måndag 30 september 2013

Sista Ni Hör Från Mig.

Spindeln som har samma storlek som en travhäst som satt på väggen i vår tvättstuga som inte längre sitter där. Var exakt är den nu undrar den som tvättar...

End Of An Era.

Vågar nästan lova att årets sista utomhus lunch inmundigades idag med kompis på stan. Det är frickin' tusen dagar kvar till våren!

söndag 29 september 2013

Daredevil.

Igår gjorde jag följande tre saker samtidigt ------->

Drack ett glas vin/målade naglarna/såg otäck film.


Det gick bra men f*n vilken tur.

1983.

Flyttade jag från Nora och igår fikade jag med min bästis från den tiden, hon var på Bokmässan och ville ses. Vi räknade ut att vi inte träffats på femton år. Helt galet eller bara det att det var trettio år sedan jag flyttade. Men det här med att möta upp kompisar från förr bara så. Älskart.

fredag 27 september 2013

Gänget.

Den svarta katten Saga är självklart också med i mitt dagtids-gäng men till skillnad från Mumin går hon mer sin egen väg  och det är inte självklart att hon är i samma rum som resten av sex och sju kilos gänget. Jag väger liiiite mer men är väl den som håller ihop gruppen. Läs bär och placerar sju-kilos klumpen.

torsdag 26 september 2013

Mitt Gäng.



En hårig kille på sex kilo och en mindre hårig tjej på nästan sju och ett halvt. Det är mest vi som hänger dagtid med några gästspelare nu som då.


Vi har ett valnötsträd, första gången jag såg att Pojkvän torkade dessa i ugnen trodde jag att det var jättemånga köttbullar. Det var förbryllande. Btw har ett nytt höstigt nagellack. Jag tror det kan vara höstens bästa nagellack. Eller det VET jag helt säkert.
Hänger på Tradera och köper kläder till Lilla G, igår kom åtta paket. Halleluja. Barnet kommer aldrig behöva gå med rumpan bar.
Igår lade Pojkvän sin skjorta på sängen, genom magi blev den en kattsäng!

tisdag 24 september 2013

Där Fick Jag Så Jag Teg.

Det här inlägget talar inte till min fördel men lesson learned så att säga.

Var ute på stan igår och efter att ha köpt ett nagellack till ( har inte haft det i golvet än) så tänkte jag att det var smart att smita in i barnrummet på Åhlens och amma. Det är några soffor och skötbord och det får väl plats sisådär fyra vagnar.  När man sitter där så kollar man självklart nyfiket på de andra bebisarna ( Lilla G kollar också på dem, lampan och ALLT). Igår kom det in en mamma och pappa för att värma mat till sin tvååring typ. Tanken vandrade snabbt genom mitt huvud ( nu skäms jag) undrar om de är bra föräldrar. Sedan är det väl så att det är verkligen mest mammor där inne. Paret såg helt enkelt inte ut som genomsnittsföräldern helt enkelt.

Sedan när jag skulle gå skuttade killen upp från soffan och öppnade och höll upp dörren för mig (inte hänt där inne innan). Jag skämdes som en hund att jag hade varit så trångsynt och dömande ( om så bara i mitt eget huvud).  Men jag lärde mig min läxa verkligen.

Det Här Med Hej Då.

Hemma hos oss säger vi självfallet "hejdå" när vi går. Fast. Ofta tycker jag att jag vinkar & ropar och sedan kommer personen tillbaka igen, hade visst glömt något. En gång kom Pojkvän tillbaka tre gånger, det är då jag slutar säga hejdå.. Brorsan kom tillbaka igår och hämtade sin väska ( en halvtimme senare) och imorse hade båda barnen glömt något. Jag är ju den som oftast är hemma när de andra går så under en och samma dag blir det ju onekligen ett och annat avsked.

Så när man ska säga hejda. Inte kristallklart.

måndag 23 september 2013

Helgen Via Instagram.



Svampplockning på vänners land. Svampår i år? Skulle inte tro det. Typ tvärtemot svampår.
Tog morgonpromenad i stan på lördagen och spanade på de son kom hem från fredagskvällens kalas. Eller gick "walk of shame" that is. Fnissade lite förnöjt för migsjälv.
Söndagskvällen var det dags för kattspa. Inte alltid det bemöts med hurra-rop och fanfarer. Nejdå. Gäster som försöker smita, fräser åt andra gäster, försöker gräva sig genom dörren. Kattspa, inte alltid en lugn stund direkt. Mkt svettigt för föreståndarinnan.

Easy Come - Easy Go.

Ni vet när man vridit och funderat om man ska köpa det där dyra nagellacket eller inte. Beslutat sig för att det kan vara värt för att få lite fredagsfeeling. Stressat in, valt ut och åkt hem.

Sedan skickat hela flaskan mycket bestämt ner i golvet så den går sönder (innan man ens målat En Endaste Gång!).

Den känslan.

torsdag 19 september 2013

Fighten Från Soffan.

