onsdag 29 februari 2012

Idag Har Jag Lärt Mig.

Universalt för män i alla åldrar.
1. De vet vad som händer om man blandar salpeter+socker.
2. De har fått något att brinna på något vis. Något som inte borde ha brunnit alls.
3. Tredje är mer av en fråga. Var lär de sig sådant? Innan internet alltså....

Inför Helgen.

I min värld hörde jag väldigt tydligt att det var jag ( Jag.Jag.Jag.Bara.Jag) som skulle få bestämma all musik inför den stundande road-tripen till Karlstad med ett par kompisar.

Tänker:
Göteborg-Karlstad x 2 cirka ungefär sex timmar.
Tålamodet hos två småbarnsföräldrar. Mycket högt.
Antal år jag har haft äran att känna dessa två.
Fjorton år och lite till.
En gammal aerobicinstruktör borde tåla det mesta.
Den andra är både lättare och mindre än mig så hon får sitta i baksätet.
Sitter man i baksätet kan man inte byta musik.
Eller slänga av undertecknad.
Kalkylerar med alla risker som finns.

Slutsumma. Kan välja skoningslöst.

Cliffhanger. Kommer de gå med på att äta frulle vid en pitoresk liten sjö längs vägen? I snålblåst och med långtradarna som stryker förbi på en halvmeters håll.

tisdag 28 februari 2012

Appropå Inlägget Innan.

Harry Potter är bra läskigt, visst?

Dalarna.

Synnerligen märkligt att på vindlande mörka skogsvägar är det som man mest oroar sig för varken vilda djur eller halkiga vägar utan att det ska ramla ner en vampyr från någon av de träd som sträcker ut sina grenar över vägen. Eller att det ska sitta en vampyr i baksätet eftersom man aldrig dubbelcheckade detta innan man satte sig i bilen. Så himla slarvigt av mig.

livligfantasi@hotmail.com

Här Var Det Pepp.



Hittat ett gäng "lilla åland" som befinner sig i Luleå. Ett mycket snäll fd. bloggare fixar så att de förflyttar sig till Göteborg. Funderar på att ge henne 1) en arm 2) ett barn, vilket som helst 3) min själ. Fast nu blev det ett presentkort på massage istället.

lördag 25 februari 2012

Nu Kom Jag På Det.

Vem jag förknippar med namnet.

Mycket Duktig Vän.

Min kreativa kompis Camilla hon med den kända frullebloggen, den roliga bloggen och fotobloggen ni vet? Hon har iallafall gjort en musikvideo in den utbildningen hon går. Klicka och titta vettja.

Överallt och Ingenstans.

Förra helgen: Jönköping
Nu: Dalarna
Nästa helg: Karlstad

Sedan i tur och ordning.
Sälen
Stockholm
Thailand.

Favoriten är och förblir Thailand. Kanske ingen skräll precis.

När Fler Är Musikintresserade.

Pusspolisen är musikintresserad. Hon spelar fiol. Mumin är också musikintresserad fast mer av alla gadgets som följer med Pusspolisens musikintresse. Fiollådan lämpar sig väl att sova i tycker Mumin. Om att Mumin sover i fiollådan tycker Pusspolisen Inte vilket man även från distans kan följa från andra delar av huset när hon ropar hans namn med VERSALER. Förutom det avgudar Pusspolisen Mumin. Det är inte alltid berikande för en relation att ha exakt samma intresse. Man bör göra saker på olika håll också.

torsdag 23 februari 2012

Krisen - Det Finns Ingen Bra Mat.

Läser på tåget och funderar på att leva på kottar resten av livet. Inga e-ämnen i kottar.

onsdag 22 februari 2012

Lana Del Rey.

Du är mycket bra på att sjunga. Så att du vet liksom.

En fiende bland oss.

Man upptäcker att det finns en kollega som missunnar mig en sax och därför ändrat på beställningslistan. Man korrigerar snabbt och beslutar sig för att finna den skyldige. Många misstänka finnes.

En Handkrämsknarkare Testar.

Lunchshoppat.

tisdag 21 februari 2012

Å Ena Sidan.

Hur kan samma person innehålla:
1."Gud-nu-måste-det-häääända-något-innan-jag-dör-tristess-man-kanske-skulle-flytta-utomlands-och/eller-starta-en-kennel-lära-sig-ett-främmande-språk-jobba-på-ett-barnhem-i -Afrika" Bara det hääänder något för står jag still dör jag. Frihet är livet.
2."Nej-förändringar-är-läskigt-och-jag-vill-aldrig-tappa-kontakten-med-någon-jag-pratat-mer-än-10-minuter-och-jag-gråter-alltid-när-jag-byter-jobb". Vill inte ändra på något och har gärna både livrem och hängslen dubbelt upp. Trygghet är livet.

