torsdag 31 maj 2012

Bloggtorkan & Jag.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Svårt att hitta orden på något sätt.

Jag har de senaste dagarna börjat på många inlägg om viktiga saker för mig. Saker jag är orolig för, saker som är svåra, människor som har gjort mig väldigt glada det senaste och saker som gör mig arg. Saker som jag är orolig för passar sig inte för bloggen tyvärr. När det gäller saker som är svåra blir det tyvärr så att jag lämnar ut och inte bara mig och då blir det med ens inte passande för ett forum som bloggen faktiskt är. Människor som gör mig glada är de som gör det där lilla extra utan att man ber om det. Eller hjälper till när man ber om det. Människor som säger "javisst, vi åker till något skojigt ställe". När det gäller saker som gör mig arg håller jag på att lära mig att hantera det hela. Jag tänker ett förhållningssätt snarare än en lösning. Det är mer rimligt.

Iallafall. Då blir man liksom lite hängande i det hela och vet inte vad man ska skriva.  Det är inte heller så att man ska säga "kram" här utan det var mest en slags förklaring som visserligen inte gjorde er klokare men ändå. Man kan ju inte få allt. Inte nu iallafall.

Anar En Sommarplåga?



Men gillar't.

onsdag 30 maj 2012

Ta Det Med En Nypa Salt.

Men igår. Ville nacka grannungarna. Var dock mikt pedagogisk och nöjde mig med att säga "ni ska nog gå hem nu". De sade skamset att det inte var meningen att det skulle bli så illa. Men det var en fin övning i hur man Behärskar Sig Som Den Förståndiga Vuxna I Sammanhanget.  Och jag lovar att förlåta innan de tar studenten.

Hälsningar/ Den Som Är Ovan Barn

Söndag.

På söndag kommer ett gäng kompisar hem till mig. Jag propsar på att vi ska byta böcker med varandra, de propsar på att vi ska måla naglarna. Så kvällen kommer se ut ungefär så här:

1. Jag gör rabarberpaj för första gången i mitt liv.
2. Jag kommer förbanna rabarberna,ugnen och fan och hans moster.
3. Gästerna anländer i detta inferno.
4. De får vänta.
5. Och vänta.
6. Jag frågar var böckerna är som vi ska byta.
7. Ingen har böcker.
8. Men alla har nagellack.
9. Jag har böcker.
10. Men även nagellack.
11. Vi äter misslyckad rabarberpaj.
12. Alla säger att den är god för de är snälla.
13. Jag tvingar på alla mina böcker trots att de inte hinner läsa.
14. Sedan målar vi naglarna.
15. Och pratar.
16. Lite till pratar.
17. Jag frågar om vi inte kan byta böcker en annna gång i stället?
18. Jodå säger de.
19. Jag blir lite gladare.
20. Jag är nämligen lättlurad.

tisdag 29 maj 2012

Inköp Av Böcker.

Agnes Cecilia högläsningsprojektet just nu. Men visst gillade man den?

Väser lite nu.

Ansträngningsastman hjärtar inte löpträning.

Överkryssad Geting.

Testade en ny salladsbar i lunchstressen. Man kunde välja mellan kall spagetti eller mos (!!!) som grund i sin sallad.  Kallt mos i sallad? Den här salladsbaren kommer jag hädanefter bara gå till i händelse av krig. Om ens då nu när jag tänker efter.

måndag 28 maj 2012

Mors Dag.

Igår längtade jag efter min mamma. Det brukar jag inte göra. Inte på det sättet som jag längtade igår. Befinna sig i Göteborg fyrtiotvå mil bort var med ens väldigt jobbigt. Det var så sorgset att jag nästan blev förvånad. Idag känns det självklart bättre men vissa dagar ------> stort aber att ha sin familj i Dalarna.

söndag 27 maj 2012

Söndag.

En smula paus i renovering.

lördag 26 maj 2012

fredag 25 maj 2012

Slutmålat.

Plötsligt en belöning!

Kul En Fredag.

Väggen får en omgång imorgon.

Femton Saker Jag Gillar.

