måndag 31 december 2012

2012.

Lista lånad av MissE.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Förlovade mig, hyrde semesterlägenhet via Blocket och blev på smällen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, en kollega och två bloggkompisar (MissE och Erika).

Dog någon som stod dig nära?
Min farfar dog.

Vilka länder besökte du?
Thailand, Frankrike, Tyskland och Turkiet.

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag skulle spontant svara "lugn och ro och mer tid" men inser att jag inte är en sådan person. När jag väl har det blir jag bara enormt uttråkad. Men för 2013 önskar jag mer driv och bättre på att leva "just nu".

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Här känns det väldigt politiskt korrekt att säga vår förlovningsdag.

Vad var din första framgång 2012?
Här känns det som om man borde säga något stort och jag kommer inte riktigt på något. Man kan nog säga att 2012 var mer fyllt av mellanstora och små framgångar istället. Ja, så får vi säga.

Största misstaget?
Jag har varit dålig på att sätta mig in i andras situation och trott att de flesta tänker som jag och när jag upptäckt att det inte varit så har jag blivit besviken. Inför 2013 ska jag sänka förväntningarna på andra och köra mer mitt eget race.

Bästa köpet?
Sex stycken lilla åland stolar från Blocket.

Vad spenderade du mest pengar på?
Gissar på jämt skägg mellan resor och till huset.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Tja, det här med att bli på smällen var ju helt klart en partyhöjare och förlova sig likaså.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Händerna mot himlen, Shewolf, Dont you worry child. En hel hög.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det vet jag inte riktigt men jag har varit ganska arg. Se under största misstaget. Men inför 2013 ska jag verkligen tänka på att sänka förväntningarna i kombination med att sätta tydligare gränser tror jag det blir smashing!

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit socker

Blev du kär i år?
Ja!

Favoritprogram på TV?
Dallas är det enda jag har följt förutom de boxar jag plöjer.

Bästa boken du läste i år?
Kommer inte riktigt ihåg vilja jag läst men Gardells senaste var ju bra.

Största musikaliska upptäckten?
Att Petra Marklund är bra på svenska också.

Något du önskade dig och fick?
Resa mycket och fixa med huset.

Något du önskade dig och inte fick?
Njae, inget stort iallafall.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Hängde med Pojkvän och såg Hobbit.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag sänkte mina egna krav och var mer nöjd med det jag faktiskt åstakommit snarare
än vad jag inte åstakommit.

Vad fick dig att må bra?
Resandet. Både med vänner, med endast Pojkvän och "allhopa". 

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen speciell.

Vem saknade du?
Vilda och PimPim

De bästa nya människorna du träffade?
De är inte "nya" men jag uppskattar att har kvar en fin kontakt med två kollegor som jag jobbat med. Båda befinnner sig nära i mina föräldrars ålder men att vi ändå håller kontakt. Så uppskattar jag att en annan gammal ny vänskap med en tjej jag umgicks mycket med runt 20-årsåldern som jag numera mailar flitigt med. Så inga "nya" men gamla på ett nytt sätt.

Mest stolt över?
För att jag är den jag är.

Högsta önskan just nu?
Lära mig mer om foto/min nya kamera.

söndag 30 december 2012

Livet På Västkusten.

Nyår firas på landet, jag hade tänkt mig krispigt landskap vid havet ... friska promenader... gnistrande snö. Glöm det sade Pojkväns bror. Det kommer bli regn och någon plusgrad meddelade han senare. Ungefär som det alltid är här.

Hur firar ni nyår?

But Why.

Igår när vi traskade hem från en middag med några kompisar gick vid förbi ett inbrott i ett solarium. ( här kan man ställa sig frågan om vem som fortfarande solar solarium 2012). Man kan också fråga sig frågan vad de hade tänkt att hitta? ( sjukt mycket växel?) och varför man hade slängt ut något stort genom skyltfönstret efter man hade gått in via dörren på grund av glassplitter. Borde de inte ha brutit sig in på åttiotalet?

Det stod fyra poliser och klurade på detta.

Och jag. Jag gick vidare hemåt.

lördag 29 december 2012

Osynk.

Om  håret växte lika fort som luggen ( jaja, jag veeet att det är samma lika men ni fattar säkert) och ögonfransarna växte lika fort som ögonbrynen ( jaja, jag veet att ögonfransar inte växer såsom ögonbryn men ni fattar säkert). Allt detta hår ---> ändå i samma kroppända så att säga, finns det inget synk i detta? Man undrar ju det gör man.

Iallafall. Om allt detta hände. Undertecknad skulle vara en mycket, mycket lycklig kvinna. Samt inte behöva klippa luggen så ofta.

Jag & SofieF.

Vi är liksom lite lika på ett sätt kan man säga.

torsdag 27 december 2012

Bloggträff.

