söndag 29 april 2012

Konsert.



Först bokar man konserten ens kompis vill ha med en på. Sedan tänker man att man kolla vad det är man ska se. Lite nyfiken liksom. För övrigt Spotify ----> min BBF

Gårdagens highlights.

Jag insgå att Tjallamalla öppnat i Göteborg och man behöver ju alltid en present varvid jag köpte mig en klocka på snöre. Genialt.Vi började bekanta oss med Dexterboxen inhandlad från Thailand. Mycket blod för pengarna om vi säger så. Inhandlade en dymo och märker ungefär allt i min väg. När jag säger allt menar jag det. Mycket exalterad över min dymo. Den är som min BFF.

fredag 27 april 2012

Fredag.

Hoppas er fredag är bättre än min. Jag ska ägna hela kvällen åt att köra de sista möblerna och flyttstäda i den lägenhet jag har hyrt ut. Under de 11 år jag har bott i Göteborg har jag flyttat sju gånger. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag hatar allt som tillhör flytt  mer än det mesta. Ett annat tillfälle när jag blir Satan.

torsdag 26 april 2012

God Jul Anna

Städade en låda igår och hittade ett presentkort på NK som jag fått i julklapp och totalt glömt bort. Lite guldfiskvarning på det men det känns som jag har fått en present igen. Mycket peppad att fortsätta städa också.  Hoppas jag hittar något fint smycke jag glömt bort, eller något från Svenskt Tenn skulle också fungera?

Frukost.

Min morgongröt som jag äter på jobbet är ofta på tapeten. Ibland för att det finns en fluga i sylten. Ibland --> har hänt en gång. Min morgongröt får inga stående applåder om vi säger så. Men JAG tycker den är god så det gör inget.Det tillhör morgonrutinen att försvara den. Idag iallafall så fick jag höra att den ser ut som något man serverar till straffångar i Ryssland. Även om jag rest endel har jag inte varit i Ryssland så jag vet inte exakt vad de äter men jag läser mellan raderna att det nog inte är så positivt.

onsdag 25 april 2012

Gillar't.

Ska gå på konsert!
Med fin kompis!
Vi ska dricka öl!
Vet inte alls vad vi ska se!
Men oh peppen på förslaget!
Mer roliga förslag åt folket (mej)!

Trollkarlen från Oz.

Så mycket älsk på dessa böcker!! Från mig själv. Har läst dem hur många gånger som helst. Häxorna är snart slut så jag har lagt in en beställning på nätet och testar ifall den kan fungera som högläsning. Hoppas det för det finns ett gäng böcker i serien.

Det Tar Sin Tid.

Att få ut stressen ur kroppen efter att man har försovit sig (förvisso bara en halvtimme) men att göra allt dubbelt så snabbt på morgonen för att tilll slut ändå anlända till jobbet i normaltid. Den stressen liksom hänger kvar en stund. Andan i halsen.

Det är nästan så att jag vill köpa mig själv en present?

tisdag 24 april 2012

Blocket.

Det här med att köpa saker på Blocket är bra mycket bättre än att sälja. Det finns många människor i vår herres hage så att säga och vissa är mer.... bara mer än andra. Frestar på tålamodet I say.

måndag 23 april 2012

När Man Inte Slutar I Tid.

Ponera att man eller någon man känner råkade liksom bli lite exalterad och spontanspexa så vid matbordet så att en nioåring eller en Pusspolis blir så i den milda grad full i skratt att hon får upp misosoppan genom näsan ... hur exakt påverkar det karman?

Bara Så.

När man själv köpt en lite smårolig present till Pojkvän (läs lakritsmustascher) för några ynka tior som man mycket nöjt spontanöverraskar med en vanlig måndag och han själv kontrar med " Jag har en present till dig med" och kommer med ens absoluta favoritparfym så känner man spontant att det går en sjuhelsikes massa lakritsmustascher på den flaskan.

Road Trip.

Om några veckor tar jag bilen och drar till Dalarna. Det ska hämtas. Två katter ska hem från Kollo. Alltid en smula nervös att hämta hem Kattbos för på Kollo är reglerna ganska ... flytande. Man kan till exempel få frukost klockan fem på morgonen om man är hungrig då. Sådana saker gör man inte i stan. Ofta kan Kattbos skillnaden mellan Stan och Kollo. Men man vet inte så noga. En annan sak som ska hämtas är ett skrivbord köpt på Blocket. Skrivbordet har aldrig varit i stan förut och vet inte reglerna så noga men jag tror inte att det är något man behöver oroa sig för.

söndag 22 april 2012

Lagom Av Allt.

Igår när jag var på gymet släckte det plötsligt lampan. Mycket svart blev det och en ganska klar signal att det var dags att gå hem. Så jag gick hem och drack lite vin istället. Tror mycket på Lön För Mödan. Tror mindre på själva mödan.

Det Var Här Ni Läste Det Först.

Vid händelse av kärnvapenkrig när mänskligheten är way gone kommer det bara att finnas kackerlackor kvar och KATTHÅR. Det är möjligt att jag drar det så långt att jag säger Muminhår kvar. Det är vita katthår ungefär överallt. Ändå har skrället en hel del hår kvar på kroppen. Fast det är klart. Han bör ju ha lite att kräka upp lite nu som då. Man får dela sina gracer helt enkelt.

Nästa bok att läsa.

Är den bra?

fredag 20 april 2012

Då stryker vi det.

Konditor. Inget för mig.

Så här var det tänkt att se ut.

Vi får väl se.

Blomman.