Utan inbördes ordning:

Avocado
Fårost
Getost
Svala sovrum
Färglada naglar
Kalas
Asien
Bestämma musik
Första kaffet för dagen
Omtanke
Post-it
Yoga
Sommarkvällar
Mozarella
Marc Jacobs

torsdag 24 maj 2012

Mer Äppelblom.

På tomten står tre äppelträd och jag tänker hur mycket mos kan man göra och hur mycket kan man äta? . Så tänker jag hur gör man  för det har jag aldrig gjort men hey hur svårt kan det vara? 

Det Må Vara Sommar.

Men imorgon ska vi börja måla köket. Själva köksdelen är fin så det är inget som behöver göras men väggarna ska målas ljusgrå. Jag har längtat massor efter detta. Hitta fin-fin lampskärm från Svenskt Tenn, kanske nya blommor, min stringhylla ska upp och .... lite andra saker.  Gilla upphöjt till hundra minst.

Sista Ordet.

Om när Mumin för femtiotolfte gånger lägger sig på bordet (NEJ)och på tusenbitarspusslet(DUBBELNEJ) (där han vet att han inte får vara för man har motat ner honom femtioelva gånger innan) och helt sonika väljer den platsen för att slicka sig i rumpan så känns det långt inombords att (även om han inte är den skarpaste kniven i lådan) det är han sätt att säga "Fuck You".

onsdag 23 maj 2012

Mocka Pocka Ville Veta.

Hur är det att jobba heltid.

Det är bra. Jag är nog inte rätt person att egentligen fråga där men jag har inga problem med att hinna med det jag vill. Men samtidigt sitter jag sällan i soffan alls och om jag gör det är klockan tidigast tjugoett på kvällen. Det är liksom väldigt lite dö-tid och det mesta är full fart hela tiden. Men jag förstår att det är annorlunda för de som har barn och de flesta av mina vänner med barn jobbar 80%.

Tesa Ville Veta.

När jag inte bloggar vad gör jag då undrar Tesa.

Jobbar som alla andra. På ett jobb där jag trivs mycket fint med mina kollegor. Smarta och roliga människor. Jag är ju numera sambo och bor med han jag är sambo med samt hans två barn som är nio och elva år. Jag har två katter, Mumin och Saga. Alla dessa personer tar självklart upp en stor del av min tid när jag inte bloggar. Stor del av min tid går åt att fixa i huset och i helgen ska det målas kök. Trädgården ska få lite av min kärlek i sommar även om jag nyss lärt mig skillnaden mellan pelargonier och perenner. Annars umgås jag gärna med kompisar eftersom jag är noga med att inte "försvinna" bara för att man har en relation.
Jag läser, tränar och har ständigt dåligt samvete för hur lite jag fotar eller hur lite film jag ser. Jag reser så mycket jag har råd med och kan (ibland med vänner, ibland med pojkvän). Det beror på.

Nästa Semester.

Förutom en tjejhelg i Stockholm med barndomsvänner i juni, är nästa bokade semester Berlin längre fram i sommar. Finns lite andra planer med (såklart) men eftersom inget är bokat än håller jag lite låg profil där.

Den Tjocke Konsulten Ville Veta.

Om AC i sovrummet.

Kommer nog inte att införskaffas. Tunna täcken, öppna fönster och .. god vilja.

Träning.

Jag tränar fortfarande och borde träna mer! Har inte lika mycket tid mer så jag får vara effektivare och smartare. Försöker cykla/gå så mycket jag kan och bor nära mitt träningsställe ( 3 min bort) så jag försöker träna där på morgonen en halvtimme innan jobbet eller en halvtimme på kvällen när det passar. Tanken är att köra både armar i roddmaskin och viss kondition. Det kan ju inte bli långa distanser på en halvtimme så jag gör det så jobbigt som bara går ändå. Planen är att köra ett spinningpass, ett bodypumppass och ett yogapass i veckan också. Ambitionen är att köra ett längre pass löpning utomhus varje vecka med. Med mig och min träning är att jag inte kan träna samma sak hela tiden för jag tröttnar. Inte bara spinning osv. Jag tränar dessutom bättre när jag tränar mycket för då blir jag inne i tänket. Det fungerar inte för mig att träna två dagar i veckan för då känner jag inte att det ger något.  Då tappar jag lusten helt. Rätt dumt men så fungerar jag.

