söndag 31 mars 2013

Lite Nu Som Då.

Vissa dagar tror jag på fullaste allvar att ungen i magen försöker trycka sig genom naveln (eller bara sparka upp ett hål rätt nära). Så nu vill jag bara kolla. Det är väl ingen här i sällskapet som fött ut sin unge genom naveln eller känner någon som känner någon som gjort? 

Komiskt Men Skitdumt.

Tolvåringen ropar plötsligt att " Pappa ropar efter dig, han låter jättestressad". Så man ( dvs jag då) skuttar med snabba steg två trappor ner till källaren och hittar en stressad Pojkvän som försöker hindra ett gäng med plankor som legat på en hylla att rasa ner då hyllan har gett vika (vi talar säkert femhundra kilo brädor). Så jag springer fram och sträcker fram händerna för att hindra att allt rasar ner.Bakom oss är ett stort bord ( dvs rasar allt kan vid inte hoppa bakåt). Glider plankorna åt sidan rasar de på ett gäng möbler istället. Genom att stå som vid står hindrar vid iofs allt från att rasa men vid kan inte ta oss därifrån....

Så vid ropar på tolvåringen igen och när han kommer ner till källaren ber vid honom att hämta grannen "Vi behöver en vuxen NU!" En minut senare kommer grannen inspringande och börjar först skratta och konstaterar att där står ni. Men sedan börjar han plocka bort plankor och efter en stund kan även Pojkvän hjälpa till. Himla bra slut på historien tycker jag ändå. Ingen fick några plankor på sig. Inga möbler gick sönder. Bra fredag helt enkelt.

Påsken Dårå.

Vid har renoverat åtta timmar om dagen.  Målat, pappat och målat ännu mer. Igår och i förrgår gick jag inte ens utanför dörren. Eller jag hämtade tidningen och slängde sopor.

Idag åkte vid dock ttill Pojkväns bror med familj för påsk middag. Där var det städat och det luktade inte målarfärg och inte var det papp på golvet heller! Det kändes som en ny värld.En värld där man inte går runt i fula kläder med målarfärg på händerna. Längtar så efter den världen.Men det blir jefligt bra förvisso.
 

lördag 30 mars 2013

För Jag Behövde Det Bättre.

Ett. Det ringer på dörren när jag är ensam hemma. Flippar ur en smula då jag kommer på att det inte finns godis i huset och törs därför inte öppna. Känner mig som en dålig person och inte så vuxen.

Två. Ringer Pojkvän som köper med sig godis hem så att påskkärringar och andra målade & utklädda personer kan få lite socker & färgämnen i sina korgar.

Två och en halv. Blir förvirrad av att någon säger att påskkärringar helst tar cash inte socker & färgämnen. Tänker fula tankar om barn. Jätte kort tid lovar. Har ju själv en bulle på jäsning.

Tre. Det är tråkigt att renovera. Kan hända att någon tar en bit godis. Och kanske en bit till. Någon kanske tar hela munnen full. Glömda  är alla påskkärringar som dessutom är sena?

fredag 29 mars 2013

Men Jag Är Förlåten.

Häromdagen skulle jag kamma igenom Sagas päls ( mkt långhårig) och när jag kom till svansen tvinnade kammen in sig, ganska precis som hon tröttnat på att bli kammad. Hence, hon sitter fast i svansen och jag håller kvar... Nu kan ju inte jag kattspråk men jag är ganska säker på att hon inte kallade mig varken "sockertopp" eller "pussgurka" direkt. Det var nog mer åt andra hållet om jag får gissa.

tisdag 26 mars 2013

Vardagsedge.

Bad nyss städerskan att dammsuga tangentbordet på datorn. Hoppas verkligen att allt sitter fast.... (hon frågade nämligen och jag sade "ja")

måndag 25 mars 2013

Gårdagens Bio.

Njae säger jag och ger den två av fem helt enkelt.

På Hemmaplan.

I påsk är jag hemma. Första gången på länge ifall man kollar i backspegeln.

2012- Thailand
2011- Indien
2010- Kambodja
2009-  Nepal

En gillar att resa så att säga.
 

söndag 24 mars 2013

Skavsår I Örat.

En annan sak jag inte heller förstår mig på är alla sk gravidskämt man får höra flera gånger om dagen. Avsändaren av skämtet ser ofta ut som om denne förväntar sig ett pris, applåd etc etc för ett skämt jag redan hört femtiotolv gånger? För det är ju inte som så att de skiljer sig åt. Om skämten slutar trots att man bitit ifrån? Knappast. Numera har tålamodet tagit slut ( lyssnar man inte på ett "snällt" sluta finns det inte så mycket annat att göra?} Till de som berättar att magen växt ( graviditeten har inte gjort mig blind än, varvid onödig info) brukar jag lägga huvudet lite på sned och säga "det tror jag minsan även att din gjort?". 

Välja Färg.



Till slut blir man lika snurrig i skallen som när man luktat på X antal parfymer på Taxfree. Men man slipper iallafall lukta som en bordell....

Surfa På Bussen.

Fördel; Man nyttjar tiden på ett bra sätt. Tidseffektiv etc etc.
Nackdel; Man kan bli så inne i surfandet att man glömmer gå av. Får gå tillbaka mörkt, kallt etc etc.

Ja. Vad Är Oskuld Egentligen?

Fler frågor som kommer från tioåringen. Tolvåringen svarar snabbt: "Det är om man inte legat med någon?" Frågar Pojkvän lite senare på kvällen vad vid gör den dagen tolvåringen inte är där just då när hon frågar? Vi säger bara "du får fråga din bror" säger han glatt.  Bra lösning detta tycker jag.

torsdag 21 mars 2013

Ja, Vad Är Porr Egentligen?