Tradera-träsket, verkar som om jag hamnat där igen gällande barnkläder. Det blir liksom som en slags fånig tävling man kan battla fast man sitter fast i soffan. Mer spännande än så är det inte just nu.

onsdag 18 september 2013

Till Helgen.

Står det svampplockning på agendan. Misstänker dock att det inte finns så mycket svamp att tillgå på grund av att det i princip inte bloggare något om denna företeelse. Vi får väl se.

En Medvetslös Till En Annan.

Om man pratar med sin Pojkvän nattetid och han svarar samtidigt som han snarkar? Man ska inte räkna med att han då går under epitetet "Vaken Och Hörde Vad Jag Sade".

MVH Lika Trött Hon Med.

tisdag 17 september 2013

Packar Undan Sommaren.



Inte den ideala höstväskan i Göteborg direkt.

Note To Self.

Alltså, jag tycker det är mkt bra det här med att ha en surfplatta men jag måste nog vara lite mer uppmärksam på vad jag skickar iväg då den väljer lite som den vill. Inte att det har stått något ekivokt eller så utan mer "fattar verkligen inget vad som står". Ser lite slarvigt ut. Man är ju trots allt en vän av ordning.

Sådär. Dagens Ilandsproblem serverat.

måndag 16 september 2013

Sociala Medier.

Nu verkar folk enade om att hösten är här. Benägen att hålla med.

London Med Bebis.

Jag har ju rest rätt mycket hejsan hoppsan i mina dagar men det här tillhörde ändå lite maxat när man adderar en fyra månaders i leken. Det har varit adhoc lösningar mestadels hela tiden.

Var jag har ammat:

* Heathrow Express, skyndat efter det att konduktören passerat.
* På flyget dit och ...
* flyget hem.
* På Heathrow.
* I Hyde Park, Notthing Hill, Covent Garden.
* Science Museum

Jag kanske ska tillägga att engelsmännen inte är lika okej med offentlig amning så det har varit ett smusslande utan dess like. Tack gode gud för ett snabbätande barn.

Blöjbyte har skett:

* på flyget till London.
* på Heathrow Express
* på Science Museum där det var ett klädbyte involverat och där jag fick hjälp av spanjorska ( när hon gick på toa assisterade hennes dotter).. Det var för övrigt fler inne på damernas som var involverade.
* på restaurang i China Town. Där det inte fanns skötrum utan jag fick gå upp några våningar till en tom del av stället..där det låg folk och sov (?). Bytte mkt snabbt just där.
* Hyde Park, Nottinghill, Convent Garden osv osv.

Nästa utmaning att åka tåg till Uppsala själv med henne känns inte komplicerat. Alls.



söndag 15 september 2013

London.



Det här med wi-fi är inget som finns i överflöd direkt. Hotellet hade iofs men det kostade. Den enda gången jag hittade var sista dagen på Science Museum.  Samtidigt tänker jag att det kan vara nyttigt att vara utan internet lite? Nu ska jag & min förkylning krypa till sängs.

onsdag 11 september 2013

Så Bär Det Av.

Tid att säga adjö. Tänker att det nog finns wi-fi någonstans i London. Det lär vi i sådant fall märka. Tata for now.

måndag 9 september 2013

Ytliga Ting.

Shoppingtänket går mkt till nagellack & nya byxor. Inte för att jag har köpt utan jag tänker mer på När Jag Ska Köpa. Lite småsjukt denna fascination men naturligtvis kunde det varit värre. Det kan det ju alltid. Ska förresten hitta ett par jeans i min garderob som kan vara nästa målbyxorna. Målet--------> kunna andas i, ha på sig samt knäppa känns fair enough.

Jobbet.



Idag svängde jag & bebisen förbi ner på jobbet. Köpte med fikabröd som jag nu när jag tänker på det inte hann äta av själv, oh well.  Fick ett samtal med min chef för att höra lite om vad som händer framöver. Ammade i vårt konf rum och insåg sedan attdet kanske inte var det ultimata ifall vårt rum skulle bli uppringt  för videosamtal. Det händer ibland att något av de andra nordiska kontoren ringer och inkluderar Göteborg.Broadcasta min amning till Finland, Norge och Danmark ( samt Stockholm)... Nej tack...jättenej.

söndag 8 september 2013

Mjukstarta Dagen.

Imorse vaknade jag av att den en katten fastnat i rullgardins-snöret och hängde där och sprattlade med ett snöre runt magen. Vi köpte nya rullgardiner igår och ska byta till mer "djurvänliga" så det här speedar väl upp processen en smula.

lördag 7 september 2013

17 Maj 2014 ? På Bollen Igen



A Small Step For Mankind etc etc.

Efter leverans av bebis har man på sig jeansen i följande ordning. Det vill säga omvänd ordning mot hur man hade kläder på sig innan leverans.

1. Mammajeansen, hängde kvar en stund efter leverans.
2. Jeansen man köpte som preggo som var lite större än vanliga ( fungerade fint med snodd vid knäppningen).
3. De vanliga jeansen.


Undertecknad har kommit ner till de vanliga jeansen, visserligen de större av de vanliga men de vanliga.