Yllet Ville Veta.

Huvudvärks eventuella reaktion på godis.

Jadu Yllet. Huvudvärk är inte att leka med.  Och godis är gott, elller hur? Så långt är allt klart. Om du vill ha ett expertråd av en som både har ett huvud och gillar godis har du vänt dig till rätt person.  Eftersom du inte specat vilket godis det rör sig om säger jag så här. Det kommer ändå gå åt helvete förr eller senare så varför inte ha roligt längs vägen? Och är det så illa att du har ont i huvudet är du värd mycket godis. Shitloads of godis rent av.

Christalclear?

tisdag 22 maj 2012

Vad Ska Jag Blogga Om?

Förslag mottages mkt mkt tacksamt.

Och Värme Som Stiger Uppåt.

De senaste dagarnas värme har gett en fingervisning om hur sommaren kommer att te sig för de människor som bor i trähus och sover på andra våningen. Det verkar inte bli åt det svala hållet (ifall det var någon som behövde en ledtråd).

måndag 21 maj 2012

Trollkarlen Från Oz.

Min fikadejt hade ny tatuering. Mkt fin. Hon är mkt cool. För övrigt. Har hamnat i mkt-loopen och det kan hända att jag använder sönder mkt. Men det är nog bara en liten fas.

Berlin Babe.

Igår bokades det en resa till Berlin. Mkt mkt pepp över detta. Känns som Berlin kan vara det nya Paris? Eller nya London? Nu har jag förvisso redan varit i Berlin två gånger men låtsas inte om det. Det var hundra år sedan. Ska köpa guidebok och googla mkt.

Eller har ni tips?

Vårt Äppelträd.

Blommar för kung och fosterland.

fredag 18 maj 2012

Slapparfredag.

Lugnet i påsen är episkt hälsar Mumin.

onsdag 16 maj 2012

Min Sämsta Sida.

Det här med att vara känslomänniska kan ha sina fördelar. Också. Men vissa dagar förbannar jag det rakt av och önskar mig ett känslosvall som en gråsten. Det hade nog underlättat betydligt.

Onsdag.

Dag innan ledighet och det är lite skralt med folk på kontoret. Vi kan säga så här. Om vi skulle ha styrdans skulle jag få dansa hela tiden. Ni fattar. Det är män i vilket kontorsrum man än tittar. Män verkar ha en fabless för pizza och inte för sallad också. Ni fattar. Nåväl, många ord för att beskriva att undertecknad satt ensam i fikarummet med sina gröna blad. Lunchpizza är liksom inte min kopp te.

tisdag 15 maj 2012

Naturbarnet Fortsätter Tala.

Det bästa sättet att få lite ordning på sin trädgård är som alla vet köpa en snygg anteckningsbok från Ordning &  Reda.  Där skriver man upp viktiga saker. Jag har skrivit upp grus för det behövs köpas. Steg två är att lista ut vad för slags gröna prylar de flesta kallar för ogräs och försöka rensa bort det. En annan möjlig väg är att ta reda på vad de flesta anser vara blommor och rensa bort allt annat.

Frågor på det?

Mkt Mkt Spännande.

När man sökt genom hela internettet och inte hittat den boken man vill ha på svenska för att kunna läsa för de två av mindre storlek som bor i samma hus som jag får man helt enkelt besöka den där mystiskta platsen som i folkmun kallas bibliotek. Herreminje. Senast jag hade ett lånekort var 2002. Inte igår people, inte igår. Peppen på det är mkt mkt stor.

måndag 14 maj 2012

Varje Dag.

Många olika spänningsmoment när man cyklar till jobbet. Dels det här med att inte krocka med båda rörliga och fasta föremål när man susar mkt snabbt framåt i trafiken. Det var en sak. Nummer två är att följa väderlekens utveckling under dagen och be till alla högre makter om sidär en kvart uppehåll så att man kan cykla hemåt utan att drunkna på kuppen. Det tenderar nämligen att vara rätt hög luftfuktighet på Bästkusten. Uppifrån men även sidledes..

söndag 13 maj 2012

Just Nu.