Och angående blomman nedan. Var mycket noga med att inte glömma den på bussen och det till trots att den troligen skulle avnjutit en bättre tillvaro med vem än som hittat den på bussen än att bo med mig. Vilket förvisso kan framstå som en smula själviskt i sammanhanget.

torsdag 19 april 2012

Dagens Inköp.

Eftersom den ändå inte kommer leva så länge till tar vi ett litet kort. Vi sade väl att tant var det nya svarta ? Mvh Hoppfull.

En Annan Sak.

En annan sak vi ska prata om är att idag ramlar många som träffar mig.  Först ramlade två som cyklade fast det var innan jag kom dit så jag har beslutat mig för att det kanske inte räknas. Det var på väg till jobbet. Ingen ramlade när jag var på jobbet. Sedan gick jag på lunch och då ramlade en kvinna som jag mötte. Hennes mobiltelefon gjorde en snygg loop några meter framåt och hon låg och kved på gatan. Hur gick det undrade jag och hon sade att det var okej. Så låg hon kvar en halvminut och kollade sina kläder. Jag vågade inte gå förrän hon stod upp igen.  Jag ska för övrigt inte hem idag. Det vore att utmana ödet.

Vi Måste Prata Om.

Mitt blodsocker.  Eller att det inte finns. Alla omkring mig verkar kunna glömma och äta och komma på det fjorton timmar sedan och bara "hoppsan, vi har inte ätit på fjorton timmar, kändes lite konstigt".  Om jag inte äter på fjorton timmar så innan jag faller ihop och dör vill jag döda hela världen. Nu skrattar ni säkert och det kan man göra OM MAN ÄR JÄVLIGT LÅNGT BORT JUST DÅ. Men jag går ifrån att vara ganska glad och solig till att mer eller mindre bli Satan. Jag BLIR Satan. Numera när jag är så vuxen och förståndig vet jag att jag blir Satan för att jag håller på att dö och då håller jag mig tyst ( samt håller mig ifrån saker som kan användas som vapen). Jag vet inte om ni har någon erfarenhet om det här att bli Satan men det är inte så lustigt.  Satan är .. inte så gullig.  Alls. Ofta när jag varit hungrig skäms jag lite över migsjälv.

Det var bara det. Nu har jag fått lunch och är rätt nöjd med livet.

onsdag 18 april 2012

Det Var Ju Gölligt.

Det var ju väldigt gölligt när vi gick förbi ett stånd i Thailand där man sålde friterade insekter ( larver, gräshoppor och lite annat) och Brorsan vänligt säger " att det luktar iallafall som stekt svamp". Det till trots att det kanske inte alls ser ut som stekt svamp. Mer som just insekter i en stor hög. Iallafall: Mycket gölligt sagt.

Och jag. Och jag som GILLAR stekt svamp tar ett litet uppehåll med det intaget. Det kom över mig. End of an era.

Plötsligt.

Eller kanske inte så plötsligt ändå. Bal igen om några veckor och jag funderar på om det inte nästan är som obligatoriskt med ny klänning? Ni behöver inte svara förresten. Knasigt. Alltid självklart med ny klänning. Eller ska jag damma av den aprikosa?

tisdag 17 april 2012

Lite Sorgligt Idag.

En av mina favoritkollegor har slutat idag och jag är världens absolut sämsta person på avsked. Avsked: mycket jobbig sak. Verkar klurigt att ta sig fram genom livet och inte ha ett endaste litet avsked alls. Om man inte slutar träffa människor och bosätter sig en låda och aldrig pratar med någon. Eremit? Fast det verkar inte heller som en riktigt bra lösning för hur inreder man en låda?

Numera.

Den tiden som Pusspolisen aktivt räknade pussar är sedan länge passerad. Numera gör hon tummen upp ifall så sker.....

Oh!

AnniePD är tillbaka igen. Mycket. Mycket. Mycket. Glad.

Då Kastar Man Fram.

Sitter man på kurs och är trött är det himla käckt att ha en gravid kollega med och peta henne lite i sidan och be henne ta fram gravidkortet som ger möjlighet till tex kisspaus, kaffepaus eller bensträckarpaus. Mycket smart tycker jag själv. Effektivt.

måndag 16 april 2012

Lite Av Fel Plats.

Vi gick vilse i Chinatown i Bangkok. Alltså inte Chinatown som i fräcka stora skyltar och upplysta stora gator. Mer Chinatown som i vindlade mörka gator och gränder där familjer sitter och äter kvällmat och betraktar oss fyra som rymdvarelser och ropar konstigt efter oss. Om ni får möjlighet att gå vilse på det viset skulle jag ingalunda rekommendera det. Det var det om det.

Nu När Jag Tänker På Det.

Jetlag och bakfull känns lite samma lika.

Mitt Kontor- Min Borg.

När jag kom tillbaka upptäckte jag att mitt rum hade använts av andra kollegor från utomstädes. Som Hade Flyttat På Pennor och Glömt Kaffekoppar!Jag hade städat innan! Man hade kunnat utföra en operation på mitt skrivbord utan att sprita först. Mitt revir!

Det här med att ha en utpräglad revirkänsla är bara sexigt. Inte sjukt eller märkligt eller dominant utan bara sexigt. Rakt av. Fint.

Thailand I Ett Nötskal.

Koh Samet, Koh Chang och Koh Mak. Och en smula Bangkok på slutet. Elefanter, strömavbrott, tuk-tuk, myggor, Pad thai, kall öl, böcker, stränder, geckos en masse och alldeles alldeles ljuvligt.

onsdag 11 april 2012

Tsunami.

Vi valde rätt sida av kusten men följer ändå utvecklingen.

tisdag 10 april 2012

Hej Åttiotalet!

Hälsar du på ikväll?

lördag 7 april 2012

Engelska deckare.

Passar föga förvånande även här.