Häromdagen när jag och tioåringen + tolvårigen kollade "Vänner" vänder sig tioåringen plötsligt till mig och säger "Men Anna, vad är porr egentligen?".  Jag vet inte om ni har ett färdigt svar till vad porr är för det hade inte jag så en stund öppen-mun-gapande-samtidigt-som-jag-tänkte-snabbt följde. Tydligen inte tillräckligt snabbt för frågan kom igen. "Vad är porr Anna?". Här beslöt tolvåringen att den vuxna i sällskapet tydligen var lite trög för han vände sig till sin syster och frågade om hon verkligen inte visste? Systern tyckte nog att brorsan nog var den tröga (hon hade trots allt frågat två gånger) så hon svarde lite surt att nej hon visste inte, verkligen inte visste.

Så brorsan drog snabbt svaret på Rövarspråket. Jag hängde inte med för fem öre. Bra? Dåligt? Ingen som vet. Saved by the bell liksom..

onsdag 20 mars 2013

Stockholm.

Tre dagar i Stockholm. Boende på tre olika ställen. Finlunch med några chefer. Kundbesök med kurs. Det här med att jag mkt gärna passarpåattklämmainsåmycketsommöjigt gör mig effektiv och faktiskt inte så trött som man skulle kunna tro. Hann med att träffa kompis jag inte sett på tjugo år. Har man inte träffats på tjugo år, rätt mycket att gå igenom, rätt mycket. Tack Facebook för det säger jag.  Sedan att tåget hem inte var försenat alls trots hot om snöstorm? En är fortfarande förvånad ( köpa lott? Typ plötsligt händer det.)
 

fredag 15 mars 2013

Männen På Kontoret.



Liiiite mer intresse för det möjligen perfekta läppstiftet skulle de väl kunna uppbringa? Kolla  ropar jag glatt och de bara "mmmmm".

onsdag 13 mars 2013

Undet Titeln Morbida Inlägg.

Kollegan som kommer till jobbet och säger:
"Jag skulle egentligen klippa mig idag men min frisör dog i natt"

tisdag 12 mars 2013

Fniss.


Min Kropp- Jag Bestämmer!

Och detta tafsandet på min mage gör mig helt galen!  Tappar folk helt huvudet och de normala reglerna för umgänge åsidosätts med gravidmage?  Det är faktiskt inte okej att ta på människor utan att fråga. Det är bara kränkande och inget man ska acceptera "för att det är så". Kommer lägga armarna i kors mkt framöver. Täcker nästan "klappdelen". Annars får jag väl bruka våld för tydligheten.

Mvh Frustrerad i Göteborg

Bio Med Kompis I Söndags.


Vi går på bio säger hon och jag hänger på. Udda filmer varje gång.

måndag 11 mars 2013

Renovering Pågår.



Titta så fint jag matchar kofoten! Kände mig mkt stark.

fredag 8 mars 2013

På Jobbet.



Chefen uppmärksammar internationella kvinnodagen.
 
En kommentar så här i efterhand. Ifall det är någon som tycker det är så hemskt att få blommor på den dagen så vill jag bara poängtera att denna veckan även innehöll bonus + löneökning men att sådant inte är lika kul att skriva om för generellt ogillar jag att blogga om pengar och det är inte lika lätt att instagramma. För mig är kvinnodagen samma lika som alla andra "speciella" dagar man firar mer eller mindre. Jag är en självständig & stark person som inte ens reflekterat över att jag skulle vara mindre värd på något vis. Sedan vet jag att världen inte ser ut så ( och ja, inte ens Sverige) men världen ser inte heller ut som jag önskar med miljöförstöring, djurhantering, slumområden osv osv. Listan kan göras lång så att säga.

Hurra!

Samma dag som man får ett bryt på den gamla datorn får man också bonus från sitt jobb! Är inte det ett tecken på att man verkligen ska köpa en ny så vet då inte jag.Gudarna är med mig i detta.  Hurra!

torsdag 7 mars 2013

Funderingar Om Ny Dator.

Velar hit och dit men kan vi komma överrens om att jag är värd en ny dator ? och om man surfar så mycket som jag gör så vill jag ha en Mac (även om de är dyrare jag vet). Igen. Utan vatten. Det var inte kul alls.

onsdag 6 mars 2013

Mkt Smart.



Tioåringen lärt sig av förra tappade tanden då någon i hennes närhet snabbare än en fjärt  städade undan glaset (swisch in i diskmaskinen). Inte så lätt att veta att det ligger en liten mjölktand på botten vill jag säga till mitt försvar. Därför mkt mkt fiffig idé detta med varningslapp.Man slipper leta i diskmaskinen då.

Casual Wednesday.

Vi skulle visst bara vara kvinnor på kontoret några dagar men ändå blev mitt förslag om att vi skulle passa på att jobba nakna inte mött med applåder.  Man blir förvånad det blir man. Så stelt av de andra.

söndag 3 mars 2013

Börjar Bli Liiiite Tröttsamt.

När person nummer ( jag vet inte men säg) fyrtiotre berättar för en att "nu kan man se din mage!!!!!" ligger det vääääääldigt nära till hands att berätta att jag är gravid men att det inte gjort mig blind. Alls. Gravida får mage. Gravida får mage. Gravida får mage.

*suckar tungt *

lördag 2 mars 2013

Just Nu Dalarna.

Det här med att pappret bara dyker upp som trolleri ur den brummande lådan. Förbryllande.Trots att "man" har tittat på detta flera dagar på raken. Får liksom ändå ingen rätsida på fenomenet.