Nu går iallafall jag på spinning. Så det så.

Balen.

Förutom fadäsen att jag råkade äta upp min bordsherres bröd (höger vänsterhur ska man veta) tyckte jag ändå att det hela var en mycket lyckad tillställning.  Strålande mat och en strålande gosskör som sjöng.  Vill också passa på att framföra min mycket snabba löpteknik när jag kryssade framför alla som sprang göteborgsvarvet. Snabb och kvick iförd balklänning och klackskor är ändå något man också borde få medalj för. Pojkvän hann knappt med och stod förvånad när jag vinkade från andra sidan.

lördag 12 maj 2012

Naturbarnet Talar.

Sådär. Dags att gå ut i Pojkväns ( vår ? ) trädgård och rycka upp lite ogräs.  Vad som är ogräs bestämmer jag efterhand tror jag. Det är liksom inte skrivet i sten. Men jag tänker jobba efter devisen fler än två likadana växter -----> högst troligt ogräs. Och resten känsla bara. Känsla är viktigt. Samt Hunterstövlar på..

Fantasin Har Det Aldrig Varit Problem Med.

Som av en händelse råkade Spotify helt random ledmotivet till "Ghostbusters" (från åttiotalsblandningen) när jag var nere i källaren och som alla vet är det i källaren som alla spöken bor.  Jag gjorde mitt personbästa springande upp för den trappen.

Gårdagen.

Ett välkommet mini- break från vuxenlivet med pensionsspar, bokslut, renoveringar, barn ( och allt vad det innefattar), tvätthögar, åsikter till höger och vänster samt tusen måsten. Missförstå mig inte. Jag ville bara lyssna på musik och bara få vara om så för en timme eller två. Man blir salig på olika saker helt enkelt. Det här var min Lisa för själen. Eller en av flera Lisor.

fredag 11 maj 2012

På Lokal - Mycket Pepp.

Överallt.

Ikväll blir det konsert med en kompis på ett ställe i Göteborg som jag faktiskt aldrig varit på. Det passar onekligen bra eftersom jag inte heller hört bandet innan. Men jag är inte den som är den som så -----> peppen. Imorgon kväll ska jag och Pojkvän på bal istället. Fina lokaler, vackra människor och med hopp om att slippa dansa. Jag och dansen är nämligen inte de bästa av kombinationer. Så här såg det ut förra året. Dessutom ska jag rensa ogräs, klappa katterna och försöka få någon slags ordning på semesterplanerna.

Vad gör ni i helgen?

torsdag 10 maj 2012

Bara En Vanlig Torsdag.

Pojkvän - på vift.
Mumin- Sover i soffan.
Saga- Smyger på ett snöre.

Jag har beslutat att kolla igenom SATC igen.  Är på första avsnittet.

onsdag 9 maj 2012

Ekar Tomt.

Det känns som det inte är så många här? Men någon är det väl?

Inte Till Det Bättre.

Tycker inte så mycket om "nya" blogger för övrigt. Gör ni?

Just Nu.

Försöker invänta Fisherman's smaken i munnen för att kunna hugga in på dagens andra kopp kaffe. Inte för att jag direkt har provat men halstablett och kaffe känns inte som två smaker som skulle gifta sig i munnen? De kan liksom inte ens bli vänner.

tisdag 8 maj 2012

Att Göra Andra Människor Glada.

I måndags fyllde min bästa kompis år.

Jag ringde- Inget svar
Jag sms:ade- Inget svar

Jag surade över inget svar.

Jag mailade och skrev endast i ärenderaden (lite påverkad av inget svar, mycket noga med svar. Snabba svar känner mig mkt älskad)

Grattis din gamla skata! puss

Fick sedan svar på mobilen. "Gulligt av dig att ringa och sms:a och du gjorde verkligen  alla i mitt teams dag när ditt mail poppade upp under mötet jag höll i.  Jag försökte förklara att du var min bästa kompis men det trodde ingen på."

Om man ändå hade varit en fluga på väggen. Sjukt värt.

Ni Har Väl Inte Missat Camilla?

På baksidan av K-Special.

Cykla Med Den Här?