Har planer på bloggträff i Stockholm om ett par tre veckor. Ska bara se till att allt faller på plats ( kurs blir av och biljetter bokade). Hoppas det kan fungera. Återkommer till veckan.

onsdag 26 december 2012

Och Så Förflöt Ytterligare En Dag i Dalarna.

1.Det här med att sova två personer i en mjuk och icke-bred säng. Sade jag sova, jag menar vrida, vända, vakna och inte alls sova. Hårda sängar är the shit.
2. Kommer aldrig basera min inkomst på bowlingsegrar. Det skulle liksom inte bli fett.
3. Åkt stjärtlapp nerför en snöig slalombacke. Informationen i detta är.Det var inte igår samt h******* vad jobbigt det är att gå upp igen.

Mycket Vinter.

Märkligt det där. När jag bodde i Dalarna hade jag aldrig vett att uppskatta mkt fin natur. Kanske för att på den tiden fanns det inga schyssta tappar med fräcka filter att mixtra med?

tisdag 25 december 2012

Precis Samma Lika.

Väl hemma i Dalarna och Pojkvän och Bror har samma namn ( de har de även när vid inte är i Dalarna men då är det inget problem, en bit mellan Åre och Göteborg). Fin övning i att vara tydlig med vem man kommunicerar med.

måndag 24 december 2012

söndag 23 december 2012

En Fax Är En Fax Är En Fax.

Tittade på "Die Hard" igår. Tänkte tidslös action, ni vet gammal goding. Tidslös är lite svårt att få fram i själva tänket när de faxar över fingeravtryck och känner sig "moderna". Jag frågade för skojs skull tolv- och tioåringen om de visste vad en fax kvar. Jomenvisst, tolvåringen hade full koll.

lördag 22 december 2012

Och Nu Lite Yta.

Sprang in på COS när jag var nere och trängdes med alla andra och tänkte att man ( med man menar jag jag såklart) nog kan spendera lite pengar på mellandagsrean för det känns som jag inte handlat kläder på hundra år. Det är liksom det som är faran med att köpa ETT plagg. Plötsligt förvandlas allt i garderoben till skräp. Märkligt det där.

Trött i Huvudet.

Det här med att gå ner på stan och bara fixa några småsaker innan julen. Inte en av mina bästa smartaste idéer men oh så jag fick öva på att maxa tålamodet. Note to self: Fixa aldrig något på stan den 22 december. Hela Göteborg fixar saker på stan just då nämligen.

fredag 21 december 2012

Lite Jul.





Pepparkakorna på jobbet skulle visst vara till mig ju? Ändå åt alla fast mitt namn står på. Respekten. En dollyp, inte min kreation.

tisdag 18 december 2012

Mår Jag Inte Lite Illa.

Härligt det där när man sitter i en fullsatt matsal och en unge kräks rätt ut på golvet. Ni vet trångt och dålig luft. Inombords vrålar en röst VINTERKRÄKSJUKA! Spring för livet!

måndag 17 december 2012

Födelsedag.


Passade på att fylla år igår. Det är trevlig. Jag tänker att jag gör om det 2013 + fler år ändå ( speciellt när man tänker på alternativet)

torsdag 13 december 2012

Julbord.

Precis kommit tillbaka från ett julbord med jobbet. Det är ju inte en uppsjö att välja på om man är vegetarian ( men fiskätande) så jag åt Janssons, vörtbröd och sjukt mycket knäck. Så drack jag julmust som om min sista stund vore kommen. Det var najs.

Första gången julmat för i år iallfall.

Netflix.

Är det bra? Nån som vet?

onsdag 12 december 2012

Överallt Denna Choklad.

Är mycket ståndaktig mot att frossa choklad i ganska många timmar men så dippar blodsockret och dekandensen börjar och har dekadensen börjat people så finns det ingen hejd. INGEN hejd alls. På jobbet just nu finns det Toblerone i sådana mängder så jag undrar om det överhuvudtaget finns choklad kvar i Schweiz. Jag veeeet att det är ett ilandsproblem jag veeet men herregud ibland tänker jag att det till slut blir samma lika som att skjuta upp socker rätt i en ven. Blodsockret i höjden och sedan dippen (DIPPEN).

Klockan 11.25 onsdag. Inte ätit en endaste chokladbit än.

Senaste Dagarna.

Tränat.
Lyssnat på Musikhjälpen.
Målat i garderober.
Handlat julklappar.
Läst "Torka inte tårar utan handskar".
Tittat på Vänner (box).
Diskuterat kameraobjektiv.

Gud. Mitt liv är så spännande just måndagar och tisdagar.

måndag 10 december 2012

Var Är Den.

Gränsen mellan att "bara vara snäll" och "inte mesig" men även gränsen mellan att "stå för sin åsikt" och "inte vara elak". Gränsen mellan att "vara aktiv och få mycket gjort" och "stressa omkring".