Jag är en sådan person.

Vinprovning.

Hade vi på jobbet. Om det är något som jag är dålig på är det just vin. Jag har verkligen Ingen Som Helst Aning. Fast jag har beslutat mig för att jag inte tänker hänga läpp för det. Men ändå. Det var ändå en rätt skön känsla att ta igen det hela på musiktävlingen efter vinandet. Musiktävlingar är ju kända för att vara Essentiella I Sin Natur. Vinprovning inte alls lika mycket.

Saker Jag Inte Förstår.

Varför man på ett morgontomt gym väljer skåp som är precis nära en annan persons skåp så man ÄNDÅ måste trängas till trots att det finns närmare hundra andra skåp att välja på? But why?

måndag 20 februari 2012

Piggar Alltid Upp.

Och när en av ingenjörerna säger " Titta miss UD, jag har börjat snusa" och sedan stoppar in en prilla under läppen och en i näsan ligger det mycket nära till att man kissar i brallan av skratt.

Försöka Duger.

Inför morgondagens överraskningskalas på kontoret har jag bett en sent anländande kollega att gärna använda sig av en flådig ankomst, förslagsvis superhjälte. Inte fått svar än men tänker mig att han säkert är pepp över en sådan pigg idé.

Nygammal Insikt.

Det här med fotografering. Mycket dyr sport. Mycket.

fredag 17 februari 2012

Rörigt Hos Mig.

För att jag slog i handleden hårt när jag halk-ramlade i trappen imorse eftersom jag rusade ner mot källaren. Där vi har en vattenläcka vilken vi sedan försökte lokalisera från nollsex imorse och fyra timmar framåt och jag blev supersen till jobbet. Nu är det dags för rörmokaren att ta över och jag hoppas verkligen att jag kan åka till Jönköping & Karro om några timmar. Hej Så Länge.

torsdag 16 februari 2012

Sjukt Pepp Idag.

klipptid.klipptid.klipptid.klipptid.klipptid.klipptid.klipptid.

Frukostgröten.

Gärna med sylt utan extra fluga.

onsdag 15 februari 2012

På Fredag.

Sätter jag mig på bussen och drar till Karro för en snabbvisit. Vin, fota lite (?) och bara hänga finns på agendan. Är mycket pepp.

Saker Man Är Bra På.

Det är lite dumt att man inte kan ta med "mycket bra på att tänka ut resor" i sitt CV för det visar sig vara ett av mitt bästa. Det och möjligen "spilla saker på rena kläder" men det verkar lika illa CV-mässigt. Och "snubbla" också en stark sida. Ibland utlöser "snubbla" samma lika som "spilla saker på rena kläder".

Ni Vet Den Där Pojkvännen Jag Har.

Igår tog han med mig till en jättefin resturang och det slår mig varje dag att vi skulle kunna äta varmkorv i en kartong om det inte vore för att jag vore vegetarian då men då finns det sojakorv iallafall på alla hjärtans dag och alla andra dagar med för den delen. Det är liksom han och bara han för mig alla dagar på hela året. Jämt han. Och känslan att hittat en han som kan vara jämt. Obeskrivlig.

tisdag 14 februari 2012

måndag 13 februari 2012

Toaletter och Jag.

Inne i en negativ toalettspiral visade det sig. Vem kunde veta?

Hemma- råkade jag peta på dörren så att gångjärnet gick sönder. Det finns alltså ingen dörr på toan på ovanvåningen. Dock på nedre våningen. Generellt, gillar dörrar på badrum. Mycket.

Jobbet- går det inte att spola på någon av de tre toaletterna som finns. Alla är mycket kissnödiga och spända på att fastighetsskötaren ska dyka upp. Mycket snart.

Om Kameror.

På min fotokurs är Canon starkt dominerande. Vi talar närmare nio av tio som har Canon. Ni som fotar mycket (och även andra). Varför är det så och vad har ni som läsar här för kameror?

Ett Aber.

När man bestämt sig för att köpa ett speciellt skrivbord på Blocket som man själv tänkt ut och så visar det sig efter flera månaders letande att det kanske inte ens finns i verkligheten. Inte första gången verkligenheten och det man tänkt ut mismatchar.

fredag 10 februari 2012

En Sak Om Min Farfar.