En annan sak med dessa jeans ? Gylfen går inte att stänga. Eller den åker konstant ner. Sådant man blundar lite för när man trots allt Har Vanliga Byxor! Inte kommit så långt dom till köpa nya Fina dock.

Mer Inflyttningsfest Än Så?



Igår var vi på inflyttningsfest där familjen flyttat in några timmar tidigare i huset.  Det var folk och ungar överallt ( både nya grannar & vänner). Pizza direkt ur kartongen etc etc. 

fredag 6 september 2013

Kristallklart Fast Ändå Inte.

Hur kan en bebis sova igenom att det drar förbi ett uttryckningsfordon på vägen när man går på trottoaren? Jag menar den Ömma Modern tycker ju det verkligen skär i öronen så om bebisen skulle vakna är det inte direkt att det skulle stå förvånad i pannan  mig om vi säger så. Samma bebis kan samtidigt bli väldigt ledsen om någon ( Den Ömma Modern eller Den Ömme Fadern ) nyser väldigt högt. Då låter bebisen själv som ett uttryckningsfordon.

Som sagt var, inte alltid kristallklart.

Emoji.

Fyller trettionio i år men sitter ändå och laddar hem appar ( vilken är bäst?) för emojis. Har nog aldrig känt mig så som en tonåring eller så japansk?  Måste för övrigt snart byta mobil, min är tydligen en smula för gammal för vissa.

torsdag 5 september 2013

Mer London.

Så himla mycket att se och göra i London och två vuxna, två barn och en bebis. Ett ganska gediget entourage? Jag är mest nöjd med att få gå runt. Gå runt i städer är det bästa. Vill iallafall.
1) Äta på Hummingbird Bakery.
2) Äta veggo på Food for Thought
3) Köpa massor av bastoppar på Primark( som jag veeet är en billig kedja  yada yada men vanliga vita toppar för tre pund som håller riktigt länge?)
4) knata runt på lite marknader.


Hepp!

Retrofika.



Susade iväg på Instagramdejt här på förmiddagen. Mkt trevligt.

onsdag 4 september 2013

Hitta Tid Att Träna.

Jag har verkligen saknat träningen även om det har promenerats varje dag så har jag saknat att svettas till musik. En helt fantastisk sak är att mitt gym ligger tre minuter bort vilket innebär att det skalas bort mycket tid innan och efter. Slipper ju ta mig till träningen och ta mig hem igen. Imorgon kör jag tex en timmes yoga 07.15 och Pojkvän åker lite senare till jobbet. Hoppas verkligen att instruktören är bra, de flesta andra typer av träning kan jag på något vis stå ut med att personkemin inte är helt hundra men när det gäller yoga finns det inte på kartan. Då måste man verkligen klicka.

Facebook & Twitter.

Its all about Obama.

Själv åker jag till Hisingen och fikar om ett par timmar. Presidentpoäng på det?  Inte så förtvivlat många kan jag tänka mig. Men trevligt sällskap och kaffe ska inte föraktas.

tisdag 3 september 2013

Om Jag Känner Mig Ensam I Soffan?

Inte alls. Inte det minsta. Det är snarare så att jag blir förvånad om de jag umgås med inte vill bli burna av mig eller sitta i mitt knä.

måndag 2 september 2013

Fotoböcker.

Var beställer man de bästa?

Reseplanering.



Pågår för fullt och bland tankar som vad vi vill äta och vad vill se tänker jag också på var jag kommer amma och var finns det skötrum. Det är klart att det även finns bebisar i London men jag har förstått från flera håll att det inte på långa vägar är lika accepterat med amning på tex fik. Men jag tänker att det löser sig och man får helt enkelt vara lite mer om sig och kring sig. Nu är rätta tiden för att resa med henne i stad iallafall innan krypandet och gåendet börjar. Lagd bebis ligger så att säga.

söndag 1 september 2013

Träning.

Vill för övrigt passa på att hylla min kropp som sade "åkej, om du vill träna så gör vi väl det?" och som med det levererade under ett spinningpass utan bekymmer. Vilket jäkla lyft att börja träna igen. Yey!

Och Mesigast Var Nog Jag.

När Pojkvän var ute på festligheter passade den kvarvarande styrkan på att se klart sista i Twilight serien men även Beautiful Creatures.  Ungdomsfilmen med lite övernaturligt tema. Undertecknad tillhör de med mycket livlig fantasi så när jag märkte att kallar dörren var öppen och att katterna smitit ner var det inte så att jag dansade en glad dans direkt.

Barnen ? Inga bekymmer alls. De tågade ner för projekt hitta katterna och tolvåringen sade till och med "du kan gå upp och kolla så att de inte smitit upp i huset trots allt"

Så de var själva där nere och den mesiga vuxna gick och letade i huset lite snabbt ( och kom tillbaka ner i källaren)

Hur många poäng som Den Enda Vuxna I Sällskapet cashade jag in?  Rätt få misstänker jag. Nåväl, katter hittades så slutet gott etc etc.