fredag 31 augusti 2007

Dalarna.

Det känns som jag har rest sedan Hedenhös och fram till nutid. Så tokigt för det är ju bara 42 mil! Hemma på kortvisit då det är bröllop imorgon. Jag anar en live version av Masjävlar.

onsdag 29 augusti 2007

Bad blogger.

Jag är lite ut av en dålig bloggerska känner jag. Kikar in till er alla och har knappt kommenterat. Fullt ös på jobbet och fullbokade kvällar. Tiden är knapp men hoppas blogga med full fart om ett par dagar.

Nu måste jag gå. Jag har hyser fortfarande en förhoppning om att kunna övertala nya kollegan att sätta lilla rumpen på kopiatorn för intranätet. Det är ändå ingen som tittar där och kort på ansiktet är så mainstream liksom.

tisdag 28 augusti 2007

Tisdagsdagis.

Jetlag gör mig till en om möjligt ännu tramsigare person. Idag på lunchen hade jag en enmans trollerishow där jag tog min vita scarf och försökte trolla bort den i handen. Ni vet skaka så där som Carl-Einar eller någon. Det visade sig att jag hade fel sorts scarf och trolleriet misslyckades.Vet inte om kollegorna/åskådarna blev besvikna eller ej? Jag menar det var ju inte så att jag tog inträde direkt. Jag försökte även få den nya kollegan att ringa och bombhota kontoret så att vi skulle få en aningens längre lunch. Så motvals man kan vara tänkte miss UD om den nya kollegan som vägrade lyda. Gissa om jag ska gå in och fisa på hans tangentbord.

måndag 27 augusti 2007

*Mental Note*

Avlägsna brevlådan vid semester. Tycks dra åt sig räkningar.

End of message.

söndag 26 augusti 2007

Singapore.

Flygplatsen.


Om nagra fa straxar ar man hemma igen. Hoppas att froken flyggradd far en behaglig resa bara.

pussochkram

fredag 10 augusti 2007

Semester.





Om en ytterst liten strax ska det resas iväg till långt bort. Borneo, Malackahalvön & Singapore. En del äventyr när vi bestiger Mt Kinalbalu på 4000 meter. Några strand-dagar och även stadsliv i Kuala Lumpur och Singapore. En bra gottepåse tycker jag nog ändå. Vinkar adjö på en stund!


torsdag 9 augusti 2007

H-vete.

Jag ska klona mig som det där fåret så kan en del sitta kvar här och skatteberäkna natten lång. Men nu måste jag köpa byxor till semestern och växla pengar. Hem och packa också.Oh, så lämpligt om jag fick ett samarbrott en dag innan semestern.

Näe. Vet ni vad. Jag går nu. Det kommer ändå inte att skrivas några fluffiga rosa och ljusblå ord här ändå. Nu ska jag gå hem och äta taggtråd istället.

Se möjligheterna.

Nya användningsområden för muminplåster enligt den visslande och glada kollegan.

"Man kan tejpa för mumindalen"

Logiken finns där. Varför har jag då så svårt att följa den?

Telefon.

Vad är det med telefoner egentligen? Jag har stirrat på den sedan imorse och ger den med jämna mellanrum onda ögat men den vägrar ändå att ringa. Rackarns. Bara att jobba vidare då.

onsdag 8 augusti 2007

Tips!

Vet inte hur många som är ute och springer?

En jättebra tjänst iallafall där man kan mäta hur långt man springer. Kostnadsfritt och enkelt.

www.lopning.se

Sju små dvärgar.

Tyvärr krockar ju miss KYDs eminenta bloggträff med ett bröllop jag ska på. Två strålande tillställningar. Så har vi motsatsen när jag kände för att gå en promenix igår och ringer sju kompisar och ingen kan ( nummer åtta var i sommarstugan och det visste jag och nummer nio hos föräldrarna). Det är liksom på eller av. Antingen vill alla eller så vill ingen?

För visst är det så? Antingen står man och hoppar upp och ner och vill hitta på något eller så finns det flera roliga saker som krockar samtidigt? Murphys law?

tisdag 7 augusti 2007

Förhandling.

Inte för att jag har gått på kurs eller så men jag är en fena på att förhandla!

- Du B, om jag blir flygrädd så väcker jag dig på planet..
- Inte om jag sover.
- Det kommer jag visst att göra om jag blir flygrädd! Det gör jag ändå så det så.
- Du kan väl inte väcka mig om jag sover.
- Jodå.
- Nej inte alls.
- Kommer jag att göra.
- Men inte om jag sover kan du inte!
- Kan jag väl. Om du inte är snäll så får du inte följa med utan då åker jag på semester med garderoben istället!

Lägg märke till den informativa fasen, den upprepande förhandlade fasen och så slutklämmen som är hård, koncist och mycket rakt på sak. Jepp. Ni förstår säkert vem som bestämmer här.

Chefen tillbaka.

Ställningen bland kollegorna för närvarande.

Vilka har sprungit fram och tillbaka och kollat om chefen är i telefon fortfarande?

Nya kollegan 4 ggr
Fru B 2 ggr
B-E 2 ggr

FQA

Var är chefen?
När kommer chefen tillbaka?
Har Hr Holm gått för dagen?
Har nya kollegan kommit än?
Vet du hur länge vårt besök ska vara kvar?
Vilka i stockholm jobbar med XXX-affär?
Har chefen gått för dagen?*


*Update. Svar. Nej han är vid fruktkorgen såvida han inte gått därifrån.-

söndag 5 augusti 2007

Lördagskalas.