Han drack alltid te när vi andra drack kaffe (eller saft om man var barn och inte drack kaffe). Han drack te envist i femtio år. Alltid. Ända tills den dagen han blev snurrig och förvirrad. Då glömde han bort att att han faktiskt inte drack kaffe. Sedan drack han bara kaffe mest hela tiden. Först femtio år av te-drickande och sedan några år av kaffe. Var sak har sin tid. Och man ska inte stressa.

torsdag 9 februari 2012

.....

Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.

Min farfar dog för några timmar sedan.

onsdag 8 februari 2012

När Man Ska Köpa Viktiga Saker.

När det gäller förtroendet för ett eventuellt köp så naggas det rejält i kanten ifall försäljaren säger "vad har du för mobilnummer?" när det just råkar vara det nummer hon ringt.

Som Ett Djungelordspråk.

När håret är så tovigt att man sliter sönder borsten är det dags att boka klipptid. Verkligen dags att boka klipptid så att säga.

tisdag 7 februari 2012

Lilla Åland.

Mycket snygga stolar och nu till frågan mycket bekväma stolar?

Fotokursen.

Elva flickor och en pojke.
Nio Canon och två Nikon.
Elva korta och en lång (du är lång sade fotofröken till mig).

Det kommer att bli bra det här. Förutom att min kamera var äldst. Nu vill jag ha en ny. Inte nästa vecka iallafall. Eller den därpå.

I Göteborg Just Nu.

När man står och väntar på att få gå över gatan in till Nordstan dyker det plötsligt upp bland alla spårvagnar en liten tuktuk. En liten mycket fin tuktuk som var pimpad till fullo. Gillar't.

söndag 5 februari 2012

Ett Rätt Bra Sätt.

Ett gång när jag var lite onykter lovade jag min frisör att jag inte skulle klippa luggen själv med kontorssaxen. Jag kan tänka mig att det var på nyårsafton eftersom det enda som intas under den tiden jag tillbringar på frisörsalongen brukar vara kaffe. Ett löfte är ett löft som man säger och har man lovat har man lovat.

Fast.

Jag har ju inte lovat att någonannan inte får klippa min lugg med kontorssaxen varvid jag försökte få en av ingenjörerna att klippa min lugg med kontorssaxen mot att jag skulle få klippa lite i hans ostyriga lockar. Tyckte även att vi kunde göra själva klippandet samtidigt på varandra samtidigt för att spara lite tid. Så gick den fegisen och bokade tid hos en Dyr-Frisör. Fick inte ens prova.

Det Bästa.

Det bästa med hemmagjord pizza är att man kan ha på det gottaste man vet och exakt hur mycket man vill. Det bästa med riktigt bra kompisar är att de inte säger saker som "nej, det är för mycket getost" eller "de där sakerna går inte att blanda". Vad som än händer framöver kommer jag inte slänga över de riktigt bra kompisarna överbord. De är keepers hela högen. Kärlek.

lördag 4 februari 2012

Högst Troligt Va.

Om jag inte ser på Mellon ikväll blir jag den enda i hela Sverige då?

De må vara fula.

Men jisses så goda.

fredag 3 februari 2012

Ett Sätt Att Skratt Kylan Rätt Upp I Ansiktet.

Är att köpa sommarskor. Just det. Sommarskor. Inte långt kvar.

Kan Inte Kungen Bara Säga.

Att man verkligen inte behöver gå ut när det är sibirisk kyla?

torsdag 2 februari 2012

Tar Natt.

De dagar när man vaknar fem och är på jobbet en skaplig bit innan sju får man både äta några praliner och lägga sig tidigt. Får och får. Det är ju inte så att man gör så värstans mycket nytta om jag ska vara ärlig.

Eftersom Jag Precis Köpt Det Här.





Vore det klädsamt om ni sade att det är bra skit?

Hur Ska Man Veta?

Pusspolisen spelar fiol. Hon övar flitigt. Jag i min tur övar flitigt på att stänga öronen. Levande musik ska man njuta av i lagoma portioner tycker jag. Lite då och då. Plötstligt ropar hon:
- Anna, gissa vilken låt jag spelar nu?
- Mmm. Kan det vara " Staffan var en stalledräng?"
- Men åh. Det är ju "Titanic" ju!

Nu När Jag Tänker Efter.

Det är ju faktiskt torsdag idag. Inte onsdag. Här är fem saker som jag har gjort sedan sist.
*Funderat på att kidnappa First Aid Kit och ha dem i väskan jämt-jämt. Men det bidde inget med det. Nog lika bra.
*Ätit lunch med min mentor. På tok för länge sedan sist. Mentor:Mycket bra grej.
*Jobbat över. Men bara lite.
*Tränat och insett att "spinning utan Scooter kan liknas som kärlek utan kyssar". Stjärnstopp.
* Handlar på rean. Men inte klart.