så men löste det.

Verkligen synd på små rara ärtor om jag suttat mobilen i väggen.

lördag 19 oktober 2013

Mkt Stolt.

En sak jag på något vis lyckats förmedla till elvaåringen är detta med att se filmer med svulstiga slut. Typ "Döda Poeters Sällskap" eller "Pay It Forward" och sedan tittar hon på mig och ser att det kommer en och annan tår varvid det kommer tårar från henne med.


Sedan kan det hända att man ser klippet på YouTube också.


Vet för övrigt inte vad det är med mig och klipp när folk reser på sig i filmer, inte en person så klart utan många på en gång. Alltid lika pampigt varvid ---------> tårar. Håhåjaja.

fredag 18 oktober 2013

Blir Upprörd.

Förstår inte varför människor som jagar tycker att det är en pigg idé att lägga ut närbilder på älgkadaver på FB, talar inte om en brungrå älg liggande i lite lingonris. Talar om närbild på tarmar , lungor och allt annat gojs och bonus för närbild av itusågad älg.

Why?

Och i vargdebatten infogar jag att undertecknad alltid väljer att gå i en skog med vargar än att gå i en skog med jägare. Så det så.

tisdag 15 oktober 2013

Learning By Doing.

Halv sju är på tok för sent att dricka dagens sista kopp kaffe. En tanke som dök upp efter att ha vridit sig femtiotolv varv i sängen i dryga två timmar tänkandes att jag måstemåste sova nu.

Lite så ironiskt att jag sitter fast i soffan och behöver en kopp för att inte somna precis nu. Sätter man sig i soffan tar man med sig alla pinaler innan.

Inspo.

En del läser inredningstidningar, resetidningar osv. De hämtar inspiration och puffar till någon liten detalj  hemma eller bokar en weekend någonstans.

Önskar.Jag.Kunde.Tänka.Lika.

Läser jag om resor vill jag åka överallt. Grämer jag mig över att jag inte bott i en koja i en trädtopp i Amazonas eller levt med gorillor i några dimmhöjda berg. Läser jag om inredning vill jag både bo i ett minimalistiskt hem samtidigt som jag vill ha massor av spännande detaljer dyra designerprylar mixade med loppisfynd. Ni vet personligt upphöjt till femtiotolv.

Sak jag borde öva på -------> Inse att man inte kan göra allt.

måndag 14 oktober 2013

Pre Platt-tv.



Och närman bläddrar i en "Lilla Anna & Långa Farbrorn" bok inser man dels att ett; det var inte igår dessa böcker skrevs och två; hade de skrivits idag hade de knappats hetat så. 

Byta Mobil.

Kommer troligen att byta mobil denna veckan och sitter här i sömnkoma och funderar på alla kort man tagit, för de sparas väl på den fysiska telefonen? Borde jag göra något innan jag går till Telenor. Åh Gud, typ hundra kort i kameran ej sparade ( mkt skräp säkert och många kort som i princip är lika rakt av)

Klockan 6.42. Inte riktigt startat upp tankeverksamheten än.



söndag 13 oktober 2013

Life On Mars.

Har ersatt "Vita Huset" som serie som vi följer. Vi har bara sett ett avsnitt än så länge så en smula svårt att tycka något. Annars stort gilla på att ramla ner i soffan vid niotiden på kvällen och se något 30 -45 minuter utan reklam och utan att någon somnar. Någon i det hör exemplet är alltid jag. Men det fattade ni säkert.

Tjejmiddag.

Tog med bebisen och åkte på tjejmiddag i fredags. Man tar med pyjamas, man tar emot hjälp av skära pizzan i delar och man blir upphämtad med bil när man ska hem. Betyg på ekipaget i denna gren? Jag skulle ge oss en fyra faktiskt.

lördag 12 oktober 2013

SJ Levererar Inte.




På väg till Uppsaa hade vi tjugofem minuters försening. Det blir alltså synnerligen knivigt att hinna byta i Stockholm med tjugo minuter mellan. Vänta en timme extra kanske själv  man sittdansar över. På vägen hem kom sms:et ovan när jag satt på Uppsalapendeln, inte heller det är något man gör vågen över. Jobbförseningar i all ära men när man slänger in en fyramånaders bebis i leken så Vill Man Inte leka "rita, gissa, spring" på Centralen i Stockholm. Följande hände alltså i onsdags. 
1) Går till människorna i gula västar som informerar förvirrade resenärer, de pekar mot hissarna och jag löper snabbt som en vessla med vagnen mot dessa....
2) ...som är ur funktion så därför får jag löpa tillbaka till de gula västarna....
3) ....de pekar mot andra hissar och jag löper dit och åker upp och ner till spår tolv....
4) ....där jag upptäcker att de har bytt till spår sjutton...
5) .... nya hissar och får med mig en pensionär med tunga väskor som också åker hiss...
6) ...vi löper på rejält och hittar tåget. Väntar en stund på lokföraren och även om den stunden inte var direkt lång var det mkt nära att jag hade kört själv...

Men tåg med bebis själv är helt ok så länge SJ levererar.

söndag 6 oktober 2013

Middag.



Fem personer visade sig vara lagom många för att konversera.

Skoja Till Det.

Imorgon åker jag till Uppsala och hälsar på en kompis som också är mammaledig men hon har tre barn. Vi kanske kommer hinna ta en kopp kaffe samtidigt vem vet? Iallafall har jag råkat radera bokningen från SJ vilket innebär att det blir spännande och se vilka tider jag åker hem tex. Imorse när jag vaknade var jag lite orolig eftersom jag inte heller visste när jag skulle åka.


Nu ska jag be en bön att SJ levererar för något tågkrångel med ersättningsbus är jag mindre pigg på, inte med bebis och all packning.

torsdag 3 oktober 2013

En undran.

En sak som jag upplever som jobbigt och det har bara gudskelov hänt ett par gånger är när människor jag knappt känner vill hålla i mitt barn. Då talar vi inte om kompisar eller släktingar om de vill hålla absolut ( tycker jag bara är bra) utan kompisars kompisars bekanta, människor som jag träffat ett par gånger och knappt vet namnet på? När de dyker på mig och insisterar att hålla medans jag äter och håller fram händerna för att ta henne. Jag sade NEJ tre gånger. Eller när jag senare bett en person jag känner hyfsat hålla henne (kissa bör man annars dör man) och när man kommer tillbaka så håller personen jag sagt nej till i henne. Även om jag har sagt nej finns det tydligen "andra vägar" att gå.

Det handlar inte om att jag tror att hon på något vis kommer fara illa hos de personerna men känslan att jag blir fråntagen rätten över att bestämma över mitt eget barn är bajs.

Är jag fånig?

Vidare.

Det är inte så att bloggen blir bragd om livet imorgon eller så. Bara så himla svårt det här med hur man ska avgränsa sig och samtidigt inte lämna ute sig själv eller någon annan och ändå tycka något så att det just inte blir så platt. Platt --------------> tråkigt.

tisdag 1 oktober 2013

Bloggens Framtid.

Ännu en gång battlar jag om bloggen ska finnas kvar i nuvarande form. Det är rätt mycket som händer som inte går att skriva om. Saker jag upptäckt att jag inte gillar som mamma, saker som hänt i min egna släkt och saker om mig (bara mig och ingen annan that is) som är för privata. Jag vill skriva om dessa men tog beslutet att det ... helt enkelt inte går. Därför blir bloggen lite "platt" helt enkelt när livet IRL kräver sitt. En mer anonym blogg hade nog inte begränsat på samma sätt.

Vi får se.