söndag 30 september 2012

Bokmässa.

Drog iväg med en kompis och trängdes bland många andra på Bokmässan. Kändisspottade Magnus Hedman, Mikeael Niemi, Lasse Åberg och Göran Greijder. Fikades sittande på ett golv när alla borden var upptagna och ville köpa så många mer böcker. Synnerligen normal bokmässa alltså. En fin tradion detta.

På Slottet.

Och i Stockholm bodde vi på slott (eller det låg väl om man ska vara lite petigt noga en timme utanför Stockholm). Första dagen regnade det vilket var ett väldigt konstigt regn eftersom det bara kom uppifrån och inte från sidan. Elva år i Göteborg har tydligen satt sina spår. Normer ändras på ett litet vips.

Kräftskiva.

Årets andra tillika den sista kräftskivan förgyllde min gårkväll.

Ett Fasligt Flängande.

Den tröttman efter att ha varit fyra dagar i Istanbul och varit hemma knappt en och en halv dag innan man tar sextåget mot Stockholm för tre heldagar är inte nådig. Den tröttman man sedan känner när man kommer till Landvetter och liksom nästan är hemma är ungefär som tidigare nämnda tröttma upphöjt till lite till. Och denna fina känsla man får i bröstet när man stiger in genom dörren och två barn hoppar fram och ropar "Välkommen hem Anna!" påminner nog lite om att vinna ett fint pris eller så.

söndag 23 september 2012

Mosker Vi Minns.

Ni vet hur det är? Man är orolig att försova sig när taxin kommer och hämtar till flygplatsen redan vid halv sju på morgonen men så inser man ju att böneutropet börjar redan innan sex och de som kan sova genom det har ett annat namn för de går under benämningen döda. Jisses hur det brötar när de börjar vid gryningen.

Ni Vet Hur Det Är.

Man rensar väskan och plötsligt upptäcker man att man inte är ensam längre.  Någon timme senare råkar Saga av misstag hoppa ner i ett fyllt badkar. Hon måste mer eller mindre ha vänt i luften för hela katten var iofs inte våt. Och sorry men katt som råkar ramla ner i badkar fyllt med vatten... är en klassiker visst?

lördag 22 september 2012

Istanbul med Karro.

Himla trevlig stad detta. Även om ögonen riskerar att börja blöda av allt krimskrams. Smällar man får ta. Blunda ibland.

tisdag 18 september 2012

Hur Kommer Man Runt Det.

Ligga i soffan och se på Vänner och vara så trött att man somnar och såfort man går upp och borstar tänderna så händer alltid samma sak säg det nu i kör  man blir superpigg igen och väl i sängen kan man då rakt inte sova. Så himla typiskt. Ofta samma lika.

Just Nu.

Hjärtar mina kollegor. Vi är en liten kontorsfamilj. Speciellt nu.

söndag 16 september 2012

Ibland Minsan.

Ett heltidsjobb att vara vuxen och förståndig precis hela-hela tiden. Det är nog därför jag inte är det precis varje dag.

Osocial Helg.

Eftersom helgen ägnats åt att fixa i trädgården har jag haft en synnerligen osocial helg. Inte träffat en endast kompis (mest träffat gråsuggor och sniglar som verkar bo ÖVERALLT i vår trädgård). Nu är jag inte rädd för småkryp men inte heller överdrivet förtjust om vi säger så. Iallafall, lite märkligt att ha en osocial helg speciellt eftersom mina kompisar drog iväg till en sommarstuga lite oplanerat men efter ha funderat ett varv insåg jag 1) vi hade lånat släp till fixandet 2) jag åker till Istanbul med kompis på torsdag 3) och hinner knappt hem och vända innan det är en tre-dagars konf i Stockholm med jobbet.  Man kan inte vara med på allt och jag försöker att inte flänga runt så mycket. Men det är svårt när det är roliga saker som händer. Man vill ju så gärna.

Trädgårdsfix.

Lite Groove Armada i örat. Hatten av för Spotify & regnfritt. Update: I sju minuter, bravo Göteborg. Sju hela minuter minsan?

lördag 15 september 2012

Fredagsspänning.

Igår när jag hämtade Pusspolisen från hennes dans och vi steg PÅ bussen så hade hon med sig:

1. En vattenflaska
2. En väska
3. En jacka

När vi steg AV bussen var det lite annorlunda.

1. En vattenflaska
2. En väska
3.Och på tredje plats var inte jackan som man skulle kunna tro utan en------> metrotidning. Enligt anonyma källor var det några gulliga djur i tidningen som skulle klippas ut (red. anm)

Vilket märks när vi nästan är hemma. Meddelar Pojkvän som kastar sig iväg och tänker köra ikapp bussen för att hoppa in och ta jackan på ändhållplatsen. Jag och Brorsan stannar hemma. Tio minuter senare ringer Pojkvän och meddelar att ovan nämnda buss är på väg tillbaka till vår hållplats. Jag och Brorsan kastar oss istället iväg för att eventuellt ta bussen på returen.  Bussen kommer och jag går längst bak och tadaaaa------> jackan  är kvar. Bussen åker och mannen brevid berättar att han och hans dotter var på väg att ringa numret i jackan. Mkt gölligt tycker jag som tackade för tanken. Sedan hoppade jag av och gick hem igen och tog mitt fredagsvin med mkt gott samvete och tänkte att världen var lite god ändå.

Mumintårta.

Och när Pusspolisen fyllde tio blev det Mumintårta. Beställd.

fredag 14 september 2012

Note To Self.