Jag känner mig lite vilsen just nu.Inte alltid på rätt sida så att säga.

söndag 9 december 2012

Mycket Bra Film.

Svartvita bilder gjorde sitt till.

lördag 8 december 2012

Märkligt Det Där.

Stressen man fortfarande känner när man har stora tillställningar där inte alla känner alla. Gudars tänker jag och försöker vara på  fjorton ställen samtidigt och dubbelkolla så att alla har det bra. Glöggkalaset var inget undantag och stressen leder till en slags förvirring och till slut vet man inte vem man har serverat glögg och vilka som ska ha kör-varianten och vilka som ska ha den "vanliga".

Iallafall mkt märkligt detta speciellt med tanke på att när jag själv går på fest så lägger jag ungefär noll ansvar på värden/värdinnan på att det ska sköta min socialisering på något  vis.

Lådor FTW.





Mumins vindöghet gjorde honom till den billigaste kattungen i kullen samt att det i hans papper står klart och tydlig att han inte får ligga. Eller kanske inte helt ordagrant. Ibland tänker jag att det har växt bort men efter detta kortet inte alls så bortväxt.

fredag 7 december 2012

Durian.



Hittade ett öppnat paket med rån i köksskåpet. Med smaka av durian. Frukten man hittar i Asien som luktar riktigt illa.  Det är så illa att den är förbjuden att äta på vissa platser. Men tydligen inte förbjuden i köket hos oss. .

onsdag 5 december 2012

Plötsligt Bara Vet Man.

Oj.  Är de så här jag ska dö tänkte jag när jag kryssade mellan alla snöröjningfordon. Lynniga typer dessa snöröjningsfordon, följer liksom inte vanliga regler för bilar etc etc. Lite så att vore jag katt har jag nog nyttjat alla mina nio liv nu. Vintern är ju inte över.

tisdag 4 december 2012

Kontorsporr.



Mmm. Fylla i nytt för 2013. Lycka.

måndag 3 december 2012

Glöggkväll.

Planerat lite inför fredagen när vi har glöggmingel i (öppet hus variant). Vi landade visst på 39 vuxna och 14 barn. Det är ju några stycken kan man tycka? Frågor som man ställer sig kan vara av typen. Hur mycket julmust dricker 14 barn? Hur mycket glögg dricker 39 vuxna? Hur ska man fördela kvoten starkvinsglögg/lättglögg/ saftglögg? Hur många olika glöggsorter ska vi ha? ( där måste jag erkänna att vi inte riktigt tycker samma lika) Hur mycket vin/öl behövs? Var gör vi av alla jackor?

Och så vidare.

Frostbitna Kinder.

Det är käckt att ta rask promenad till/från jobbet på dryga halvtimmen. Och vem behöver egentligen känsel i fingrarna. Egentligen alltså. Knappt någon. Sedan att man liksom är kall inombords flera timmar efteråt? Petitess tycker jag.

söndag 2 december 2012

Andra Helt Unika Saker.



Jag hart gjort idag är att baka pepparkakor. Det ni!

Mmm.Bio.

Bio med kompis ikväll. Frågan är; kommer vi höja medelåldern eller kommer vi höja medelåldern? Har ni sett?

lördag 1 december 2012

Jul-Pimpa.



Tänka sig att det känns mkt bättre att använda ordet "jul-pimpa" istället för att "jul-pynta"? Här har jag till exempel "jul-pimpat" stringhyllan i köket med en ljusslinga. Kändes rätt bra faktiskt.

Tänk om - Tänk Rätt.

På mitt förslag började Pusspolisen ( eller ska vi säga tio-åringen eftersom hon nuförtiden nog pussar och kramar mig varje dag istället för at räkna pussar mellan mig och Pojkvän) på dans på fredagar.  Hon tar bussen dit själv (mkt stort) och varje fredag när hon kommit fram ringer hon mig och berättar att hon är på plats. Jag hämtar henne där på vägen hem (hon köper alltid chokladboll och jag en melonklubba).

Iallafall.

På torsdagen berättar hon att föräldrarna fick komma och titta och undrade ifall jag kunde. I mitt huvud snurrade allt som var tvunget att göras på jobbet och jag svarade att det gick nog inte. På fredagen när hon ringde och berättade att hon var framme frågade hon igen ifall jag kunde komma och jag svarade att det gick tyvärr inte men att jag skulle komma i vanlig tid. Hon svarade att det var okej men jag hörde så väl hur besviken hon blev.

Det tog ungefär fem minuter innan jag insåg vilken jubelidiot jag var. Jag avslutade fredagens "måste" och sprang till närmaste hållplats, sprang sedan från spårvagnen till dansstudion. Smet in mitt i klassen och vet ni vad? Hennes min när hon såg mig komma in i salen trots allt. Sjukt värt. Verkligen sjukt värt.