Fredagen blev lördag och ytterligare ett kalas. Grillning ett cykelavstånd bort. Konjak & whiskey men vi länsade även värdens förråd av popcorn framåt småtimmarna. En viss diskussion fördes var man skulle kunna hitta chips och ostbågar lite senare. För det hade varit gott. Projektet lades dock ner trots några enormt kreativa förslag av undertecknad där jag föreslog att vi skulle ha någon form av vägtull och hoppas på att några av de förbipasserande skulle vara bättre uttrustade än oss. Nu åt vi istället upp den medföljande och sovande fyraåringens godis som den hög av fula farbröder och tanter vi är.

Exchangerate.

Jamenå.

Rapportera inte i EURO! Nu får jag ju räkna om alltihopa.

Muttrar söndagsarbetaren.

Fredagskalas.

Fina fisken detta med fredagar.

Ut och åt spanskt med kompis och satt och konverserade ( läs skvallrade) länge och väl på den spanska resturangen. Så länge och väl att klientellet bredvid oss han bytas ut tre gånger när vi slutligen gick. Vidare längs Linnégatan och hamnade på ett ställe där drinkarna var två för en. Nostalgibesökte en australiensk pub som var ett vattenhål precis då jag flyttade till Göteborg och hade en panik över att stanna kvar i Sverige. Var sak har sin tid så att säga. Cyklade hemåt och sprang på en annan kompis utanför Ullevi där det spelades " I can't get no satisfaaaaction..." De gamla rävarna höll fortfarande på helt enkelt.

Dagen efter mådde jag också fina fisken.

fredag 3 augusti 2007

Stones.

Ni vet de där. Överallt ser man folk med T-shirts med tungor och andra kufiska personligheter som går på stadens gator och torg. Ikväll smäller det. Själv är jag mest fashinerad över att de inte är döda speciellt med tanke på hur de har levt sitt liv. De har nog inte varit sparsamma med både det ena och andra...

Miss KYDs strålade idé.

Jag missar höstens happenings för att jag ska på bröllop. Jag vill gå på båda ju!


Om någon säger något om I-landsproblem vägrar jag lite halvtjurigt att lyssna. Så det så.

Double Room.

Man kan ju undra om bokningen på hotellnatten på Borneo gick igenom eller ej. Inget mail än så länge. Ifs har inte ComHem hört av sig än heller. Bekräftelser är ofta en felande länk i samhället.

torsdag 2 augusti 2007

Fredag.

Sommaren är alltid upp och ner och de kära vännernas semestrar infaller ofta så att man går om varandra. Imorgon ska jag iallafall träffa kära C som är en av mina bästa vänner. Nu var det ju inte så väldans länge sedan vi sågs men det är alltid trevligt att ses på tu man hand. Vad som står på agendan är än så länge oklart men blir inte min förkylning värre vore det trevligt med ett par öl.

Min grå kärlek,

Mina föräldrar hade en diskmaskin. Tyvärr brann den upp 1985 och de har aldrig skaffat någon ny. Förutom pappa då. Fast han har ju fler funktioner än så. Säger mamma iallafall. Hon verkar nöjd.

Nu har ju livet ändrats och jag är den som har diskmaskin. Man skulle nästan kunna tro att jag försöker ta igen de senaste 20 årens saknad av diskmaskin. ALLT* diskas. Jag tror att jag har kört en runda varje dag. Lägg då till att vi är två personer i hushållet och jag har ätit fil till kvällsmat. Men jag blir lika uppåt varje gång det ska diskas. Eftersom jag inte har bläddrat i instruktionsboken trycker jag lite på några knappar och nio gånger av tio startar den till min totala förtjusning. Säg den enarmande bandit som har en sådan hit-rate!


*Learning by doing för vissa saker blir lite annorlunda efter de ha diskats...

onsdag 1 augusti 2007

Excel.

Kvällen är ung och nu var det dags för några timmars övertid.

Vi pratar siffror och då får man hålla tungan rätt i munnen & be för att alla formler stämmer.

Veckans Relationsfråga.

Kära panelen.

Jag och min sambo har närmare 20 sportflaskor. Det är väldigt många och de tenderar att ramla i skåpet vilket ställer till problem. Säg inte att vi ska göra oss av med några sportflaskor då vi råkar vara väldigt fästa vid de flesta. Som vän av ordning är de sorterade i kökskåpet som innehåller andra plastföremål såsom matlådor osv.

Nu är jag rädd att sportflaskorna ska ta över i vårt förhållande. Vad ska jag göra?


Mvh/ Plastic-is-fantastic

Lunchshopping II

Turen går till Monki, Stuk och Mango (hann inte igår).

Återkommer med info.

Update: Mja. Fyra toppar från respektive Mango & Sisters. Rätt okej ändå.

How to loose your head.

Med ett litet skuttelitskutt höll jag på att bli av med halva skallen då cement-taket i källaren var lägre än beräknat. Nog för att jag ibland tycker jag är för lång med mina 1,81 centimetrar men är lobotomi verkligen vägen att gå här?