Inför nästa veckas Istanbulresa bör man (och med man menar jag jag) bör jag ha koll på och inte säga fel på (kan bli superknas):

Hummus
Hamas
Hamam

De orden -----> sjukt lika! Visst?

Igår.

Mycket stolt över att ha kört bil till kompis boende En Bit Utanför Stan.  Hittat dit och svängt av vid rätt avfart vid motorvägen! För det gjorde jag inte förra gången nämligen. Mitt nya jag lyssnar mer på GPS:en och kör mindre på känn/freestylar.  Bilkörning och jag ungefär inte som ler och långhalm. Ser nästan lite mellan fingrarna till fadäsen att jag försöker kliva in i fel bil på hemvägen. Klicka och öppnar en Saab och går sedan mot den andra Saaben som verkligen inte är rätt bil. I mörkret är alla katter grå etc etc.

torsdag 13 september 2012

Pigg Igen.

Gissa vem som är feberfri /inte ont i kroppen/ ont i halsen?

*applåderar sin egen kropp*

onsdag 12 september 2012

Synnerligen Störigt.

Bara för att man är hemma och är sjuk får jag avboka två kompis-luncher och en fika.  Hatar att avboka roliga saker. Mycket för mottot----> lagt kort ligger. Men nu ligger själva kortet under ett täcke och huttrar. Samt att ta sig upp och ner för trappen känns rätt lagom. Fika hemma hos kompis med småbarn går ju fetbort.

Party.

Ligger i soffan och sover/slö-tittar gamla Vänner- avsnitt. Tar ömsom halstabletter ömsom lite febernedsättande. Har ont i kroppen, huvudet och halsen. Och lite feber. Jätteskoj.

måndag 10 september 2012

Lika Väl Som.


Lika väl som det inte var mitt smartaste att köpa mockastövlar till en vinter här i Göteborg så kontrar jag med att det här inte är den ultimata höstväskan (i samma stad) om vi säger så. Bara säger det.

Gröt FTW.

Duktiga Camilla lagade gröt i Nyhetsmorgon imorse.

söndag 9 september 2012

Inte Ens Nära Att Vara Samma Lika.

Gårdagens lunch intogs på en parkbänk på Liseberg med en soptunna som bord.  Femton personer i storlek både stora och små som inte fick plats någon annanstans. -------> en ytterlighet.  Gårdagens middag började med löjrom och en flaska champange. Inte heller riktigt varje dag. Fast lättare att vänja sig vid.

Min Dröm I Natt.



Drömde två gånger i natt att jag var med i Hungerspelen. Ungefär här. Inte så trevligt alls. Tog tusen timmar innan jag somnade om.

Liseberg.

Gårdagens besök på Liseberg resulterade i att jag tappade bort alla. Alla ----> pojkvän, hans barn, hans bror med familj och slutligen hans kusin med familj. Så jag drack kaffe och twittrade. Twitter min BFF numera. Förutom bloggen såklart.

fredag 7 september 2012

Fredag.

Susar mot Jönköping och Karro, vi ska nämligen boka hotell till en liten grej framöver.  Karro träffade jag via bloggen och vi åkte till Indien förra året, då tror jag att vi träffats ungefär fem gånger eller så. Så bokade vi en ganska krävande resa och umgicks konstant i två veckor. Så här i efterhand mycket galet men ack så kul.

torsdag 6 september 2012

Vilka Ska På Bokmässan?

Ifall man ska försöka göra någon slags bloggträff? En frukost eller så.Vore inte det fina fisken? Jag kan samordna om intresse finns.

tisdag 4 september 2012

Vem Är Roligast.

Dig Vill Jag Skalla.

Du som gjorde inbrott i min farmors förråd och stal min farfars gitarr (som är värd noll pengar för alla utom min familj).En gitarr som var stor del av min barndom. Vet du vad jag vill göra med dig? Skalla dig riktigt hårt. Så att det kommer massa blod

söndag 2 september 2012

Jag Vill Inte Blunda.

Häromdagen hamnade jag på WSPAs hemsida och hur hemskt det än är och hur många tårar som än trillar ner för mina kinder vill jag ändå veta vad som händer och därmed veta vad jag kan göra för att gå runt och blunda och säga att jag inte orkar se på sådana sidor för det är för jobbigt hjälper ju ungefär ingenting. Så jag tittar mig själv i spegeln och frågar mig själv vad jag hade gjort om jag hade sett en pappa slå sitt barn om jag hade sett ett gäng plåga en hund eller om jag hade hört en höjljudd misshandel från grannars i lägenheten ovan. Blundar man med öronen då med? Mässar man då i sitt huvud att man inte orkar med jobbiga saker (och blundar hårdare)?

Alla kan inte göra allt med alla kan göra något. 

Nu Ska Man Ju Inte Jämföra.

Men den tjugotvååriga vikariens cheesecake från i fredags ser ju på bild (iallafall) sisådär tusen gånger godare ut än mina våfflor (det mörka är inte sylt).  Men en bild säger ju inte allt som alla vet.

Dåliga Dejter.

Har man väl alla haft mer eller mindre men kompisen som gick på nätdejt där killen ifråga berättar efter någon timme att han suttit fängelse för bankrån (så hade han visst sålt lite droger med) känns som en ganska solklar vinnare. Det blev ingen andra dejt.

Bio I Afton.

Slapparsöndag med bio samt fika med kompis väntar. Gillart.