"Jag hade problem med att åka hiss med den" sade chefen och lämpade åbäket till cocospalm  ( tänk lång och svajig mast) med ett flin på läpparna  och man kunde höra hur han tänkte "vad var det jag sade om att cykla med den". Nåväl. Pusspolisen blev glad och kramade mig så hårt att Brorsan sade att "du får vara försiktig med Anna".  Och man bara herreminje jag borrade utan bedövning igår vad är några knäckta revben mot det?

Snälla Personer.

Först. Jag är snäll för jag har köpt en enorm cocosnötsplanta till Pusspolisen för att hon gillar sådana nötter(och hon gillar plantor). Såg den på lunchen och tänkte att hon skulle vilja ha den och att "den går säkert att cykla med". Den är typ en och en halv meter men om man cyklar långsamt blaha blaha. Ofta när jag får en bra idé berättar jag det för min chef (och alla andra på kontoret). Ofta när jag får en bra idé och berättar den för min chef så brukar han stirra på mig med uppsynen att jag nog inte hade tänkt klart. För det är inte alltid så att jag har tänkt klart (endel av min charm). Så skakade han på huvudet (efter stirrandet) och sade "Miss UD, spårvagnsspåren, du kommer ramla. Jag kör hem palmen till dig". 

Mycket snällt.

Nu ska jag bara hålla mig från bilarna precis som vanligt. Svårt nog.

måndag 7 maj 2012

Hos Tandläkaren.

Synnerligen besvärligt hos tandläkaren blir det när man upptäcker att de har tänkt att borra i en tand eftersom lagningen ramlat bort vid tuggandet av en kola. Eller som tandläkaren säger "fila lite på kanterna" och sedan i samma veva säga " du behöver ingen bedövning för det".  Då blir man lite trilsk och tänker är det min eller hennes mun och innan man riktigt hunnit tänka igenom vad man som trettisjuåring bör säga till sin tandläkare kommer " vet du vad, nu känner jag inte alls för att öppna munnen igen". Svaret dröjer knappast utan följer snabbt som ögat " då får jag gå genom kinden på dig i stället om du tycker det är en bättre idé?".

Man öppnar munnen oväntat snabbt. Det gör man. Prova själva.

söndag 6 maj 2012

Hundra Poäng Till Vädret.

Fint att roadtrippa till Göteborg ändå.

lördag 5 maj 2012

Nästa Sju Veckor.

Har Mumin och Saga varit på Kollo hos mina föräldrar. Saga har gått upp ett halvt kilo, rätt mycket om man vägde fyra kilo vid ankomsten. Kan man tycka. Kan man.

Jag Vet Inte Vad Det Är Med Mig.

Kollega ett kommer in och berättar att hon gjort "En Anna" och berättar sedan en historia om när hon var väldigt ärlig. Inte helt säker på min del i historien om jag ska vara helt ärlig och inte helt säker på om det var bra men beslöt mig sedan för att det nog ändå var bra att vara helt ärlig. Ungefär då kom kollega nummer två förbirusande med en pappersrulle i handen och meddelar att hon också gjort "En Anna" vilket visade sig vara att spilla ut kaffet på skrivbordet. Försmädligt nog kändes det ju alltför väl igen den delen av att göra "En Anna".

Spotify.

För att få till rätt känsla när man komponerar en åttiotalsspellista bör själva skapandet ske hemma hos föräldrarna stationerad i flickrummet relativt intakt. PS. Ni får använda era egna föräldrar för ändamålet, vi får inte plats hur många som helst här DS.

onsdag 2 maj 2012

En Vink Om Vad Jag Gör i Dalarna Till Helgen.

Dagarna Som Flytt.

Grillat flera gånger.
(det är två.)
Åkt till landet.
(kollade på växthus och drack kaffe)
Åt första utomhusglassen.
(ekologisk och utan "skräp")
Sålde saker på Blocket.
( prutade med mig själv)
Fikade med kompis.
(Eller det blev middag)
Packade upp hela mitt liv.
(och packade ner valda delar igen)
Gick på bio.
(barnfilm)
Gick på kalas.
(ett rekorderligt med tårta)

Mellan tummen och pekfingret.